Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
Komunikacja na Tarchominie i Nowodworach
Moderator: Wiliam
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Nie, w sumie to nawet ma sens. 205 wozi muchy, a gdyby dowalić tam tych z 510, co muszą się przesiąść, to by much nie woziło. Jednoperonowa przesiadka w 116 jest, nawet można sobie wybrać miejsce, w którym się chce przesiąść. No, ale mieszkaniec Tarchomina MUSI mieć bezpośrednio i na czerwono, a argumenty o innych grupach pasażerów zaczynają mieszkańców Tarchomina interesować dopiero wtedy, kiedy da się je wykorzystać do uzasadnienia istnienia przyspieszonej taksówki na zakupy.
Jeśli ktokolwiek chciałby dojechać z Arkadii (JP II) na Żeromskiego, to z 17-tki lepiej przesiąść się na ŻEROMSKIEGO, gdzie będzie i 116, i 110, i 112. Wszystko w jednym poziomie.tarantula01 pisze:Spacer: Włościańska - przejście podziemne - przystanek Słowackiego w stronę mostu Grota to według serwisu:KwZ pisze:No ja wiem, że trzeba będzie przejść te 70 m w poziomie. Co za udręka! Zwłaszcza, że 17 kursuje jednak częściej, niż 510.
(A w drugą stronę ktoś będzie czekał na 510?)
http://mapa.um.warszawa.pl 330 m !
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
A czy ja piszę o przyspieszeniu? Ja piszę o kolorze. Spróbuj to 510 przemalować na czarno i uzwyklić, a wrzask z Tarchomina będzie słychać na Kabatach.sprokett pisze:1. Nie musi miec na czerwono.Szeregowy_Równoległy pisze:No, ale mieszkaniec Tarchomina MUSI mieć bezpośrednio i na czerwono
2. Trudno dzisiejsze 510 traktowac jako l.przyspieszona a co dopiero po dodaniu Kaskady i Obrazkowej.
Ostrożnie...Szeregowy_Równoległy pisze:205 wozi muchy,
Jaka Włościańska?! Opisywałem przesiadkę 17tarantula01 pisze:Spacer: Włościańska - przejście podziemne - przystanek Słowackiego w stronę mostu Grota
Rzeczywiście, 186 nie udało ci się przemalowaćsprokett pisze:1. Nie musi miec na czerwono.
Poprzyj przemalowanie.sprokett pisze:2. Trudno dzisiejsze 510 traktowac jako l.przyspieszona a co dopiero po dodaniu Kaskady i Obrazkowej.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Co jak co ale z tym 105 to ogromna zgoda... aż serce boli jak widzę jedno odbijające się od drugiego - kompletnie, ale to kompletnie puste poza szczytem. Moim zdaniem obecne 105 sprawdza się z częstotliwością tylko w szczycie, a i tu nawet szału nie ma, nie ma jakiegoś mega tłoku. Nie mówiąc o tym, co dzieje się w sobotnie np. przedpołudnia - ja to bym zrobił wręcz "zamach" i zostawił co trzeci wóz na 105 w mocnym "pozaszczycie". Ale zaraz by wkroczyli "obrońcy linii skradzionych przez budowę metra".
-
paolo11051
Problemem 105 jest wleczenie się - jak było śp. 506, to oczywiście jeździłem nim wszędzie, a 105 się wlecze niemiłosiernie, więc go unikam. Przynajmniej do Szpitala Wolskiego z Jelonek dojeżdżam 422, i potem dopiero wsiadam do 105, i często zdarza się, że po drodze wyprzedzam brygadę 105.adw pisze:Co jak co ale z tym 105 to ogromna zgoda... aż serce boli jak widzę jedno odbijające się od drugiego - kompletnie, ale to kompletnie puste poza szczytem. Moim zdaniem obecne 105 sprawdza się z częstotliwością tylko w szczycie, a i tu nawet szału nie ma, nie ma jakiegoś mega tłoku. Nie mówiąc o tym, co dzieje się w sobotnie np. przedpołudnia - ja to bym zrobił wręcz "zamach" i zostawił co trzeci wóz na 105 w mocnym "pozaszczycie". Ale zaraz by wkroczyli "obrońcy linii skradzionych przez budowę metra".
A np. wieczorem do
Nie dziw się, że wkroczą obrońcy "linii skradzionych przez budowę metra", bo jest to fakt niezaprzeczalny. Skoro w DŚ było 506, 105, 125 i 155 co 20 minut, to łącznie dawało to 12 kursów na godzinę. Teraz jest 6, więc proponuję cięć szukać gdzie indziej.
A sytuację na 105 moim skromnym zdaniem poprawiłoby zrobienie wszystkich przystanków NŻ między Ciepłownią a PKP Kasprzaka. Wieczorami zatrzymywanie się na Reducie Wolskiej czy innych Fortach Wola to marnowanie paliwa i czasu
EOT
edit: sytuacja może się poważnie zmienić, gdy otworzą Dźwigową, i wiele osób będzie dojeżdżało 189 do Ciepłowni, by się potem przesiąść w 105. I odwrotnie, będzie wracać z pracy/szkoły na Włochy korzystając ze 105 do Ciepłowni i dalej 189.
Frekwencja może wtedy znacząco pójść w górę, nie bagatelizowałbym tego faktu
Ceterum censeo E-2 optimam lineam esse.
Numquam a nemine ea deleta esse solet, in secula seculorum
Numquam a nemine ea deleta esse solet, in secula seculorum
- Colony
- Kontakt:
To na razie ciągle jest centralna i najważniejsza linia w ciągu Kasprzaka-Połczyńska i jeśli komuś nie przyjdzie do głowy ucałotygodniowienie 422 to nie ma jej co ruszać. Raczej bym patrzył na zmniejszanie wielkości wozów w tej sytuacji. Wiadomo, że koło Uniwerku będzie jeździć pusta, ale od Królewskiej do Osiedla raczej na frekwencję nie powinna narzekać.
Ale to chyba w ogóle nie ten temat.
Ale to chyba w ogóle nie ten temat.
(podpis tymczasowy zanim nie znajdę czegoś niebanalnego co was zbije z pantałyku)
- fik
- Naczelne Chamidło
I oby nie przyszło - 422 to dopiero wozi muchy na centralnym odcinku trasy.Colony pisze:To na razie ciągle jest centralna i najważniejsza linia w ciągu Kasprzaka-Połczyńska i jeśli komuś nie przyjdzie do głowy ucałotygodniowienie 422 to nie ma jej co ruszać
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
paolo11051 pisze:
edit: sytuacja może się poważnie zmienić, gdy otworzą Dźwigową, i wiele osób będzie dojeżdżało 189 do Ciepłowni, by się potem przesiąść w 105. I odwrotnie, będzie wracać z pracy/szkoły na Włochy korzystając ze 105 do Ciepłowni i dalej 189.
Frekwencja może wtedy znacząco pójść w górę, nie bagatelizowałbym tego faktu
Nie tyle 189 co jadące z Ursusa i Piastowa (oraz Nowych Włoch siłą rzeczy) 194 i 716 są/były/będą pokaźnym zastrzykiem pasażerów przesiadających się także do 105 przy Ciepłowni Wola.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel