Komunikacja miejska na Dolnym Mokotowie
Moderator: Wiliam
A mówiłem,wydłużyć ponownie linię 107 na Górny Mokotów ? Jak już tak nie chcecie na Spartańską, to może chociaż do krańca Rakowiecka-Kościół.
Linia 155: 1966-2011
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Po comobil one pisze:A mówiłem,wydłużyć ponownie linię 107 na Górny Mokotów ? Jak już tak nie chcecie na Spartańską, to może chociaż do krańca Rakowiecka-Kościół.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Tego już nie mówiłKleszczu pisze:Po comobil one pisze:A mówiłem,wydłużyć ponownie linię 107 na Górny Mokotów ? Jak już tak nie chcecie na Spartańską, to może chociaż do krańca Rakowiecka-Kościół.![]()
Kierbedzia jak i Stegny to były krańce prowadzące "donikąd"...Więc logiczne że linie trzeba przedłużyć a nie skracać. Nie tylko ze względu nie atrakcyjne krańce. Dziś bardzo dużo ludzi na przystanku "Zakrzewska" (zarówno w kier: Stegien jak i Esperanto) było zwiedzionych brakiem linii 107. Pomijam pracowników Instytutu Leków i WFDiF, bo ci byli najbardziej zawiedzeni.To oczywiste.
Też mówiłem.Szeregowy_Równoległy pisze:Tego już nie mówiłKleszczu pisze: Po co![]()
Po to przywrócić połączenie północnej części Mokotowa z Czerniakowem, Powiślem a dla cierpliwych także ze Śródmieściem i by w ten sposób zrekompensować brak wycofanych stąd wcześniej 107, 118, 182, 301 i 382.
Proponowałem także skrócenie 218 do Królikarni. Kilkanaście stron wcześniej, nie chce mi się powtarzać.
A 119 i 168 nikomu do szczęścia na Mokotowie potrzebne nie są, obie linie krańcować mogą sobie na Kierbedzia czy innych Siekierkach.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Teza, że 107 powinno pojechać na Górny Mokotów aby "cierpliwi mieli połączenie ze Śródmieściem" jest po prostu idiotyczna (zresztą tezy o 119 i 168 także...)alojzy pisze:Też mówiłem.Szeregowy_Równoległy pisze:Tego już nie mówił
Po to przywrócić połączenie północnej części Mokotowa z Czerniakowem, Powiślem a dla cierpliwych także ze Śródmieściem i by w ten sposób zrekompensować brak wycofanych stąd wcześniej 107, 118, 182, 301 i 382.
Proponowałem także skrócenie 218 do Królikarni. Kilkanaście stron wcześniej, nie chce mi się powtarzać.
A 119 i 168 nikomu do szczęścia na Mokotowie potrzebne nie są, obie linie krańcować mogą sobie na Kierbedzia czy innych Siekierkach.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
Idiotyczne to jest wpychanie na siłę takich knotów jak 119, które znalazło się na Rakowickiej tylko dlatego, że zabrakło miejsca na Centralnym i 168 które wyszło jako popłuczyny po skasowanym poprzednim wcieleniu 143.Kleszczu pisze:Teza, że 107 powinno pojechać na Górny Mokotów aby "cierpliwi mieli połączenie ze Śródmieściem" jest po prostu idiotyczna (zresztą tezy o 119 i 168 także...)alojzy pisze: Też mówiłem.
A 119 i 168 nikomu do szczęścia na Mokotowie potrzebne nie są, obie linie krańcować mogą sobie na Kierbedzia czy innych Siekierkach.![]()
Napisałem, że można je zakończyć gdziekolwiek, bo po prostu na Górnym Mokotowie zatruwają tylko powietrze, bo mało kto musi mieć koniecznie bezpośrednie połączenie z Międzylesiem, Wawrem, czy do niedawna z Rembertowem.
Na Mokotowie mieszka dużo starszych ludzi którzy nad szybkość przejazdu przedłkładają brak przesiadek i to ich miałem na myśli, pisząc o cierpliwych.
- Bastian
- Sułtan Maroka
I teraz wozi tam trzy razy więcej ludzi, niż kiedykolwiek widziałem na Mokotowie w 107.alojzy pisze:Idiotyczne to jest wpychanie na siłę takich knotów jak 119, które znalazło się na Rakowickiej tylko dlatego, że zabrakło miejsca na Centralnym
ZP KRASICKIEGO jest jedynym zespołem, który po wywaleniu 107 z Górnego Mokotowa stracił bezpośrednie połączenie ze Śródmieściem. EOT.
I uprzedzam, że nie będę tolerował kolejnych postów o 107 jako świetnym połączeniu Górnego Mokotowa ze Śródmieściem. To jest ten poziom bzdury, którego tu nie chcemy.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
I nie musisz, bo nikt tu nie pisze że to świetne połączenie.Bastian pisze:I teraz wozi tam trzy razy więcej ludzi, niż kiedykolwiek widziałem na Mokotowie w 107.alojzy pisze:Idiotyczne to jest wpychanie na siłę takich knotów jak 119, które znalazło się na Rakowickiej tylko dlatego, że zabrakło miejsca na Centralnym
ZP KRASICKIEGO jest jedynym zespołem, który po wywaleniu 107 z Górnego Mokotowa stracił bezpośrednie połączenie ze Śródmieściem. EOT.
I uprzedzam, że nie będę tolerował kolejnych postów o 107 jako świetnym połączeniu Górnego Mokotowa ze Śródmieściem. To jest ten poziom bzdury, którego tu nie chcemy.
Świetne to było niegdysiejsze 112, 114, 125 itd., całkiem niezłe choćby niedawne 118, które dobrze komunikowało Mokotów także z Powiślem.
Gdyby Tępe Mózgi nie zabrały z Mokotowa takich dobrych linii, nikt by tu o takie cherlawe 107 nie skomlał.
...że nie wspomnę o nieodżałowanych 524, 122 oraz 192 (Pl.Hallera-Wyczółki).alojzy pisze:Świetne to było niegdysiejsze 112, 114, 125 itd.,