Komunikacja miejska na Gocławiu i Saskiej Kępie
Moderator: Wiliam
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Dobrze gadajacek2357 pisze:zmienić częstotliwości
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- R-9 Chełmska
Z Gocławia jedynie co zniknie to 410 i zapewne 151. Dojdzie 507 i być może coś z Ostrobramskiej (jak nie 514 to może ZTM skieruje 520 na zreformowanej trasie?
). 303 zapewne pobędzie jeszcze, 416 tak samo a E-5 na 100% zostanie (bo po co kasować?)
Więc tak źle nie będzie.
Więc tak źle nie będzie.
Gocławska linia mikrobusowa:
211 Gocław, Bora - Komorowskiego, Jugosłowiańska, Fieldorfa, Umińskiego, Rechniewskiego, Nowaka - Jeziorańskiego, Żymirskiego, Motorowa, Poligonowa, Grenadierów, Grochowska, Praga Płd. - Ratusz
Bo fantazja jest od tego
211 Gocław, Bora - Komorowskiego, Jugosłowiańska, Fieldorfa, Umińskiego, Rechniewskiego, Nowaka - Jeziorańskiego, Żymirskiego, Motorowa, Poligonowa, Grenadierów, Grochowska, Praga Płd. - Ratusz
Bo fantazja jest od tego
Pomyślałem, że:
1) Ciąg ulic Paryska - Francuska nie posiada w obecnej chwili busa do Wileniaka
2) Ciąg ulicy Saskiej posiada takowe aż dwa (jeden tylko w DP)
3) Pierwszy ciąg ma szansę niebawem stracić jedną z dwóch linii do Wschodniego i czymś trzeba będzie ją jako-tako chociaż zastąpić.
A możeby skierować 416 właśnie tamtędy?
I jeszcze jedno, trzebaby poprawić dojazd do Ostrobramskiej zarówno z Żerania, jak i Pragi, ale także z Gocławia (tu także przydałoby się poprawić połączenie z Geantem na Grochowskiej). I tu mam drugą propozycję, zmiany końcówki trasy 509: od Bora-Komorowskiego ulicami Umińskiego - Fieldorfa - Ostrobramską i Rodziewiczówny do pętli Osiedle Ostrobramska.
Co Wy na to?
Tylko piszcie o idei, a nie o np. możliwościach technicznych pętli Os. Ostrobramska
1) Ciąg ulic Paryska - Francuska nie posiada w obecnej chwili busa do Wileniaka
2) Ciąg ulicy Saskiej posiada takowe aż dwa (jeden tylko w DP)
3) Pierwszy ciąg ma szansę niebawem stracić jedną z dwóch linii do Wschodniego i czymś trzeba będzie ją jako-tako chociaż zastąpić.
A możeby skierować 416 właśnie tamtędy?
I jeszcze jedno, trzebaby poprawić dojazd do Ostrobramskiej zarówno z Żerania, jak i Pragi, ale także z Gocławia (tu także przydałoby się poprawić połączenie z Geantem na Grochowskiej). I tu mam drugą propozycję, zmiany końcówki trasy 509: od Bora-Komorowskiego ulicami Umińskiego - Fieldorfa - Ostrobramską i Rodziewiczówny do pętli Osiedle Ostrobramska.
Co Wy na to?
Tylko piszcie o idei, a nie o np. możliwościach technicznych pętli Os. Ostrobramska
- Bastian
- Sułtan Maroka
Na Francuską należy skierować 509 (bo wylatuje 147, a Saska ma 123 + do Wileniaka 416), zaś na Saską 507 (bo tu nie mają busa do patelnii, a mają krążące po Brazylijskiej i zatłoczone 111 oraz 303, które się wybiera na cmentarz - mam na myśli sens przenośny, a nie Wólkę
).
Jeszcze wtedy można by puścić E-5 Wałem...
To by chyba było lepsze rozwiązanie
Jeszcze wtedy można by puścić E-5 Wałem...
To by chyba było lepsze rozwiązanie
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Sęk w tym, że Saska jest o wiele bardziej przelotowa niż Francuska. Poza tym z trzech linii w relacji Praga-Gocław przynajmniej jedna jest obecnie do odstrzału, gdyż występuje zdecydowana nadpodaż miejsc.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Bastian
- Sułtan Maroka
Tym bardziej. Na Francuskiej dać 509 i zostawić 147, na Saskiej 123. Zresztą wiesz, że ja bym to 123 zastąpił np. 120 lub 169...
[ Dodano: 2006-07-26, 13:33 ]
[ Dodano: 2006-07-26, 13:33 ]
A tak naprawdę, to nie do końca rozumiem. Francuska jest za mało przelotowa dla 509, a w sam raz dla 507? Co za różnica?pawcio pisze:Saska jest o wiele bardziej przelotowa niż Francuska
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Moim zdaniem obie linie powinny kursować przez Saską. Jest szybciej niż Francuską, a te linie są dla Gocławia, a nie Saskiej Kępy. Za 507 jestem gotów oddać 117, które mogłoby skończyć na pętli przy Wersalskiej.
A na Francuskiej 146 bez 147 sobie poradzi.
A na Francuskiej 146 bez 147 sobie poradzi.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Może tak to sformułuję: 507 moim zdaniem (wobec sytuacji na 111 i 303) powinno trafić na Saską, więc tu się zgadzamy
Ja bym dał zamiast tego 509 na Francuską, ale jeśli twierdzisz, że nie jest to konieczne, to się upierał nie będę. Pytanie tylko, czy Saska Kępa na to pozwoli? A może wtedy choć 416 przerzucić na Francuską? Też do Wileniaka jedzie... 
- Bastian
- Sułtan Maroka
Na razie ulega redukcji 147...
A Dennisa chyba zatkało po przeczytaniu naszych pomysłów

A Dennisa chyba zatkało po przeczytaniu naszych pomysłów
Z czerwonymi na Francuskiej będzie jeszcze jeden problem. Dobór przystanków. W zasadzie na wszystkich poza Ateńską powinno się zatrzymywać (Wersalska NŻ). To dodatkowo spowalnia linię na tym ciągu.
- Bastian
- Sułtan Maroka
A tak po prawdzie... Co to za 516 wymyśliłeś?dennis pisze:zmiany końcówki trasy 516: od Bora-Komorowskiego ulicami Umińskiego - Fieldorfa - Ostrobramską i Rodziewiczówny do pętli Osiedle Ostrobramska.