Zanim zbudują jakąs linię na Tarchomin to LATA całe uplyna (o ile cos tam wybudują bo jakoś w to wątpię) i komunikacja w tym czasie jeszcze wielokrotnie ulegnie zmianom.R-11 Kleszczowa pisze:507 na Saską jak najbardziej. To E-5 na Wale mnie nie przekonuje bo ominie Rondo Waszyngotna.
A co do 416 i 509 to po uruchomieniu tramwajów na Tarchomin od FSO można zastanowić się nad połączeniem tych linii w relacji Ursynów - Bródno i przez św. Wincentego jako odciązenie dla 169![]()
Ale to za duuuuużo miesięcy.
Komunikacja miejska na Gocławiu i Saskiej Kępie
Moderator: Wiliam
Maro_D pisze:Dlatego też w samorządzie był i jest pomysł na taką trasę dla tej linii [416]:
...Zamoyskiego, Grochowska, Międzyborska, Cyraneczki (p:. Grenadierów), Grenadierów, Ostrobramska, Fieldorfa...
Jest to podyktowane potrzebą połączenia osiedla z urzędem na Grochowskiej. (...). Był też pomysł na połączenie tej linii ze 135 (odcinek Suwalska - Ursynów Płd.)
Miało by to sens przy połączeniu obudwu linii (135+416) oczywiścię w linię czarną, pytanie tylko, czy Bródno przeboleje brak czerwonego połączenia z Wileniakiem, bo wydaje mi się, że wywalając 135 z odcinka ZAMIENIECKA - OLSZYNKA wielkiej krzywdy ludziom nie wyrządzimy
Wtedy niepotrzebne moim zdaniem staje się 301 na Wiatraku - linia wtedy mogłaby krańcować właśnie na Olszynce, tylko wtedy mamy już 4 linie na Fieldorfa między Gocławem a Grochowem.
W zamian proponowaliśmy przedłużenie 182 na Olszynkę, zaś na Łukowską podobno ludzie by chcieli 405. Jednakże w ZTM-ie narazie nie są przychylnie nastawieni na pomysł 135 + 416. Odpowiedź - brak wozów w dni wolne od pracy. Samo 416 jako 3xx prędzej aczkolwiek to też dodawanie autobusów na Grochowską.Colony pisze:Nie tylko zabieramy im jedyny dojazd do kościoła i szembeka.bambi pisze:bo wydaje mi się, że wywalając 135 z odcinka ZAMIENIECKA - OLSZYNKA wielkiej krzywdy ludziom nie wyrządzimy![]()
Gocławska linia mikrobusowa:
211 Gocław, Bora - Komorowskiego, Jugosłowiańska, Fieldorfa, Umińskiego, Rechniewskiego, Nowaka - Jeziorańskiego, Żymirskiego, Motorowa, Poligonowa, Grenadierów, Grochowska, Praga Płd. - Ratusz
Bo fantazja jest od tego
211 Gocław, Bora - Komorowskiego, Jugosłowiańska, Fieldorfa, Umińskiego, Rechniewskiego, Nowaka - Jeziorańskiego, Żymirskiego, Motorowa, Poligonowa, Grenadierów, Grochowska, Praga Płd. - Ratusz
Bo fantazja jest od tego
Już sobie wyobrażam, utworzenie rzadko kursującej 3XX, do której nikogo się nie przekona i która po krótkim okresie uległaby likiwadcji.
A puszczenie 301 Ostrobramską i Grenadierów w kierunku Wiatraka chyba najlepszym pomysłem by nie było:
- omija plac Szembeka, na którym sporo ludzi przesiada się w stronę Geanta i M/O/P
- brak przystanku w zespole ZAMIENIECKA (nie mówiąc o beznadziejnym lewoskręcie).
Linia więc służyła by tylko pasażerom z Gocławią i RAWARU chcącym dostać się dokładnie do Wiatracznej, czyli na tym odcinku woziłaby pewnie więcej much niz ludzi.
A puszczenie 301 Ostrobramską i Grenadierów w kierunku Wiatraka chyba najlepszym pomysłem by nie było:
- omija plac Szembeka, na którym sporo ludzi przesiada się w stronę Geanta i M/O/P
- brak przystanku w zespole ZAMIENIECKA (nie mówiąc o beznadziejnym lewoskręcie).
Linia więc służyła by tylko pasażerom z Gocławią i RAWARU chcącym dostać się dokładnie do Wiatracznej, czyli na tym odcinku woziłaby pewnie więcej much niz ludzi.
301 musi pozostać na obecnej trasie na północ od Gocławia. A i 135 pewnie jest średnio do ruszenia na całej swojej długości, albowiem realizuje drobne, acz potrzebne lokalne relacje.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Bastian
- Sułtan Maroka
Na Szwedzkiej spokojnie mogłoby zostać zastąpione np. przez 178 albo 166. Gorzej z Olszynką.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Tam nie ma czego puścić. Przynajmniej do czasu, aż 405 nie stanie się 5xx (czyli do czasu rewolucji na Bielanach, czyli otwarcie metra do Młocin) i nie będzie mozna z Łukowskiej wyciągnąć 182. A do tego czasu 416 może nie przetrwać.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
- gregory5576
- Kontakt:
dennis pisze:pci żeńskiej i z dużym dekoltem
- Bastian
- Sułtan Maroka
Człowieku, a czyj to jest post?bambi pisze:Ponawiam pytanie...bambi pisze:A tak przy okazji, co ma się stać ze 147 i co z projektem linii 147+151. Wiem, że była o tym mowa w którymś z wątków "gocławskich", ale nie śledzę informacji na bieżąco i teraz nigdzie nie mogę znaleźć szczegółów
![]()
viewtopic.php?p=56719#56719
Sam komentowałeś, a teraz znaleźć nie możesz? Na pierwszej stronie topików na KM? Wszystko za rączkę i na tacy? Ech...
A co dalszych losów - wciąż w zawieszeniu. Ponoć nie wszyscy w samym ZTM-ie popierają ten projekt.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Może i za rączkę, ale prześledziłem jeszcze raz całą dyskusję i nie znalazłem żadnych konkretówBastian pisze:Sam komentowałeś, a teraz znaleźć nie możesz? Na pierwszej stronie topików na KM? Wszystko za rączkę i na tacy? Ech...
i dywagacje Rosy:Krzysztof Śmietana, 12-05-2006 pisze: 147 (...) ma być połączona ze 151 (...). Nowa linia (najpewniej 147) jeździłaby z Dworca Centralnego Al. Jerozolimskimi, Al. Ujazdowskimi, Trasą Łazienkowską na Saską Kępę i Gocław, a potem Wałem Miedzeszyńskim i Bronowską w kierunku Międzylesia i Wiśniowej Góry.
W tym temacie już wszyscy pogrzebali 147, więc myślałem, że były już jakieś oficjalne komunikaty ZTM w tej sprawie.Rosa pisze: No wałkujemy temat pt "147 - Połączone z 151 w nowe 147 na trasie:DW.CENTRALNY-Jerozolimskie-Bracka- Ujazdowskie-Trasa Łazienkowska-Wał Miedzeszyński-Zwycięzców-Saska-Egipska-Bora Komorowskiego-Fieldorfa-Wał Miedzeszyński-Bronowska-Trakt Lubelski- Zwoleńska-Żegańska-Dzieci Polskich-WIŚNIOWA GÓRA
Chodziło mi również o dokładną (hipotetyczną) trasę tej linii na Saskiej Kępie, bo wydaje mi się, że lepiej by linia biegła dotyczhaczsową trasą (...-Ateńska-Brukselska-Paryska) i tu skręcała w Zwycięzców. Wtedy nie zabieramy tej linii z Paryskiej, a bus (na kształt obecnego 151), który dowozi Gocław do kładki, by następnie jechać TŁ wydaje się trochę bez sensu