Solbus Solcity
http://epl.huger.pl/product.php?id_prod ... talog=true
Link propos Solbusów....Wyświetlacze jak i sterownik to firma : HUGER.
Tudzież sterownik Nova Media jest zrobiony na licencji/we współpracy z firmą : HUGER.
Link propos Solbusów....Wyświetlacze jak i sterownik to firma : HUGER.
Tudzież sterownik Nova Media jest zrobiony na licencji/we współpracy z firmą : HUGER.
Linia 155: 1966-2011
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
Warto odświeżyć wątek. Od tygodnia-dwóch już nie czekamy wieków z pełnym piszczydłem, nim drzwi się otworzą. Chyba zaktualizowano oprogramowanie sterujące i drzwi otwierają się natychmiast
Inna ciekawostka, którą dopiero wczoraj zauważyłem - przy oknach na górze są rynienki z zamontowanymi małymi żabkami - starczy jaką szmatę zaczepić i będą firanki prima sort!
Inna ciekawostka, którą dopiero wczoraj zauważyłem - przy oknach na górze są rynienki z zamontowanymi małymi żabkami - starczy jaką szmatę zaczepić i będą firanki prima sort!
Dlaczego pieprzone pierożki są dobre, a pieprzone życie już nie? (B. Schaeffer)
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
Ikarus ma tę przewagę, że ma zabudowaną kabinę, dlatego tam kierowcom ciepło. Gdyby jeździć z otwartą, to nie wszystkie ikarusy zdałyby test - no chyba że się trochę kiero spalinami przytruje. Ale w ogóle nie wiem po co ta dyskusja - ech ci miłośnicy....Adam G. pisze:No i wysyłają - z kierowcami w kurtkach i czapkach, bo ogrzewanie jest znacznie gorsze niż w dowolnym Ikarusie
Dyskusja toczy się na inny temat, gdybyś ją przeczytał, to byś wiedział. Moja wypowiedź była wyłącznie dygresją. - to raz.fraktal pisze:Ikarus ma tę przewagę, że ma zabudowaną kabinę, dlatego tam kierowcom ciepło. Gdyby jeździć z otwartą, to nie wszystkie ikarusy zdałyby test - no chyba że się trochę kiero spalinami przytruje. Ale w ogóle nie wiem po co ta dyskusja - ech ci miłośnicy....Adam G. pisze:No i wysyłają - z kierowcami w kurtkach i czapkach, bo ogrzewanie jest znacznie gorsze niż w dowolnym Ikarusie
Dwa - nie bronię wcale Ikarusów, ich czasy już minęły. Nie zmienia to jednak faktu, że pod pewnymi względami są lepsze od niektórych nowszych wozów.
Trzy - nawet z otwartą kabiną Ikarusy potrafią być ciepłe.
noidea
Rzeczywiście ciągnie tam trochę. Wczoraj miałem okazję pierwszy raz skorzystać z tej marki. Ciepło było, owszem, mimo tych przeciągów przy samej szybie. Piszczydło przy otwieraniu drzwi jest do natychmiastowego zlikwidowania, drzwi, przynajmniej w tym wozie, którym jechałem otwierały się niezrozumiale długo. Przy wstawaniu rąbnąłem głową w jakąś poręcz. A generalne wrażenie było takie (może nieuzasadnione), że ten sprzęt dość szybko będzie mocno rozklekotany - coż na wzór scanii czy liberów. Co nie jest dobre, bo moim zdaniem ładniej starzeją się solarisy.henio_wpz pisze:Zawiesi się firanki i nie będzie tak czuć, jak wieje z nieszczelnych okien
Popatrz, jaka franca!
No faktycznie te pół metra to przeszkoda nie do pokonania.ashir pisze:Ale metrażowo to jest za mały wóz, pojemnościowo też czasem może być.
[ Dodano: |3 Lut 2012|, 2012 19:14 ]
Nie byłem i nie jestem miłośnikiem, poruszam temat który zarówno mnie jak i innych kierowców nocnych interesuje.No i wysyłają - z kierowcami w kurtkach i czapkach, bo ogrzewanie jest znacznie gorsze niż w dowolnym Ikarusie
Ikarus ma tę przewagę, że ma zabudowaną kabinę, dlatego tam kierowcom ciepło. Gdyby jeździć z otwartą, to nie wszystkie ikarusy zdałyby test - no chyba że się trochę kiero spalinami przytruje. Ale w ogóle nie wiem po co ta dyskusja - ech ci miłośnicy....