Rowerzyści vs automobiliści

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 19 lut 2012, 0:52

ArturS pisze:Nie misiaczku, jeśl jestem na ścieżce rowerowej, Twoim psim obowiązkiem jest mnie przepuścić ;) Jeśli nie to zadbaj o dobre OC ;) I nie mieszaj w to pieszego, bo jak chcesz być taki sprawiedliwy, to muszą oni też je wykupić od złyhch nawyków samochodziarz, tramwajarzy (Cholera wiem, może go tramwaj też trafić na Nowowiejskiej. ;)
A czy Twoim zdaniem Szeregowy to jest przyrośnięty do autobusu? I nie bywa pieszym? Czy też twierdzisz, że nie może się wypowiadać w imieniu pieszych?

Jego zachowanie na drodze jako kierowca autobusu NIE MA NIC ZUPEŁNIE do relacji rowerzyści - piesi na przejściach przez ścieżkę rowerową.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

ArturS

Post autor: ArturS » 19 lut 2012, 0:53

JKTpl pisze:
--_|| pisze:Proszę o konkretny cytat z kodeksu drogowego, który daje ci pierwszeństwo przed pieszymi na przejściu.
ArturS pisze:Misiaczku art 27 ust w PoRD ;)
1. Kierujący pojazdem, zbliżając się do przejazdu dla rowerzystów, jest obowiązany zachować szczególną ostrożność i ustąpić pierwszeństwa rowerowi znajdującemu się na przejeździe.
No i generalnie to powinno zamknąć usta Szerwgowemu, ale on zaraz wrzuci tu przykład swojej mamy i dupa blada ;)

Awatar użytkownika
JKTpl
Kontakt:

Post autor: JKTpl » 19 lut 2012, 0:55

ArturS pisze:No i generalnie to powinno zamknąć usta Szerwgowemu,
Tak zamknęło to usta Szerwgowemu, że aż kilka sekund po mnie wrzucił to samo... Czekam na przytoczenie przepisu pozwalającego na potrącenie pieszego znajdującego się na przejściu, wtedy nawet kupię sobie... albo ukradnę – skoro ktoś nie stosuje się do przepisów [Kodeks karny przepisem też jest], to i ja mogę – rowerek i pobawię się z kaskaderami mimo woli.
Chociaż moment... Piesi idący przejściem mogą mieć, cholera, pierwszeństwo...

Awatar użytkownika
Szeregowy_Równoległy
Szeregowe Chamidło

Post autor: Szeregowy_Równoległy » 19 lut 2012, 0:55

Przytaczam całość dialogu, będzie bardziej zrozumiały
Szeregowy_Równoległy pisze:Proszę o przytoczenie przepisów, które pozwalają ci zignorowanie oznakowanego przejścia dla pieszych i nie ustępowanie pierwszeństwa pieszym na pasach. Zasady ogólne są proste: pieszy na pasach to święta krowa. Znajdź wyjątek, przytocz. Jak nie znajdziesz, to przyznaj się do błędu i nie grzesz więcej.
Szeregowy_Równoległy pisze:
PoRD pisze:Art. 27. 1. Kierujący pojazdem, zbliżając się do przejazdu dla rowerzystów, jest obowiązany zachować szczególną ostrożność i ustąpić pierwszeństwa rowerowi znajdującemu się na przejeździe.
1a. Kierujący pojazdem, który skręca w drogę poprzeczną, jest obowiązany zachować szczególną ostrożność i ustąpić pierwszeństwa rowerzyście jadącemu na wprost po jezdni, pasie ruchu dla rowerów, drodze dla rowerów lub innej części drogi, którą zamierza opuścić.
2. (uchylony).
3. Kierujący pojazdem, przejeżdżając przez drogę dla rowerów poza jezdnią, jest obowiązany ustąpić pierwszeństwa rowerowi.
4. Kierującemu pojazdem zabrania się wyprzedzania pojazdu na przejeździe dla rowerzystów i bezpośrednio przed nim, z wyjątkiem przejazdu, na którym ruch jest kierowany.
Któryś z nas jest idiotą. Ja pytam o przejścia dla pieszych, a ty mi o skrzyżowaniach. Ponieważ ja zadałem proste i sensowne pytanie, a ty rzuciłeś odpowiedzią z dupy, to ja do bycia idiotą się nie poczuwam. Drugą opcją jest twoje ograniczenie, problemy z rozumieniem prostych treści, nawet powtórzonych dwukrotnie (tyle razy poprosiłem o przytoczenie przepisów zezwalających rowerzyście na ignorowanie przejścia dla pieszych), w związku z czym przeczuwam problemy z dalszą dyskusją.
ArturS pisze:Nie misiaczku, jeśl jestem na ścieżce rowerowej, Twoim psim obowiązkiem jest mnie przepuścić ;) Jeśli nie to zadbaj o dobre OC ;) I nie mieszaj w to pieszego, bo jak chcesz być taki sprawiedliwy, to muszą oni też je wykupić od złyhch nawyków samochodziarz, tramwajarzy (Cholera wiem, może go tramwaj też trafić na Nowowiejskiej. ;)
Ale wiesz, co to jest przejście dla pieszych? Wiesz też, czym różni się pieszy od tramwaju/samochodu/autobusu? Stwierdzam oficjalnie i z całą stanowczością, cytaty wyżej są uzasadnieniem mojego stwierdzenia: ArturS to idiota.
129, 177, 178, 187, 194, 197, 207, 716, 401, 517, N35, N85, R1, R3, S1.

Nazywam się Major Bień

ArturS

Post autor: ArturS » 19 lut 2012, 0:56

MeWa pisze:
A czy Twoim zdaniem Szeregowy to jest przyrośnięty do autobusu? I nie bywa pieszym? Czy też twierdzisz, że nie może się wypowiadać w imieniu pieszych?

Jego zachowanie na drodze jako kierowca autobusu NIE MA NIC ZUPEŁNIE do relacji rowerzyści - piesi na przejściach przez ścieżkę rowerową.
Tak Mewa uważam, iż Szeregowy będzie do upadku siły szukał przepisu by wysło na niego ;) Niestety ale PORD jest nieubłagany i nie jest w stanie podważyć roli roweru w PORD i tego nie zmieni ;)

Awatar użytkownika
Szeregowy_Równoległy
Szeregowe Chamidło

Post autor: Szeregowy_Równoległy » 19 lut 2012, 0:57

ArturS pisze:Tak Mewa uważam, iż Szeregowy będzie do upadku siły szukał przepisu by wysło na niego ;) Niestety ale PORD jest nieubłagany i nie jest w stanie podważyć roli roweru w PORD i tego nie zmieni ;)
Szeregowy_Równoległy pisze:Stwierdzam oficjalnie i z całą stanowczością: ArturS to idiota.
Podtrzymuję.

Nazywam się Major Bień

ArturS

Post autor: ArturS » 19 lut 2012, 1:01

Szeregowy_Równoległy pisze:Przytaczam całość dialogu, będzie bardziej zrozumiały
Szeregowy_Równoległy pisze:Proszę o przytoczenie przepisów, które pozwalają ci zignorowanie oznakowanego przejścia dla pieszych i nie ustępowanie pierwszeństwa pieszym na pasach. Zasady ogólne są proste: pieszy na pasach to święta krowa. Znajdź wyjątek, przytocz. Jak nie znajdziesz, to przyznaj się do błędu i nie grzesz więcej.
Szeregowy_Równoległy pisze: Któryś z nas jest idiotą. Ja pytam o przejścia dla pieszych, a ty mi o skrzyżowaniach. Ponieważ ja zadałem proste i sensowne pytanie, a ty rzuciłeś odpowiedzią z dupy, to ja do bycia idiotą się nie poczuwam. Drugą opcją jest twoje ograniczenie, problemy z rozumieniem prostych treści, nawet powtórzonych dwukrotnie (tyle razy poprosiłem o przytoczenie przepisów zezwalających rowerzyście na ignorowanie przejścia dla pieszych), w związku z czym przeczuwam problemy z dalszą dyskusją.
Ale wiesz, co to jest przejście dla pieszych? Wiesz też, czym różni się pieszy od tramwaju/samochodu/autobusu? Stwierdzam oficjalnie i z całą stanowczością, cytaty wyżej są uzasadnieniem mojego stwierdzenia: ArturS to idiota.

No nic nie pozotaje mi nic innego jak żyć z poczucuciemi, iż dla Szeregowego jestem idiotą, mimo, iż przeisy mówą co innego ; ) Ehh pól kraju to idioci, na szczęście mamy Szeregowego, pierwszego obrońcę pieszych w Polsce ;)

Awatar użytkownika
primoż

Post autor: primoż » 19 lut 2012, 1:01

ArturS pisze:Tak Mewa uważam, iż Szeregowy będzie do upadku siły szukał przepisu by wysło na niego ;) Niestety ale PORD jest nieubłagany i nie jest w stanie podważyć roli roweru w PORD i tego nie zmieni ;)
Szeregowy, JKTpl i ja (primoż) chcemy od ciebie cytat, gdzie rowerzysta ma pierwszeństwo na pasach przed pieszym na DDR. Czy to tak trudno pojąć?
Chociaż od człowieka, który kazał mi spisywać wszystkie autobusy i nazwał mnie trollem i nabijaczem postów w temacie o komunikacji w Ursusie, nie mogę wymagać zbyt wiele.

[ Dodano: Nie 19 Lut, 2012 01:03 ]
ArturS pisze:No nic nie pozotaje mi nic innego jak żyć z poczucuciemi, iż dla Szeregowego jestem idiotą, mimo, iż przeisy mówą co innego ; ) Ehh pól kraju to idioci, na szczęście mamy Szeregowego, pierwszego obrońcę pieszych w Polsce ;)
Naprawdę, naucz się czytać ze zrozumieniem lub przyznawać się do błędów. Ale zapewne twoje ego na to nie pozwoli.

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 19 lut 2012, 1:05

ArturS pisze:No nic nie pozotaje mi nic innego jak żyć z poczucuciemi, iż dla Szeregowego jestem idiotą, mimo, iż przeisy mówą co innego
Czy do ciebie w ogóle trafia to, że chodzi o pierwszeństwo na przecięciu ddr i chodnika, czy nie?
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 19 lut 2012, 1:06

ArturS pisze:
MeWa pisze:A czy Twoim zdaniem Szeregowy to jest przyrośnięty do autobusu? I nie bywa pieszym? Czy też twierdzisz, że nie może się wypowiadać w imieniu pieszych?

Tak Mewa uważam, iż Szeregowy będzie do upadku siły szukał przepisu by wysło na niego ;) Niestety ale PORD jest nieubłagany i nie jest w stanie podważyć roli roweru w PORD i tego nie zmieni ;)
Jaka jest rola roweru w PORD względem pieszego (czyli nieautobusu)?

ArturS

Post autor: ArturS » 19 lut 2012, 1:07

A jak tak Szeregowy dbasz o pieszego to jest: art. 11 ust. 4 chyba zrozumiesz ;

[ Dodano: |19 Lut 2012|, 2012 01:07 ]
fik pisze:
ArturS pisze:No nic nie pozotaje mi nic innego jak żyć z poczucuciemi, iż dla Szeregowego jestem idiotą, mimo, iż przeisy mówą co innego
Czy do ciebie w ogóle trafia to, że chodzi o pierwszeństwo na przecięciu ddr i chodnika, czy nie?
art 11. ust. 4 PORD ;)

Awatar użytkownika
JKTpl
Kontakt:

Post autor: JKTpl » 19 lut 2012, 1:09

ArturS pisze:art 11. ust. 4 PORD ;)
Stanowisz niebezpieczeństwo dla ruchu. Nie rozumiesz przepisów ruchu drogowego. Tu nie ma co interpretować. Twój dwukołowy bolid powinien zostać zdeponowany na najbliższym posterunku Policji.
(...)tylko w razie braku chodnika lub pobocza albo niemożności korzystania z nich(...)

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 19 lut 2012, 1:10

ArturS pisze:A jak tak Szeregowy dbasz o pieszego to jest: art. 11 ust. 4 chyba zrozumiesz ;

[ Dodano: |19 Lut 2012|, 2012 01:07 ]
fik pisze: Czy do ciebie w ogóle trafia to, że chodzi o pierwszeństwo na przecięciu ddr i chodnika, czy nie?
art 11. ust. 4 PORD ;)
Jaki to ma związek z przejściem dla pieszych na ścieżce rowerowej i czy Twoim zdaniem to wyłącza inne przepisy o przejściach dla pieszych?

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 19 lut 2012, 1:10

ArturS pisze: art 11. ust. 4 PORD ;)
Nie ma zastosowania w opisanym przypadku. Próbuj dalej.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

Awatar użytkownika
Szeregowy_Równoległy
Szeregowe Chamidło

Post autor: Szeregowy_Równoległy » 19 lut 2012, 1:14

PoRD pisze:Art. 11.
4. Korzystanie przez pieszego z drogi dla rowerów jest dozwolone tylko w razie braku chodnika lub pobocza albo niemożności korzystania z nich. Pieszy, z wyjątkiem osoby niepełnosprawnej, korzystając z tej drogi, jest obowiązany ustąpić miejsca rowerowi.
Pudło... O przejściach dla pieszych nic nie ma. To powinno ci ułatwić zrozumienie problemu:
PoRD pisze:Art. 13.
1. Pieszy, przechodząc przez jezdnię lub torowisko, jest obowiązany zachować szczególną ostrożność oraz, z zastrzeżeniem ust. 2 i 3, korzystać z przejścia dla pieszych. Pieszy znajdujący się na tym przejściu ma pierwszeństwo przed pojazdem.

Nazywam się Major Bień

Zablokowany