To samo mówiło się jak mieli otworzyć S8 z Powązek i niestety buspasa na Prymasa Tysiąclecia jak nie było tak nie maMichalJ pisze:A/S2 zdejmie sporo ruchu z Łopuszańskiej, część ruchu z RZS... Ustali się jakaś nowa równowaga z korkami w nowych miejscach. Powinna iść równolegle z tym ofensywa zbiorkomu, ale nawet Niedźwiadka nie można się doczekać...
Modernizacja Al. Jerozolimskich (R. ZesĹaĹcĂłw - ĹopuszaĹska)
Moderator: Wiliam
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
S8 pozwoliłaby na wytyczenie buspasa tam, gdzie i tak się jeździ nieźle - a na odcinku od Kasprzaka do Alej substytucyjna jest dopiero albo Nowolazurowa + Nowogierdziejowskiego, albo S2... bo jako pretekst do tzw. decyzji politycznej to samo S8 to chyba jednak trochę mało.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
O zamkniętej Dźwigowej przez grzeczność nie wspominając.Glonojad pisze:a na odcinku od Kasprzaka do Alej substytucyjna jest dopiero albo Nowolazurowa + Nowogierdziejowskiego, albo S2... bo jako pretekst do tzw. decyzji politycznej to samo S8 to chyba jednak trochę mało.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Problem jest taki, że wkrótce otworzą i Nowolazurową i wiadukt na Gierdziejewskiego (co prawda wiaduktu jeszcze nie ma ale na dojazdach już asfalt leży...), będzie S2 i... buspasa i tak nikt nie wytyczyGlonojad pisze:S8 pozwoliłaby na wytyczenie buspasa tam, gdzie i tak się jeździ nieźle - a na odcinku od Kasprzaka do Alej substytucyjna jest dopiero albo Nowolazurowa + Nowogierdziejowskiego, albo S2... bo jako pretekst do tzw. decyzji politycznej to samo S8 to chyba jednak trochę mało.
No i nie wiem czy jedzie się nieźle od Powązek. Zdarza mi się w godzinach porannych jechać samochodem Prymasa Tysiąclecia w kierunku Żoliborza i korek od Powązek w kierunku Ochoty jest zawsze równie imponujący.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
-
Nie wiem czy to nie fair - a jak ktoś się reklamuje za pomocą "ścisłego centrum", "bezpośrednią bliskością metra", to czy ten ktoś ładował pieniądze do kasy dzielnicy Śródmieście, czy może dokładał się do budowy stacji metra?
Swoją drogą czasami takie podpieranie się lokalizacją bywa całkiem śmieszne - jakiś deweloper reklamował się niegdyś w taki sposób (cytat niedokładny): "zamieszkaj w Centrum Warszawy, (.....) na ul. Ordona (sic!)"
A to to już moim zdaniem hit, było to jakieś półtora roku temu: "Doskonała lokalizacja, 8km do stacji metra Chrzanów"
Sorry za OT
Swoją drogą czasami takie podpieranie się lokalizacją bywa całkiem śmieszne - jakiś deweloper reklamował się niegdyś w taki sposób (cytat niedokładny): "zamieszkaj w Centrum Warszawy, (.....) na ul. Ordona (sic!)"
A to to już moim zdaniem hit, było to jakieś półtora roku temu: "Doskonała lokalizacja, 8km do stacji metra Chrzanów"
Sorry za OT
Ceterum censeo E-2 optimam lineam esse.
Numquam a nemine ea deleta esse solet, in secula seculorum
Jak wiadomo, najnowsze bloki przy Obozowej też stanowią eksklawę dzielnicy Śródmieściepaolo11051 pisze:jakiś deweloper reklamował się niegdyś w taki sposób (cytat niedokładny): "zamieszkaj w Centrum Warszawy, (.....) na ul. Ordona (sic!)"
A są grupy w społeczeństwie, które by to łyknęły – nie chcę naskakiwać na użytkowników pewnych szklanych i zakręcanych pojemników na żywność – w przeróżnych polskich miastach (np. w Rzeszowie, tam zareklamowano mi taką super okazję ) można zrobić karierę, prowadząc firmę sprzedającą mieszkania w Warszawie. „Metro”, „szybki dojazd”, „centrum”, „węzeł” – słowa-klucze.
Ciekawe, czy będę bardziej śródmiejski niż Patelnia, gdy koło mojego lokum stanie Metro Lazurowa
Fakt, EOT.
Phi, też mi coś - 8 kilometrów do stacji metra w Warszawie . To jest nic w porównaniu z budynkiem (resztkami dawnego kina) na sprzedaż w Radomiu:
http://otodom.pl/lokal-obiekt-uzytkowy- ... 59689.html
("Budynek dawnego kina razem z działką. Bardzo dobra lokalizacja. Duży potencjał pod zabudowę usługowo-mieszkaniową. Główne atuty nieruchomości: Blisko morza").
("Budynek dawnego kina razem z działką. Bardzo dobra lokalizacja. Duży potencjał pod zabudowę usługowo-mieszkaniową. Główne atuty nieruchomości: Blisko morza").
-
hahahahaha, nie no to już jest absurdMZ pisze: Phi, też mi coś - 8 kilometrów do stacji metra w Warszawie . To jest nic w porównaniu z budynkiem (resztkami dawnego kina) na sprzedaż w Radomiu:
A z tym metrem Chrzanów chodziło mi nie tylko o "super lokalizację" ale również o być może nieco nadmierny optymizm reklamującego się dewelopera, na razie nie ma Metra Rondo ONZ, a co dopiero Metro Chrzanów
Ceterum censeo E-2 optimam lineam esse.
- R-9 Chełmska
- Bastian
- Sułtan Maroka
Dobra, do rzeczy, Panowie (i ewentualnie Panie )
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow