422, 501 i 519

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Colony
Kontakt:

Post autor: Colony » 01 lut 2012, 11:33

Inna sprawa co zrobić wtedy z takimi przystankami jak Czarnomorska czy Park Moczydło gdzie wymiany do pośpiechów są i to całkiem spore.
(podpis tymczasowy zanim nie znajdę czegoś niebanalnego co was zbije z pantałyku)

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 01 lut 2012, 11:45

yavorius pisze:A chociażby jadący z centrum Sobieskiego czymś innym niż 422 w 217 :)
Znaczy - E-2? Trudno, muszą pojechać 116. Albo 130. A zamiast 519 do 217 dojechać metrem. Ja problemu nie widzę.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
yavorius

Post autor: yavorius » 01 lut 2012, 11:49

O 217 nic mi nie pisz. Po południu nie można się doń zmieścić, a i korek na Wilanowskiej jest taki, że ja jednakowoż wolę 422.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 01 lut 2012, 11:52

yavorius pisze:O 217 nic mi nie pisz.
Ty zacząłeś :> :P
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
yavorius

Post autor: yavorius » 01 lut 2012, 11:56

W sumie racja :) no nic to, będę sobie chodził pieszo :)

MichalJ

Post autor: MichalJ » 01 lut 2012, 12:26

Baaaardzo długo pośpieszne na liniach NS nie miały przystanków do przesiadek na trasę Ł...

Piottr
Kontakt:

Post autor: Piottr » 15 lut 2012, 20:48

MichalJ pisze:Baaaardzo długo pośpieszne na liniach NS nie miały przystanków do przesiadek na trasę Ł...
Niemniej teraz wywalają się tam hordy podróżnych, stał się to ważny węzeł przesiadkowy, pomimo bardzo niekorzystnej topografii.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 26 lut 2012, 12:30

yavorius pisze:O 217 nic mi nie pisz. Po południu nie można się doń zmieścić, a i korek na Wilanowskiej jest taki, że ja jednakowoż wolę 422.
Jak rzesz to? To kilkudziesięciomilionowa inwestycja w drugą jezdnię nie przyniosła żadnej ulgi? Niemożliwe... :-"
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
yavorius

Post autor: yavorius » 26 lut 2012, 17:29

No a jednak:) A tak poważnie, problemem jest idiotyczne ustawienie świateł na Wilanowskiej na skrzyżowaniu z Doliną Służewiecką, które powinny być ustawione dokładnie na odwrót: rano faza z Wilanowa powinna być dłuższa niż ta w kierunku Wilanowa, a po południu - na odwrót.

Awatar użytkownika
KwZ

Post autor: KwZ » 27 lut 2012, 0:31

Pewnie wynika to z lewoskrętów...
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!

Piottr
Kontakt:

Post autor: Piottr » 27 lut 2012, 9:35

yavorius pisze:No a jednak:) A tak poważnie, problemem jest idiotyczne ustawienie świateł na Wilanowskiej na skrzyżowaniu z Doliną Służewiecką, które powinny być ustawione dokładnie na odwrót: rano faza z Wilanowa powinna być dłuższa niż ta w kierunku Wilanowa, a po południu - na odwrót.
Tam jest chyba sygnalizacja stałoczasowa. Ale jak mierzyłem, rano zielone dla Al Wilanowskiej świeci zaledwie 16 sekund...
W godzinach popołudniowych korek na Wilanowskiej generowany przez tą sygnalizację potrafi sięgać ul. Rolnej.

drapka

Post autor: drapka » 27 lut 2012, 11:10

Piottr pisze:
yavorius pisze:No a jednak:) A tak poważnie, problemem jest idiotyczne ustawienie świateł na Wilanowskiej na skrzyżowaniu z Doliną Służewiecką, które powinny być ustawione dokładnie na odwrót: rano faza z Wilanowa powinna być dłuższa niż ta w kierunku Wilanowa, a po południu - na odwrót.
Tam jest chyba sygnalizacja stałoczasowa. Ale jak mierzyłem, rano zielone dla Al Wilanowskiej świeci zaledwie 16 sekund...
W godzinach popołudniowych korek na Wilanowskiej generowany przez tą sygnalizację potrafi sięgać ul. Rolnej.
Ale w przyrodzie nigdy nie ma nie, bo dzięki temu Sikorskiego-Dolinka się w ostatnim czasie na tyle odetkała, że nawet przystanki mrozowe nie przeszkadzały kierowcom z ITZ na 503 dojeżdżać na Ursynów nawet na +4 ... Pytanie, czy Wilanowskiej jest cokolwiek w stanie pomóc przy tych lewoskrętach, bo popsuć kierunkowi poprzecznemu nie poprawiając za wiele samej alei to też nie byłoby dobre.
Popatrz, jaka franca!

Awatar użytkownika
yavorius

Post autor: yavorius » 27 lut 2012, 11:12

Przede wszystkim, rano powinno być dłuższe światło dla jadących w kierunku <M> Wilanowska, a po południu dla jadących w kierunku Wilanowa. I tyle.

Łukasz
Kontakt:

Post autor: Łukasz » 27 lut 2012, 11:31

drapka pisze: Ale w przyrodzie nigdy nie ma nie, bo dzięki temu Sikorskiego-Dolinka się w ostatnim czasie na tyle odetkała, że nawet przystanki mrozowe nie przeszkadzały kierowcom z ITZ na 503 dojeżdżać na Ursynów nawet na +4 ... Pytanie, czy Wilanowskiej jest cokolwiek w stanie pomóc przy tych lewoskrętach, bo popsuć kierunkowi poprzecznemu nie poprawiając za wiele samej alei to też nie byłoby dobre.
Wygląda, że właśnie Sikorskiego od Centrum to jedyny kierunek pod który było "cokolwiek ustawiane" - wygląda, że jest na styk i skrócenie czasu spowoduje powrót korków na tej części :/ A w ogóle to tam jest mnóstwo miejsca na wiadukty...
ŁK

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 27 lut 2012, 11:35

Przecież one są tam od lat planowane. Tylko kasy brak i ksiądz Maj ma obiekcje.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

ODPOWIEDZ