Po tym, że 185 zwykle do Wilsona jedzie z góra kilkoma pasażerami, często wręcz 1-2-3-4 osoby dojeżdżają do Wilsona i autobus zakręca w Krasińskiego w stronę Wisły niemal pusty! Na Gwiaździstą wystarczy spokojnie częste 157 + 181 - te dwie linie i tak po wycięciu 185 będą jeździć częściej niżeli obecnie 122 jako jedyna linia na Powązkowskiej i Krasińskiego ma zapewniać najszybszy dojazd do metra.Pan Piotr pisze:Póki co 303 jest na placu Wilsona, więc czy i kiedy wyleci to inna sprawa. Tj. mówiłem byłby potrzebny jeden dodatkowy wóz, o zwiększaniu częstotliwości niczego nie pisałem. Na Wisłostradzie 185 często łapie -40, więc nie wiem w czym tu długie postoje mają pomóc. Po drugie czym uzasadniasz zmniejszenie podaży w relacji: Gwiaździsta - plac Wilsona?adw pisze:185 ma dość długie postoje więc na pewno będzie znacznie bardziej punktualne od Powązek do metra niżeli 303 od Cmentarza do metra.
303 owszem krańcuje na Wilsona, ale prędzej czy później stamtąd wyleci, ty natomiast składasz propozycje które sprawią, że potrzeba będzie na tę linię więcej wozów i więcej wozów więc będzie krańcować na wilsona (większa częstotliwość, dłuższa trasa - w twojej propozycji!).
Piszesz o dużych opóźnieniach na 185 - a na Gwiaździstej autobus fruwa i nadrabia te opóźnienia? Tak samo duże będą gdy będzie jechał i na Gwiaździstą i na Powązki - wtedy in plus dla Krasińskiego bez większej straty dla Klaudyny/Mickiewicza.
I na koniec - można nawet zachować szkielet rozkładu kierując 185 na Powązki jako że jedzie ~tyle samo od Wilsona co na Gwiaździstą - więc idealna sprawa by ZTM to rozważył.