Objazdy i inne okresowe zmiany tras - 2012
Moderator: Wiliam
107 na skrecie czerniakowska-chełmska miało podobnie ciekawe jak sobie na kierbedzia poradziliMichalJ pisze:Oj, wczoraj to śmiesznie było. 108 jechało sobie z Bartyckiej w Czerniakowską trójskładem brygad 4+3+5 zderzak w zderzak. Trudno układać rozkład pod manifestacje... Ale jakieś sterowanie tym bałaganem to by się przydało.
Na krańcu : "Metro Marymont" zdaje się jest ekspedycja-pomimo to linia Z-1 także jezdzi stadami...
Linia 155: 1966-2011
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
Zaręczam Ci że w praktyce jezdzi częściej niż powinien...Pawel_ pisze:Z-1 jeździ co 7.5', a 7.5' to nie co 20'.
Linia 155: 1966-2011
Z tego co pamiętam, to przewoźnik może sam wprowadzić tryb SB bez pomocy ZTM-u. Tylko dyspozytorom Mobilisu pewnie nie chciało się wysyłać instruktorów na miasto lub zarządzać tym zdalnie z centrali.Pawel_ pisze:Niestety. ZTM robi objazdy, do tego burdel na mieście, a nie chce im się wystawić jakichkolwiek posterunków na krańcach bez ekspedycji. 523 w DS jeździ co 20', więc fajnie mają Ci biedni ludzie...Maciek pisze:Dziś znowu 523 jeździ stadami. Nie ma kota tfu... ekspedytora to myszy harcują
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A jaki Mobilis miałby w tym interes?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
To, że przy sterowaniu wozy zrobią mniej płatnych kilometrów nie jest jakimś istotnym czynnikiem wpływającym na chęć sterowania? PTR płatny, ale co z tego, jak jakaś część półkursu idzie się paść?
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
No właśnie - to po co ma sterować, skoro dostanie za to mniej pieniędzy?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
To MZA na takim Z-1 by były w pupę bite. Swoją drogą: czemu? Wina przewoźnika, że brygady się zestadziły? Jaki wpływ ma przewoźnik na warunki na drodze? I na styl jazdy kierowców? Ja powalczę, ktoś nie powalczy, jedziemy razem. A przecież nie można przerwać półkursu, dopóki do krańca nie dojedziemy, to będziemy się tak razem turlać. Rozumiem, że jak na Popularnej zdechły światła i 7/8 wozów na 178 wjechało stadkiem na Konwiktorską, to ani Mobilis, ani Grodzio nie powinni dostać pieniążków za ten półkurs?
Albo jak to bywa przy dorbnych zamknięciach Alej Ujazdowskich: brygada wcześniejsza zjeżdża Spacerową, a późniejszą już puścili na Rozdrożu prosto - i nie ma bata - muszą się zejść, albo nawet zamienić kolejność.Szeregowy_Równoległy pisze:Wina przewoźnika, że brygady się zestadziły? Jaki wpływ ma przewoźnik na warunki na drodze?
Popatrz, jaka franca!