No bo gdzie miałyby być montowane? Zazwyczaj albo autobus już jeździ, albo progi już leżą.MisiekK pisze:Jakoś ich wysypu w mieście nie widać
Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
Komunikacja na Tarchominie i Nowodworach
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Znam kilkanaście miejsc, gdzie ludzie piszą o progi na ulicach objętych komunikacją i progi się nie pojawiają.Bastian pisze:No bo gdzie miałyby być montowane? Zazwyczaj albo autobus już jeździ, albo progi już leżą.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
- Bastian
- Sułtan Maroka
No sam widzisz!MisiekK pisze:Znam kilkanaście miejsc, gdzie ludzie piszą o progi na ulicach objętych komunikacją i progi się nie pojawiają.
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Każdy normalny mieszkaniec tych okolic chce likwidacji 516 - obecnie to jeżdżą nim głównie kierowcy, bezdomni i pracownicy Auchana na Żeraniu i McDonalda na Konwaliowej czyli chyba nawet ze 20 osób łącznie się uzbieraMisiekK pisze:Co tu się pochylać nad 516, skoro sami mieszkańcy chcą jego likwidacji?
N64 DW.Centralny...-Płochocińska-Jana Kazimierza- PKP Nieporęt/Białobrzegi
526 BRÓDNO PODGRODZIE - SZCZĘŚLIWICE
Tak dla budowy parkingów Park & Ride
526 BRÓDNO PODGRODZIE - SZCZĘŚLIWICE
Tak dla budowy parkingów Park & Ride
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Akurat Ty w zakresie opinii o 516 jesteś wyjątkowo mało wiarygodny.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- R-9 Chełmska
A jaka jest grupa docelowa takiego 516? Bo na Pragę jeździ 509, do Centrum można dojechać sprawnie zarówno przez Metro Młociny, jak i Metro Marymont... Szczerze mówiąc nie bardzo widzę, kto ma tym jeździć 
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Progi zwalniające są wprost konieczne na ul. Strumykowej na odcinku od u. Mehoffera do ul. Światowida. Jakiś czas temu wspomnialem o tym radnemu Tumaszowi (na innym forum) - mial zająć się tematem (na tej ul. są szkola, dwa przedszkola i kilka placów zabaw). Niemniej pamiętam, że jakiś czas temu radny W. Tumasz wymyślil, żeby linię 516 - po korekcie puścić fragmentem ul. Strumykowej (na szczęście ten pomysl od początku byl nie do zrealizowania).
Kwestia druga związana z komunikacą na Nowodworach to biletomaty. Mialy być dwa - w rejonie ronda Ligi Morskiej (przystanek Nowodwory w kierunku Centrum) oraz na pętli Nowodwory (gdzieś w okolicach pętli linii 508 - E-8). Biletomaty mialy być najpóźniej w kwietniu, jest maj i nadal nie wiadomo kiedy będą. Sprawę pilotuje radny W. Tumasz - jak widać malo skutecznie.
Progi zwalniające w rejonie skrzyżowania H. Ordonówny/Odkryta są zbędne - wystarczy nowoczesny fotoradar - po pewnym czasie inwestycja sama się zwróci.
Likwidacja linii 214 to dobry pomysl - kiedy bym nie szedl ul. H. Ordonówny to jedzie prawie lub calkiem pusty. Za to po polączeniu ul. H. Ordonówny będzie kursowala linia 152 - to chyba obecnie optymalne rozwiązanie.
A tak na koniec - ZTM - ręce z daleka od linii 503 i 516.
Kwestia druga związana z komunikacą na Nowodworach to biletomaty. Mialy być dwa - w rejonie ronda Ligi Morskiej (przystanek Nowodwory w kierunku Centrum) oraz na pętli Nowodwory (gdzieś w okolicach pętli linii 508 - E-8). Biletomaty mialy być najpóźniej w kwietniu, jest maj i nadal nie wiadomo kiedy będą. Sprawę pilotuje radny W. Tumasz - jak widać malo skutecznie.
Progi zwalniające w rejonie skrzyżowania H. Ordonówny/Odkryta są zbędne - wystarczy nowoczesny fotoradar - po pewnym czasie inwestycja sama się zwróci.
Likwidacja linii 214 to dobry pomysl - kiedy bym nie szedl ul. H. Ordonówny to jedzie prawie lub calkiem pusty. Za to po polączeniu ul. H. Ordonówny będzie kursowala linia 152 - to chyba obecnie optymalne rozwiązanie.
A tak na koniec - ZTM - ręce z daleka od linii 503 i 516.
Ciekawe - nie jestem kierowcą, bezdomnym, nie pracuję w Auchanie i McDonaldzie - a 516 jeżdżę. Poza tym nie widzę na Odkrytej przedstawicieli tego doborowego towarzystwa. Coś niewiarygodny jesteś...zeus pisze:Każdy normalny mieszkaniec tych okolic chce likwidacji 516 - obecnie to jeżdżą nim głównie kierowcy, bezdomni i pracownicy Auchana na Żeraniu i McDonalda na Konwaliowej czyli chyba nawet ze 20 osób łącznie się uzbiera
Zdaje się, że są i to nie jeden - wiesz o czym piszesz?Gripen pisze:Progi zwalniające są wprost konieczne na ul. Strumykowej na odcinku od u. Mehoffera do ul. Światowida.
A co ma zrobić, żeby było skutecznie? Położyć się na chodniku na Żelaznej?Gripen pisze:Sprawę pilotuje radny W. Tumasz - jak widać malo skutecznie.
Przeczytaj jeszcze raz mój post o 214 ze zrozumieniem. Ta linia będzie miała sens po uruchomieniu pociągów lotniskowych. I kiedy pociągi ruszą, i linia zacznie mieć sens to... 214 się zlikwiduje. Jej istnienie do tej pory to marnotrawstwo brygad.Gripen pisze:Likwidacja linii 214 to dobry pomysl - kiedy bym nie szedl ul. H. Ordonówny to jedzie prawie lub calkiem pusty.
Pod warunkiem, że Ordonówny pojedzie. Na dziś nie jest to przewidywane.Gripen pisze:Za to po polączeniu ul. H. Ordonówny będzie kursowala linia 152 - to chyba obecnie optymalne rozwiązanie.
1. Kilkusetmetrowa wycieczka piesza od przystanku Fletniowa do PKP Płudy po nawierzchni częściowo bagiennej przez plac budowy,fik pisze:Czemu wtedy, a nie teraz?
2. Rozkład 214 średnio skoordynowany z pociągami,
3. Czas dojazdu do Dworca Gdańskiego 214+pociąg jest większy niż 101+metro.
- Bastian
- Sułtan Maroka
I to się zmieni?MisiekK pisze:3. Czas dojazdu do Dworca Gdańskiego 214+pociąg jest większy niż 101+metro.