Uwaga, użytkownicy! Jutro planujemy zamknąć serwis w związku z roszczeniami osób trzecich, o których to roszczeniach na dzień dzisiejszy nic nie wiemy, ale uprzedzamy, więc kopiujcie, bo jutro nie będziecie mieć okazji! Z poważaniem.Szop pisze:Szkoda, że wcześniej nie było żadnego ostrzeżenia. Na pewno wiele osób chciałoby jakoś pomóc albo zarchiwizować zdjęcia.Kelly pisze: Zmienił się komunikat
Przegubowiec
Moderator: Szeregowy_Równoległy
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
- Bastian
- Sułtan Maroka
Zakładam, że zdjęcia są bezpieczne. Trzeba po prostu poczekać na wyjaśnienie sprawy.Szop pisze:Na pewno wiele osób chciałoby jakoś pomóc albo zarchiwizować zdjęcia.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- Daniel_FCB
- (kaczofob)
Ich liczba, jak i ogólnie liczba ciekawych dyskusji (ale również i trollingu) drastycznie zmalała po zablokowaniu anonimowych komentarzy. Kiedyś pod każdym zdjęciem były dziesiątki komentarzy, ostatnio chyba tylko galeria CWSu bywała jakoś szerzej komentowana.TGM pisze:A kiedyś "przecieki" były najciekawsze.
Miejmy nadzieję, że serwis wróci wraz z całym zbiorem archiwaliów
Wciąż się zastanawiał, jak nielogiczne może się stać logiczne rozumowanie, jeśli zajmuje się nim dostatecznie duży komitet - Pratchett, Świat finansjery
A mówili nauczyciele "z gminem nie zadajemy się nie z powodu ich niskiego urodzenia, ale dlatego, że nie ma po co" - Ziemiański, Achaja
FCBARCA.COM
A mówili nauczyciele "z gminem nie zadajemy się nie z powodu ich niskiego urodzenia, ale dlatego, że nie ma po co" - Ziemiański, Achaja
FCBARCA.COM
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Droga koleżanko, w momencie kiedy pojawiła się zaktualizowana informacja o powodach zamknięcia, żale powinny zamilknąć. Szczególnie, że ta zaktualizowana informacja jest wystarczająco konkretna, żeby pojąć, że sytuacja raczej jest niespodziewana, więc o jakimkolwiek uprzedzaniu ciężko mówić.MC pisze:Nie ironizuj, jeśli nie widziałeś tego od początku. Pierwotnie nie było informacji o osobach trzecich i normalne w tej sytuacji są żale stałych "czytelników".Szeregowy_Równoległy pisze:bla bla bla
Na razie to trochę tak wygląda, jakby całe youtube się zwinęło, bo Disney się poskarżył, że ktoś wrzucił jeden film z Kaczorem Donaldem.Bastian pisze:Zakładam, że zdjęcia są bezpieczne. Trzeba po prostu poczekać na wyjaśnienie sprawy.Szop pisze:Na pewno wiele osób chciałoby jakoś pomóc albo zarchiwizować zdjęcia.
Wiadomość ta mnie zasmuciła, ale głównie ze względu sentymentalnego - jak wiele osób od P zaczynałem w wieku 13-14 lat budowanie swej jakiejś tam wiedzy o komunikacji w Warszawie i nie tylko.
Przejrzałem chyba większość P, przeczytałem większość artykułów, obejrzałem większość zdjęć, ale od kilkunastu miesięcy na P już nie wchodziłem - dla mnie nie było po co.
Z jednej strony zawsze najbardziej mnie interesowały przecieki dotyczące zmian w obsłudze linii od nowego miesiąca. Od ok. roku mam na to serdecznie wyjebane i np. nie mam pojęcia, co teraz jeździ na 189 oprócz Woronicza. Być może się starzeję, a być może po prostu zacząłem interesować się trochę ważniejszymi rzeczami
Ostatnim interesującym miejscem była galeria CWS, ale i tam przestałem zaglądać kilkanaście miesięcy temu, bo zdaje się, że zamarła.
Mimo, że sam posiadałem konto do komentowania, to nie wiem, czy w sumie urodziłem tam więcej niż 8-10 komentarzy. Dlaczego? Bo po prostu nic się tam nie działo, a jak coś się napisało, to odpowiedzi albo nie było, albo była po stu latach i już zapominało się, gdzie ten komentarz się dodało.
Dodawanie komentarzy przez wszystkich oznaczało burdel i niejednokrotnie podszywanie się i inne niekoniecznie konstruktywne rzeczy, ale właśnie dzięki tym komentarzom dowiedziałem się chyba najwięcej. Do dziś pamiętam użytkownika Vadim, który może pisał czasem kontrowersyjnie, ale z tego, co pamiętam, to zawsze mądrze.
Zresztą sam pisałem komentarze (nicku nie zdradzę
) i tam właśnie poznałem kilka bardzo zajebistych osób, z którymi kontakt mam do dziś.
Tak więc - szkoda, bo kiedyś było fajnie, ale na dzień dzisiejszy zamknięcie P nie robi mi żadnej różnicy.
Przejrzałem chyba większość P, przeczytałem większość artykułów, obejrzałem większość zdjęć, ale od kilkunastu miesięcy na P już nie wchodziłem - dla mnie nie było po co.
Z jednej strony zawsze najbardziej mnie interesowały przecieki dotyczące zmian w obsłudze linii od nowego miesiąca. Od ok. roku mam na to serdecznie wyjebane i np. nie mam pojęcia, co teraz jeździ na 189 oprócz Woronicza. Być może się starzeję, a być może po prostu zacząłem interesować się trochę ważniejszymi rzeczami
Ostatnim interesującym miejscem była galeria CWS, ale i tam przestałem zaglądać kilkanaście miesięcy temu, bo zdaje się, że zamarła.
Mimo, że sam posiadałem konto do komentowania, to nie wiem, czy w sumie urodziłem tam więcej niż 8-10 komentarzy. Dlaczego? Bo po prostu nic się tam nie działo, a jak coś się napisało, to odpowiedzi albo nie było, albo była po stu latach i już zapominało się, gdzie ten komentarz się dodało.
Dodawanie komentarzy przez wszystkich oznaczało burdel i niejednokrotnie podszywanie się i inne niekoniecznie konstruktywne rzeczy, ale właśnie dzięki tym komentarzom dowiedziałem się chyba najwięcej. Do dziś pamiętam użytkownika Vadim, który może pisał czasem kontrowersyjnie, ale z tego, co pamiętam, to zawsze mądrze.
Zresztą sam pisałem komentarze (nicku nie zdradzę
Tak więc - szkoda, bo kiedyś było fajnie, ale na dzień dzisiejszy zamknięcie P nie robi mi żadnej różnicy.
Sorry ...... nie mogłem się powstrzymaćMaciek pisze:Tak, pamiętam. Dzięki temu jakoś przeżyliśmy tę półroczną pustkęKrzysiek_S pisze: No ja byłem między innymi modem i nazywało to się chyba WKM ? a było też nieoficjalne forum komunikacyjne, czy coś w tym stylu , opozycji wyrosłej na forum ZTM.Co prawda było dość kameralnie, ale bardzo fajnie.
KS Unibax Toruń - mój klub
503 - moja linia
208 - linia z przymusu
503 - moja linia
208 - linia z przymusu
Oby tak samo bezpieczny był dział jubileusze, bo mi tego najbardziej szkoda. Taka kopalnia wiedzy nt. przerzutów, zmian obsłygowych, zmian nazw przystanków, itp.Bastian pisze:Zakładam, że zdjęcia są bezpieczne.
-
Krzysiek_S