Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
Komunikacja na Tarchominie i Nowodworach
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
To nadal nie wystarcza. A pieniądze? Autobus na wodę, kierowca android bez płacy?MichalJ pisze:Jeszcze raz - żeby zwiększyć liczbę brygad należy dokupić autobusów czy zatrudnić kierowców?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Przecież wiem, że zaczyna się od pieniędzy. Jeżeli piszę "dokupić/zatrudnić", to obrażasz mnie posądzeniem, że uważam, że się kupuje i zatrudnia za darmo.
Jeszcze raz - załóżmy, że te pieniądze się znajdą. Rada Warszawy uchwali, manna z nieba spadnie, w totka wygrają, wszystko jedno. Przy takim założeniu, żeby zwiększyć liczbę, jak to ładnie nazywacie, brygad, trzeba:
1. Zapłacić obecnie zatrudnionym kierowcom za więcej jeżdżenia tymi samymi autobusami co są?
2. Zatrudnić dodatkowych kierowców?
3. Dokupić autobusów?
4. Zatrudnić i dokupić?
5. Inne?
To nie jest wszystko jedno przecież.
Jeszcze raz - załóżmy, że te pieniądze się znajdą. Rada Warszawy uchwali, manna z nieba spadnie, w totka wygrają, wszystko jedno. Przy takim założeniu, żeby zwiększyć liczbę, jak to ładnie nazywacie, brygad, trzeba:
1. Zapłacić obecnie zatrudnionym kierowcom za więcej jeżdżenia tymi samymi autobusami co są?
2. Zatrudnić dodatkowych kierowców?
3. Dokupić autobusów?
4. Zatrudnić i dokupić?
5. Inne?
To nie jest wszystko jedno przecież.
Bo pierwszym przystankiem dla ekspresa powinien być Tarchomin.MisiekK pisze:Jak się wszyscy pakowali na siłę do pseudoekspresa E-6
To się nazywa kreatywna księgowość. I już wiesz, dlaczego ekspresy są święte.tarantula01 pisze:A czemu to dla porannego E-8 kółko trwało 45 minut skoro dla E-6 (o 3 przystanki więcej) może trwać 36 minut? Dla E-8 powinno trwać 32-33 minuty.
Odnoszę niemiłe wrażenie, że nawet mój pomysł 101 do Tarchomina i 5xx dalej był lepszy od tego, co się teraz dzieje...
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Dla linii E-6 w porannym szczycie powinien być zlikwidowany przystanek "Porajów", a ostatnim przystankiem powinien być "Myśliborska". Odleglość miedzy tymi przystankami to mniej niż 100 m. Dla linii ekspresowych nie powinno się tak bardzo zagęszczać przystanków. Dzięki temu E-6 rano zyskalby calą minutę.
Opisz proszę co tam tragicznego? Jak stoję tam na przystanku to co chwilę podjeżdża jakiś autobus.Dantte pisze:Porajów? No nie, błagam, i tak Poraje mają tragiczną komunikację (na tle całego Tarchomina i Nowopotworów, oczywiście).
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Bardzo madre pytania. Szkoda ze nie wyjasniaja dlaczego wozokm wzrosly w stosunku do czerwca oraz dlaczego z tym wzrostem w parze idzie spadek liczbby kursow.Bastian pisze:To nadal nie wystarcza. A pieniądze? Autobus na wodę, kierowca android bez płacy?MichalJ pisze:Jeszcze raz - żeby zwiększyć liczbę brygad należy dokupić autobusów czy zatrudnić kierowców?
- tarantula01
- Kontakt:
Nie ma tam 508 i 509 na przykładMisiekK pisze:Opisz proszę co tam tragicznego? Jak stoję tam na przystanku to co chwilę podjeżdża jakiś autobus.Dantte pisze:Porajów? No nie, błagam, i tak Poraje mają tragiczną komunikację (na tle całego Tarchomina i Nowopotworów, oczywiście).
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wszystkie przejeżdżające tam linie dają możliwość przesiadek do 509, a 510 jedzie po śladzie 508. Dodatkowo do ZP Myśliborska jest rzut kamieniem, a tam wszystko do wyboru.tarantula01 pisze:Nie ma tam 508 i 509 na przykład![]()
Pożyjemy - zobaczymy.tarantula01 pisze:. Nie mniej jednak po wakacjach mam nadzieję, że układ linii powróci na ten sprzed wakacji. Pewnie też będzie konieczne drobne podniesienie częstotliwości E-4/E-8.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
- tarantula01
- Kontakt:
Myślisz, że będzie tak:MisiekK pisze:Pożyjemy - zobaczymy.tarantula01 pisze:. Nie mniej jednak po wakacjach mam nadzieję, że układ linii powróci na ten sprzed wakacji. Pewnie też będzie konieczne drobne podniesienie częstotliwości E-4/E-8.
Po wakacjach nie wraca ani E-4, ani E-8. Zostanie E-6 (niezabieralne na Porajach, a być może i na Myśliborskiej) w obecnej formie.
W wolne miejsce po E-4 na pętli Tarchomin wskoczy 152:
http://radny.com.pl/dok2kadencja/pisma2 ... miany1.jpg
http://radny.com.pl/dok2kadencja/pisma2 ... miany2.jpg
a w wolne miejsce po E-4 na Młocinach wjedzie 511, które ZTM bardzo chce tam skierować po otwarciu wiaduktów nad TMP w ciągu Modlińskiej.
I tym sposobem ludzie będą bardzo wkurzeni. Jedni za brak E-8 drudzy że do E-6 nie wejdą, inni za 511 i wcale im się nie będę dziwił.
To by też tłumaczyło taką "wściekłość" przy próbie przedłużenia 103 z Młocin na Białołękę Dworską.
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl