Koncepcje optymalizacji aglomeracyjnego ruchu w obrębie WWK
Moderator: JacekM
W Rembertowie rozkazów już nie ma od dawna, ale podniesienie prędkości wylotu też by pomogło.
Po pierwsze wjazdy wszystkie są na 40km/h i te 40km/h jedzie się już od samego stadionu. Zanim skład zniknie z odcinków, zanim wjedzie w perony..
Potem obsługa ma te 3 minuty na schowanie się i tu też zjazd w odstawcze, czyli przecinamy wolno wjazd z Otwocka, albo i wyjazd na Otwock też i blokujemy. Na Zachodnim w zasadzie to samo.
Po prostu obie stacje są wolne. A zjazd/wyjazd z Legionowa na podmiejskie tylko powoduje więcej problemów.
Po pierwsze wjazdy wszystkie są na 40km/h i te 40km/h jedzie się już od samego stadionu. Zanim skład zniknie z odcinków, zanim wjedzie w perony..
Potem obsługa ma te 3 minuty na schowanie się i tu też zjazd w odstawcze, czyli przecinamy wolno wjazd z Otwocka, albo i wyjazd na Otwock też i blokujemy. Na Zachodnim w zasadzie to samo.
Po prostu obie stacje są wolne. A zjazd/wyjazd z Legionowa na podmiejskie tylko powoduje więcej problemów.
Wjazdy na stację?przewoz pisze:Po pierwsze wjazdy wszystkie są na 40km/h
Na co?przewoz pisze:Potem obsługa ma te 3 minuty na schowanie się
Chodzi ci o zjazd na tory odstawcze ze Wschodniej?przewoz pisze:Potem obsługa ma te 3 minuty na schowanie się i tu też zjazd w odstawcze, czyli przecinamy wolno wjazd z Otwocka, albo i wyjazd na Otwock też i blokujemy.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
1) tak, wjazdy na stację, szczególnie na Wschodnią. Bo na zachodnią w kierunku Włoch da się wjechać 60km/h, ale to średnio co drugi pociąg wjeżdża/wyjeżdża. Na Wschodnim od strony Zachodniej wszystkie przebiegi mają 40km/h.
2) pociąg trzeba schować: albo na odstawcze, albo "dalej". Jak pociąg kończy bieg, to kierownik musi jeszcze sprawdzić, czy nikt nie został albo w WC się nie schował.
3) tak.
2) pociąg trzeba schować: albo na odstawcze, albo "dalej". Jak pociąg kończy bieg, to kierownik musi jeszcze sprawdzić, czy nikt nie został albo w WC się nie schował.
3) tak.
Nie można tego zrobić na torach odstawczych?przewoz pisze:kierownik musi jeszcze sprawdzić, czy nikt nie został albo w WC się nie schował.
Zdawało mi się, że linia 903 jest bezkolizyjna z Rembertowem i Otwockiem. Tak by wychodziło z mapki?przewoz pisze:3) tak
Gorzej, jak zjeżdża na Grochów lub Wawer albo Towarową, bo tak też bywa... Ale... w ogóle można by to olać może, ja się nie znam.KwZ pisze:Nie można tego zrobić na torach odstawczych?
Ad. 3. chodziło mi o odstawcze nie na Grochów (który to tor jest kolizyjny z wyjazdem na Mińsk), tylko na odstawczo/wyjazdowe trzy żeberka za Wschodnią.
Plan na "semaforku" mówi wiele.
O, tam nie patrzyłem. Istnieje jakaś legenda do tego planu?
- marcin3001
Taka legenda?KwZ pisze:Istnieje jakaś legenda do tego planu?
http://usrk.republika.pl/pliki/oznaczenia.pdf
O to to. Dzięki.marcin3001 pisze:Taka legenda?
http://usrk.republika.pl/pliki/oznaczenia.pdf
Tą całą minutę? Bo nie pamiętam, kiedy ostatnio nadrobiłem cokolwiek więcej, a i to z reguły wychodzi tak, że ewentualne opóźnienie odrabia się na minucie postoju na Zachodnim/Wschodnim...MeWa pisze:No dobra, ale jak przewalczyć rezerwę PLK-i na średnicę?