Komunikacja miejska na zielonej Białołęce
Moderator: Wiliam
Oj chyba tak już teraz 120 ma bardzo długi czas przejazdu....fik pisze:Mam wrażenie, że trasa przez Płochocińską może być dla Olesina znacznie bardziej atrakcyjna od obecnego 120, które zwiedza każdy opłotek, zanim dowiezie do cywilizacji.pawcio pisze:
Jak rozumiem w pakiecie z cięciem częstotliwości 120.
Z20 będzie miało każdy przystanek na Płochocińskiej, bo niby dlaczego ma nie mieć??
Obsługę Z20 zapewni ITS
5280
Ale w zamian mieszkańcy Zacisza nie będą zachwyceni taką linią...fik pisze:Mam wrażenie, że trasa przez Płochocińską może być dla Olesina znacznie bardziej atrakcyjna od obecnego 120, które zwiedza każdy opłotek, zanim dowiezie do cywilizacji.pawcio pisze:
Jak rozumiem w pakiecie z cięciem częstotliwości 120.
Trudno żeby byli zachwyceni obcięciem częstotliwości tylko z powodu utworzenia osobnej linii do obłsługi takiego zatyłcza, które gdyby nie było częścią Warszawy dostałoby najwyżej jedną L-kę z siedmioma parami kursów dziennie…SławekM pisze:Ale w zamian mieszkańcy Zacisza nie będą zachwyceni taką linią...
- tarantula01
- Kontakt:
Wręcz przeciwnie - wszystkie powinny być nż (prócz PKP Żerań).2660 pisze:To Z20 powinno mieć stały każdy przystanek na Płochocińskiej. W szczególności przy Szamocińskiej
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
No właśnie. Jeszcze niedawno 120 miało wariantowe kursy między Bródnem i Wschodnim i zdaje się, że bez celu one nie kursowały. Dlatego - jeśli ilostan taborowy pozwoli - prędzej spodziewałbym się powrotu f-ek z targówczańskiego ratusza...fik pisze:Bo w Konstytucji zapisano, że Zacisze musi być obsługiwane linią jadącą na Olesin.SławekM pisze:
Ale w zamian mieszkańcy Zacisza nie będą zachwyceni taką linią...
Szkoda, że w imię poprawy komunikacji na Zielonej Białołęce wycina się inne kursy z tej samej Zielonej Białołęki.
f-ki na 120 to było jakieś kuriozum, które razem z pętlowo kursującym 132 i 527 powodowało, że mało kto wiedział, jak się dostać na Zieloną Białołękę. Liczne kombinacje i przesiadki wydłużały podróż o 15 min.
Pomysł z Z20 do Żerania jest dobry. Można obciąć jakąś brygadę ze 120, ale żeby od razu wycinać połowę kursów w godzinach szczytu? Lekka przesada.
Czy nie lepszym pomysłem byłoby przekierowanie którejś 7** z podjazdem do Olesina albo wydłużenie 104 do Olesina przez Płochocińską?
f-ki na 120 to było jakieś kuriozum, które razem z pętlowo kursującym 132 i 527 powodowało, że mało kto wiedział, jak się dostać na Zieloną Białołękę. Liczne kombinacje i przesiadki wydłużały podróż o 15 min.
Pomysł z Z20 do Żerania jest dobry. Można obciąć jakąś brygadę ze 120, ale żeby od razu wycinać połowę kursów w godzinach szczytu? Lekka przesada.
Czy nie lepszym pomysłem byłoby przekierowanie którejś 7** z podjazdem do Olesina albo wydłużenie 104 do Olesina przez Płochocińską?
Inicjatywa Społeczna na Rzecz
Zrównoważonego Rozwoju Białołęki
„Białołęka Jest Jedna”
http://www.bialolekajestjedna.blogspot.com
„Białołęka Jest Jedna”
Wszystko ładnie cacy. Ale skąd weźmiesz na to autobusy? Trzeba z innej linii zabrać...BJJ pisze:Szkoda, że w imię poprawy komunikacji na Zielonej Białołęce wycina się inne kursy z tej samej Zielonej Białołęki.
Oj znalazłoby się, znalazło.SławekM pisze:Wszystko ładnie cacy. Ale skąd weźmiesz na to autobusy? Trzeba z innej linii zabrać...BJJ pisze:Szkoda, że w imię poprawy komunikacji na Zielonej Białołęce wycina się inne kursy z tej samej Zielonej Białołęki.
5280
dlatego powinna powstać jakaś mała pętla na rogu Berensona - Kąty Grodziskie.fik pisze:Kuriozum to jest pozawakacyjne 9 kursów/h w Olesinie.BJJ pisze:f-ki na 120 to było jakieś kuriozum
Inny pomysł na skomunikowanie Regat z Żeraniem?
Puszczenie którejś 7** po trasie Płochocińska-Strużańska-Słoneczna-Kobiałka.
Nie wiem, czy wycięcie połowy szczytowych brygad ze 120 jest dobrym pomysłem.
Inicjatywa Społeczna na Rzecz
„Białołęka Jest Jedna”
„Białołęka Jest Jedna”
Statki na Kanale Żerańskim?BJJ pisze:Inny pomysł na skomunikowanie Regat z Żeraniem?
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Łódź podwodnaMisiekK pisze:Statki na Kanale Żerańskim?BJJ pisze:Inny pomysł na skomunikowanie Regat z Żeraniem?
[ Dodano: |30 Lip 2012|, 2012 12:15 ]
Poczekajcie jeszcze trochę, powoli os. Regaty zaczynają przypominać wielkie blokowisko niczym Skarbka z Gór. I zacznie się problem. 120 rano już z Frachtowej odjeżdża z zajętymi wszystkimi siedzącymi miejscami, a nowych mieszkańców przybywafik pisze:Kuriozum to jest pozawakacyjne 9 kursów/h w Olesinie.
5280