Echhh to samochodem w korku to do Wilanowskiej można dojechać. I jak tu zachęcać...sajbeer pisze:W kierunku Mokotowa stały od Centrum do Złotej.
Priorytety dla tramwajów
Moderator: Wiliam
Więcej zielonego
http://www.tvnwarszawa.pl/informacje,ne ... 54703.html
http://www.tvnwarszawa.pl/informacje,ne ... 54703.html
- Bastian
- Sułtan Maroka
To sprawa w realizacji, tyle na ten temat.Paweł D. pisze:Czy zrobienie wzbudzania przy przejeździe przez Grochowską niedaleko Wiatracznej to sprawa nie do zrealizowania?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Żadnej realizacji nie będzie, bo tam każą osygnalizować wyjazd z lokalnej Grochowskiej. A wtedy robi się poważny projekt, trzeba zrobić koordynację sygnalizacji (położyć kabel), osygnalizować przejścia dla pieszych. Wyjdzie pewnie z pół miliona za modernizację sygnalizacji.
Póki co tramwaj musi mieć źle.
Póki co tramwaj musi mieć źle.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Zmiana programów to zmiana projektu - patrz post MichałaJ.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
- Thompson04
Nowa sygnalizacja na przebudowanych skrzyżowaniach Powstańców Śląskich z Człuchowską i Synów Pułku co prawda zdaje się, że eliminuje możliwość blokowania tramwajów przez samochody ale jednak wydłuża ich przejazd.
Zapowiadane były priorytety dla tramwajów na tej trasie i czy to są właśnie te priorytety czy spowolnienie tramwajów, aby potem można było pochwalić się ich "przyspieszeniem"?
Ciekawe kiedy ktoś wpadnie na pomysł aby uwzględnić te zmiany w rozkładzie, nie wspominając o aktualnych ograniczeniach do 10, które razem potrafią stworzyć spore opóźnienia w stosunku do rozkładu...
Zapowiadane były priorytety dla tramwajów na tej trasie i czy to są właśnie te priorytety czy spowolnienie tramwajów, aby potem można było pochwalić się ich "przyspieszeniem"?
Ciekawe kiedy ktoś wpadnie na pomysł aby uwzględnić te zmiany w rozkładzie, nie wspominając o aktualnych ograniczeniach do 10, które razem potrafią stworzyć spore opóźnienia w stosunku do rozkładu...
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Bardzo śmieszne. Ha ha ha. Skrócenie czasu było zapewniane w stosunku do stanu wyjściowego oczywiście.Thompson04 pisze: Zapowiadane były priorytety dla tramwajów na tej trasie i czy to są właśnie te priorytety czy spowolnienie tramwajów, aby potem można było pochwalić się ich "przyspieszeniem"?
Ale może by tak konkrety, zamiast się uzłośliwiać? Bo skoro nie ma blokowania, to jaka jest przyczyna rzekomego spowolnienia? Znaczące skrócenie faz? Zła koordynacja? I czy nie rekompensuje tego właśnie brak blokowania?
A 10 są pewnie czasowo w związku z robotami, ale to przecież szczegół, nie?
Aha, nie twierdzę, że tam wprowadzono priorytety. Ale przy tak złośliwie postawionej tezie aż odechciewa się człowiekowi dyskusji, a co dopiero pracy.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- MeWa
- Cukiereczek
Faktycznie na chyba dwóch odcinkach jest 10 km/h, nie uwzględniono tego w rozkładach, więc zdarza się, że często tramwaje jeżdżą opóźnione.Glonojad pisze:A 10 są pewnie czasowo w związku z robotami, ale to przecież szczegół, nie?
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]