Radio Kampus.MichalJ pisze:a nie ma chyba stacji, która by o pełnej godzinie nie katowała słuchaczy choćby kilkoma informacjami...
Stacje radiowe
Moderator: Szeregowy_Równoległy
Ale tylko dosłownie minutkę, nawet niecałą. Wiadomo, to jest jednak prime-time.MichalJ pisze:Znaczy w tych godzinach ma też o pełnej? No to sam widzisz...
W Radiu Maryja nie ma wiadomości np. o 7:00 czy o 15:00.
Na Planecie i Roxy wiadomości są bodajże za 5 pełna.
O! Radio Bajka nie ma wiadomości.
Ale za to jak Ci się w radiu włączy Traffic, to będziesz wiedział, że za 2 minuty możesz go wyłączyć. A tak to czasem jednak się wiadomości słuchało i pogody.R-9 Chełmska pisze:Ech, szkoda radia kierowców, do tej pory się włączało PR1 58 po, a teraz będzie trzeba czekać, aż łaskawie skończą wiadomości...
W Antyradiu jakoś nikomu nie przeszkadza, że wiadomości drogowe są x:25, x:55 - reklamy się mieszczą też.
[ Dodano: |23 Wrz 2012|, 2012 23:15 ]
Lubię Prawdę Antyradia - wiadomości są losowe, najczęściej z W-wy, ale z jajem.MichalJ pisze: A o pełnej godzinie wyłączam radio całkiem, bo wiadomości radiowych nie trawię, a nie ma chyba stacji, która by o pełnej godzinie nie katowała słuchaczy choćby kilkoma informacjami...
[ Dodano: |23 Wrz 2012|, 2012 23:15 ]
Że gdzie?reserved pisze: Wiadomości ma o pół do.
ŁK
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
MichalJ pisze:
A o pełnej godzinie wyłączam radio całkiem, bo wiadomości radiowych nie trawię, a nie ma chyba stacji, która by o pełnej godzinie nie katowała słuchaczy choćby kilkoma informacjami...
Wielka szkoda, że RMF ponad dekadę temu zrezygnował z serwisów o xx:45. Jeszcze w tamtych czasach szło ich (tj. serwisów) słuchać, teraz to tragedia...
Jest nie zawsze o tej samej minucie i odnoszę wrażenie jakby sam serwis był krótszyMichalJ pisze: Jeśli teraz radio kierowców ma być po wiadomościach, a jeszcze co nie daj Boże nie zawsze o tej samej minucie, tylko 'jak wyjdzie', to strata dla mnie ogromna.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Też pamiętam czasy xx:45. Ale radia, zamiast się wyróżniać, za wszelką cenę się naśladują...
Dlaczego nie może powstać radio dla miliona kierowców stojących w warszawskich korkach, z wiadomościami lokalnymi, reklamami lokalnymi, z informacjami dla kierowców co kwadrans...
Co do radia kierowców w jedynce - słuchałem przed chwilą, było niewiele ponad minutę (dawniej zawsze dwie) i co ważniejsze - bez kodu TA. No to już jest kończące...
Dlaczego nie może powstać radio dla miliona kierowców stojących w warszawskich korkach, z wiadomościami lokalnymi, reklamami lokalnymi, z informacjami dla kierowców co kwadrans...
Co do radia kierowców w jedynce - słuchałem przed chwilą, było niewiele ponad minutę (dawniej zawsze dwie) i co ważniejsze - bez kodu TA. No to już jest kończące...
- Bastian
- Sułtan Maroka
I z hip-hopem, rockiem, czy popem - czy wszystkim po trochu? Kierowca/nie-kierowca to nie jest jedyne (ani nawet główne) kryterium wyboru stacji przez słuchacza...MichalJ pisze:Dlaczego nie może powstać radio dla miliona kierowców stojących w warszawskich korkach, z wiadomościami lokalnymi, reklamami lokalnymi, z informacjami dla kierowców co kwadrans...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Czyli żenady ciąg dalszyMichalJ pisze:
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
I kto by miał takie lokalne radio robić? Gazet już coraz mniej, żeby zżynać tematy, a na tym praca lokalnego radiowca głównie polega. Bez żadnej żenady, nawet się nie powołują.Bastian pisze:I z hip-hopem, rockiem, czy popem - czy wszystkim po trochu? Kierowca/nie-kierowca to nie jest jedyne (ani nawet główne) kryterium wyboru stacji przez słuchacza...MichalJ pisze:Dlaczego nie może powstać radio dla miliona kierowców stojących w warszawskich korkach, z wiadomościami lokalnymi, reklamami lokalnymi, z informacjami dla kierowców co kwadrans...