A wręcz jest na tyle niezłe, że aż szkoda, że układ torowy nie pozwala na wybudowanie przystanku dla KM/SKM. Z pewnością znalazłoby się sporo chętnych klientów czy pracowników okolicznych centr handlowo-usługowych i biur.Glonojad pisze:Na Reducie Ordona zwłaszcza od cholery pociągów lotniskowych staje (choć, swoją drogą, wykorzystanie tych przystanków zerowe nie jest).
Koleją na warszawskie lotnisko
Moderator: JacekM
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ja bym jednak w tej dalekiej przyszłości, gdy będzie możliwa sensowna obsługa Piaseczna (co IMHO wymaga co najmniej trzeciego toru, choć linia legionowska pokazuje, że w naszych warunkach i to jest zbyt mało), to bym pokombinował z przełożeniem sześcioczłonów do Piaseczna i dokupieniu czteroczłonów na lotnisko, dopinających się na Służewcu do pociągów z Piaseczna tudzież od nich się odpinających (w przeciwnym zwrocie zwanym kierunkiem).
Jak w Monachium.
Jak w Monachium.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Tylko nijak nie jest w środku pola. Ja bym tego przykładu nie bronił, no ale jak sobie stryjenka itd...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Ech to odpinanie i dopinanie Dobrze, że dziś tego nie ma, bo znając nasze podejście do tematu, to bałagan byłby murowany.
Może i nasza SKM dorośnie w tym czasie, w którym obsługa Piaseczna będzie w miarę sensowna, do standardu w którym 6 wagonów jest akurat, a 4-człony tylko poza szczytem będą mogły jeździć, nawet na WLC.... Chyba jeszcze za wiele mi się marzy
Może i nasza SKM dorośnie w tym czasie, w którym obsługa Piaseczna będzie w miarę sensowna, do standardu w którym 6 wagonów jest akurat, a 4-człony tylko poza szczytem będą mogły jeździć, nawet na WLC.... Chyba jeszcze za wiele mi się marzy
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
No tak bywa, ale to nie jest reguła. Owszem np. Powiśle czy Stadion rzeczywiście niekoniecznie nadają się teraz do przesiadek. Do Stadionu akurat dobudowane zostanie metro, to i reszta komunikacji może częściowo się tam wygnie. Ale na Powiślu to tylko przesiadka na linie jadące i tak tym samym ciągiem jest wygodna (no poza 162, ale tam i tak trzeba leźć kawał po schodach). Bywają też takie miejsca jak wiadukt nad Radzymińską przy Tesco, gdzie dobrze by było wybudować stację i urządzić węzeł, no ale cóż... trudno.reserved pisze:Ja definiuję "pole" jako miejsce mało cywilizowane które niezbyt zachęca do przesiadek.
Skoro jest miejsce, to w pierwszej kolejności powinno się wywalić przyśpieszone Skierniewice na dalekobieżną, a do Grodziska stworzyć porządną linię aglomeracyjną. Nie należy na Centralny wywalać części połączeń w kierunku Piaseczna, bo to rozczłonkuje i tak beznadziejną ofertę na dwa dworce.rufio198 pisze:Eeeee tam - na Centralnym spokojnie się zmieści. Jeżeli PKP IC będzie dalej robić tak jak teraz, to w 2014 roku będą jeszcze większe dziury niż są obecnie. W obecnym rozkładzie tam by jeszcze spokojnie się zmieściło coś w takcie 30 minutowym
Nie ma żadnego przyspieszonego do Skierc przez podmiejską. Chyba, że proponujesz przyspieszenie Skierc od Warszawy do Grodziska => nie jest to najlepszy pomysł. We Włochach i Ursusie trochę ludzi wsiada zawsze, nie wiem jak dalej.aaa pisze:powinno się wywalić przyśpieszone Skierniewice
- Bastian
- Sułtan Maroka
Legionowo z Modlinem oraz Tłuszcz. Oni mogą jechać z innych dworców.mamadoo pisze:Coś trzeba zatem wyrzucić z torów podmiejskich. Pytanie - co?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow