Bany i ostrzeżenia

Moderator: Emyl

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Szeregowy_Równoległy
Szeregowe Chamidło

Post autor: Szeregowy_Równoległy » 24 paź 2012, 22:39

Bastian pisze:
ashir pisze:Chciałbym spytać dlaczego zostało mi zablokowane PW?
Mógłbym tu publicznie napisać wszystko, co o tym wiem, ale chyba byś tego nie chciał. Ba, na pewno byś tego nie chciał :twisted:
Ja wiem, że tu nie ma demokracji, ale jeśli inni by chcieli wyjawienia tej tajemnicy to nie byłoby jakiejkolwiek możliwości uwzględnienia vox populi?
129, 177, 178, 187, 194, 197, 207, 716, 401, 517, N35, N85, R1, R3, S1.

Nazywam się Major Bień

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 24 paź 2012, 23:07

Decyzja GM, której zresztą podważać nie zamierzam -> tłumaczenie GM :-#
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 25 paź 2012, 13:19

ashir pisze:Chciałbym spytać dlaczego zostało mi zablokowane PW? Domyślam się dlaczego i na czyje zlecenie, jednak nie widzę, aby to był powód do takiego działania.
Ale ja widzę, i co najważniejsze - zobaczył to GM.
MeWa pisze:Zmień strategię działania. Nie możesz wysyłać do jednego moderatora, że drugi się na coś zgodził lub coś obiecał, jak tak nie jest. Bo to nazywa się manipulacja.
Przede wszystkim nazywa się kłamstwem.

Nie kontynuować tematu.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

ashir

Post autor: ashir » 26 paź 2012, 21:55

fik pisze:Nie kontynuować tematu.
A ja jednak bym prosił o możliwość kontynuacji, bo w inny sposób niż tu na forum nie mogę przecież? Natomiast jeśli nie to mam chociaż pytanie: W jaki sposób mogę porozumiewać się z innymi użytkownikami forum? Zablokowanie PW to już jest naprawdę przesada i jest to bardzo uciążliwe.

Awatar użytkownika
29 Ikarusów

Post autor: 29 Ikarusów » 26 paź 2012, 22:57

ashir pisze:
fik pisze:Nie kontynuować tematu.
A ja jednak bym prosił o możliwość kontynuacji, bo w inny sposób niż tu na forum nie mogę przecież? Natomiast jeśli nie to mam chociaż pytanie: W jaki sposób mogę porozumiewać się z innymi użytkownikami forum? Zablokowanie PW to już jest naprawdę przesada i jest to bardzo uciążliwe.
Dość. Można wypisać się z tego forum? To ja poproszę.
Powtarzam, nie znam osobiście ashira. Raz czy dwa był pomocny na forum w odpowiedzi na moje pytania, ale też nie raz chyba w czymś się nie zgadzaliśmy. Ale nie chcę biernie przyglądać się, jak parę osób, którym "władza" uderzyła do główek, znalazło sobie słabszego (sądząc po sposobie traktowania) i uprzykrza mu korzystanie z tego forum na każdym kroku. Najpierw ban z zupełnie nieprzekonujących powodów (sporo świętych krów pisze co im się podoba), potem przywrócenie, ale bez "prawej ręki" (bo zniknął z wypisówek, z czego słynął, a co stanowiło IMO bezcenny folklor tego forum). Teraz znowu coś, co trudno zrozumieć na podstawie strzępków jakichś zacytowanych (chyba) prywatnych wiadomości, ale na czerwono grozi się, żeby nawet nie pytać. Aż strach pomyśleć, co niektórzy z was porabialiby, gdyby nie upadł ustrój PRL.
edit: Forum jest wasze, ale zgadzając się na jego otwarty charakter i publiczny dostęp, musicie zdawać sobie sprawę z jednego: Nie możecie publicznie upokarzać jednego z użytkowników, któremu nie jesteście w stanie w przekonujący sposób wykazać, czym właściwie zawinił.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 27 paź 2012, 0:01

->
fik pisze:
MeWa pisze:Zmień strategię działania. Nie możesz wysyłać do jednego moderatora, że drugi się na coś zgodził lub coś obiecał, jak tak nie jest. Bo to nazywa się manipulacja.
Przede wszystkim nazywa się kłamstwem.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 27 paź 2012, 0:09

Dla jasności sytuacji: Ashir został zbanowany z powodu podejrzenia o sklonowanie swojego profilu (wystarczy spojrzeć w regulamin, że jest to wysoko karany czyn). I faktycznie korzystał w tym czasie z innego profilu (jednak dlaczego tak było, to sobie wyjaśniliśmy z ashirem i nie przyznaliśmy kary z automatu). Później jednak otrzymaliśmy sygnały od użytkowników i mieliśmy podejrzenia, że ashir nie skorzystał z szansy i sklonował się po raz drugi. Dlatego też został zbanowany. Jednak nabraliśmy wątpliwości, czy w tym przypadku nowy profil faktycznie jest ashira. To zadziałało na jego korzyść i mu zdjęliśmy karę na okres próbny.

Zakaz możliwości pisania na OB dostał za - z tego, co pamiętam - obejście wcześniejszego braku możliwości pisania, gdy dostał pięć punktów karnych.

Jeżeli chodzi o prywatne wiadomości, Ashir spamował skrzynki moderatorów, wysyłając sprzeczne informacje na temat tego, co mu napisali moderatorzy odnośnie możliwości odblokowania pisania na OB. Przykład:
Moderator Kleszczu: Decyzją Modteamu masz stałego bana na OB (chociaż nie mogę wykluczyć, że kiedyś tam w przyszłości będzie abolicja)
PW Ashira do administratora Fika: Rozmawiałem z Kleszczem, bana nie dostałem przez przypadek na OB (szczerze nie do końca wiem za co). Nie mniej jest skłonny udzielić mi abolicji. W związku z czym jakbyś mógł odblokować mi dostęp to byłbym bardzo wdzięczny. Sprawiłbyś mi wspaniały prezent urodzinowy
Takich wiadomości było więcej. Jako że stało się to uciążliwe, zablokowaliśmy mu PW. Jednocześnie tym samym oddalił swoje szanse na abolicję.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 03 lis 2012, 12:01

Widze, ze jakos obroncy 'ucisnionych' umilkli...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

SG

Post autor: SG » 05 lis 2012, 21:40

29 Ikarusów pisze:Dość. Można wypisać się z tego forum? To ja poproszę.
1) Nikt ci nie każe tu wchodzić.
2)
29 Ikarusów pisze:nie chcę biernie przyglądać się, jak parę osób, którym "władza" uderzyła do główek, znalazło sobie słabszego (sądząc po sposobie traktowania) i uprzykrza mu korzystanie z tego forum
Na tym forum jest taka opcja jeszcze jak "ignoruj" użytkownika.
29 Ikarusów pisze: Aż strach pomyśleć, co niektórzy z was porabialiby, gdyby nie upadł ustrój PRL.
3) Na początku był chaos....

Ashir ->
ashir pisze:W związku z czym jakbyś mógł odblokować mi dostęp to byłbym bardzo wdzięczny. Sprawiłbyś mi wspaniały prezent urodzinowy
Wszystkiego najlepszego! Ale ja osobiście wolałbym inny prezent :P

ashir

Post autor: ashir » 28 lis 2012, 22:27

Witam
Chciałbym się spytać co z moim zakazem pisania na OB i PW? Dużo już czasu minęło (3 miesiące) od początku kary, moderatorzy brali pod uwagę kiedyś ułaskawienie, więc może jest na to dobry czas? Żałuję co się stało, gdyby nie moje wybryki to sprawa by się dawno skończyła, ale czasu nie mogę cofnąć. Mogę jedynie wszystkich szczerze przeprosić. Nie ukrywam też, że do Obserwacji Brygadowych wiele wnosiłem i nadal mógłbym wiele wnosić, nie tylko obserwacjami, ale również wiedzą, która często się przydaje, dodatkowo zablokowane PW jest sytuacją uciążliwą. Prosiłbym o rozpatrzenie mojej prośby.
Z poważaniem,
ashir

SG

Post autor: SG » 28 lis 2012, 23:23

ashir pisze: Dużo już czasu minęło (3 miesiące)
Mi minęło ponad pół roku od PW i nie marudzę :P

Awatar użytkownika
Pawel_
Sierściuch

Post autor: Pawel_ » 28 lis 2012, 23:25

Dajcie spokój... (-o<

ashir

Post autor: ashir » 02 gru 2012, 22:05

Czy mógłbym prosić o odpowiedź na moją prośbę?

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 02 gru 2012, 22:12

ashir pisze:Czy mógłbym prosić o odpowiedź na moją prośbę?
Nikt z moderatorów OB nie zamierza dać ci najmniejszej szansy. Ciesz się, że nie dostałeś ode mnie punktów za pytanie tutaj, ale za każdy następny post dostaniesz ich dużo.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

Awatar użytkownika
MALIN

Post autor: MALIN » 02 lut 2013, 19:47

Fik - to nie było karmienie trolla, tylko troll sam się karmił :twisted: Nie widzę uzasadnienia dostania ostrzeżenia skoro Primoż podobnie napisał i nie został za to ukarany...
Transport to życie, transport to pasja, transport to miłość, rzecz jasna 8-)

ODPOWIEDZ