Komunikacja miejska na Woli
Moderator: Wiliam
Napisałem, że absurd dotyczy przystanku z jedną linią Samą ideę przystanku jako przystanku w tym miejscu popieram. Jeśli budujemy przystanek wraz z dużą zatoką to, aż się prosi by zatrzymać tu wszystkie linie, a zlikwidować w zamian przystanek Ciołka. Udogadniajmy, a nie utrudniajmy. Jedno peronowa przesiadka z 520 w linie jadące na Bemowo byłaby dla wielu osób w tym miejscu wielkim wybawieniem.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
O ile da się długość zatoki przy aktualnym przystanku 154 podwoić. Albo i potroić, bo przy Ciołka po trzy sztuki jednocześnie potrafią podjeżdżać.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Ale trzecia, która będzie wystawać tak, że uniemożliwi przejazd prawym pasem Górczewskiej albo zastawi skrzyżowanie to nie jest najszczęśliwsze rozwiązanie. Przystanek powinien być projektowany z uwzględnieniem ilości pojazdów, która ma go obsługiwać w jednostce czasu. A przy Olbrachta tych pojazdów jest dość dużo. No i w porównaniu z Ciołka doszłoby jeszcze 154.
Chciałbyś 141 i 188 zatrzymać tam w obie strony?!!!drja pisze:Widać rzucona przeze mnie analogia do Kanału Gocławskiego nie jest taka przypadkowa - tam też w stronę Grochowa tylko 182...
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Dobra, przypadkiem jechałem dzisiaj linią 109 i... Płocka-Szpital, przed skrzyżowaniem Górczewska/Płocka. Zatoczka jest długa, więc - idąc ideą nowego przystanku "Park Moczydło' tylko dla 520 i eNki42, i dyskusją z tym związaną - można wywalić inne linie z przystanku, który jest za skrzyżowaniem Górczewska/Płocka i przenieść je tu, gdzie owe 109...Maciek pisze:Napisałem, że absurd dotyczy przystanku z jedną linią Samą ideę przystanku jako przystanku w tym miejscu popieram. Jeśli budujemy przystanek wraz z dużą zatoką to, aż się prosi by zatrzymać tu wszystkie linie, a zlikwidować w zamian przystanek Ciołka. Udogadniajmy, a nie utrudniajmy. Jedno peronowa przesiadka z 520 w linie jadące na Bemowo byłaby dla wielu osób w tym miejscu wielkim wybawieniem.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
O w życiu. Tam się w porannym szczycie jeździ środkowym pasem, zjeżdżając za skrzyżowaniem ze środkowego na przystanek, bo prawy stoi przez skręcających w Płocką, a ty chcesz zmuszać wszystkich do kwitnięcia w korku?
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Z czego do czego mieliby się przesiadać?
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Taka sama, jak jest na wszystkich przystankach między Bemowem - Ratusz a Syreny?