A teraz o polityce... (tej krajowej)

Moderator: Szeregowy_Równoległy

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 14 lis 2012, 19:32

pawcio pisze:Ale wówczas URze odpłynęło dość mocno na prawo, a Rz jednak nieco stępiła swoje ostrze.
Choć ja tam uważam, że jeżeli Hajdarowicz zacznie odkręcać swoje pisma na lewo, to przegra. Rynek lewostronny jest mocno zapchany, a w swoim miejscu URze i RZ mają luksus całkiem szerokiego wolnego spektrum pomiędzy GP a GW.
A rynek prawostronny niespecjalnie chce cokolwiek czytać - przypominam o akcjach typu "kup kilka gazet (pseudo)polskich i sprezentuj sąsiadom" ;)
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Poc Vocem
(volviak)

Post autor: Poc Vocem » 14 lis 2012, 21:33

Skoro narzeka się na szeregowych zwolenników PiS-u, to nie sposób nie wspomnieć na przykład o tym. Jak to było z tym argumentem Godwina?
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears

blinski

Post autor: blinski » 14 lis 2012, 21:50

Poc Vocem pisze:Skoro narzeka się na szeregowych zwolenników PiS-u, to nie sposób nie wspomnieć na przykład o tym. Jak to było z tym argumentem Godwina?
Chyba pozazdrościł głupoty w szafowaniu tym argumentem samemu Kaczyńskiemu, paplającemu w maju o spełnianiu marzeń Hitlera.

Awatar użytkownika
Sindbad

Post autor: Sindbad » 14 lis 2012, 22:10

:idea: Typowe zachowanie słuchaczy RM i TV Trwam.
Nie daj się zepchnąć z twojej drogi nawet przez ludzi idących w tym samym kierunku.
S.J.Lec

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 14 lis 2012, 23:17

Poc Vocem pisze:Skoro narzeka się na szeregowych zwolenników PiS-u, to nie sposób nie wspomnieć na przykład o tym. Jak to było z tym argumentem Godwina?
Jak to było z tym biciem murzynów?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
KwZ

Post autor: KwZ » 14 lis 2012, 23:37

Wolfchen pisze:wydaje się im, że jak są starzy, to wszystko wiedzą lepiej i mają prawo wymagać kultury wobec nich, samemu jej nie okazując nikomu.
Jedna z przywar Kaczyńskiego to domaganie się szacunku dla siebie (kumulacja z Wawelem).

No i pokaz skłonności "strony pisowej" do dyskusji.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!

Awatar użytkownika
maciej180
Kontakt:

Post autor: maciej180 » 15 lis 2012, 2:02

Bastian pisze:Na plus - zachowanie samego Macierewicza. O dziwo.
Po co miał się odzywać? Mają swoich żołnierzy ;)
KwZ pisze:No i pokaz skłonności "strony pisowej" do dyskusji.
Oni nawet nie wiedzą jak się pisze "dyskusja".

Moją uwagę (?) przykuły magiczne słowa pod koniec filmu... "Oni was prowokują!" Jak łatwo zawsze użyć odpowiedniego wytrycha, prawda? ;)
Obrazek

blinski

Post autor: blinski » 15 lis 2012, 11:04

maciej180 pisze:"Oni was prowokują!"
Całą politykę obrażania i insynuacji PiS-u można by wytłumaczyć prowokacją ze strony nie-pisowców. Prowokacją jest to, że ludzie niepopierający PiS w ogóle istnieją, i swoim istnieniem drażnią Prezesa.

Awatar użytkownika
Wolfchen
(Busmann)

Post autor: Wolfchen » 15 lis 2012, 14:42

blinski pisze:Prowokacją jest to, że ludzie niepopierający PiS w ogóle istnieją, i swoim istnieniem drażnią Prezesa.
Lepiej bym tego nie ujął ;)

A takie jest "zdanie" prawaków- polecam szczególnie komentarze. Kto się z nimi nie zgadza, ten od razu lewak, leming, GW-kalka. A to raczej prawacy mają skłonność do bezrefleksyjnego powtarzania... 8-(
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43

Awatar użytkownika
KwZ

Post autor: KwZ » 15 lis 2012, 16:40

Na facebooku istnieje strona "Popieranie PO świadczy o brakach w samodzielnym rozumowaniu". Ironia, co?
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 16 lis 2012, 18:23

Ciekawe (komentarze o mojej kaczofobii proszę sobie darować):
anomin krążący po Internecie pisze:PiS = Pożyteczni Idioci Sowietów

Po ostatnich awanturach wywołanych przez Kaczyńskiego i PiS, po bezpodstawnym oskarżeniu polskich władz o niebywałe zbrodnie, coraz więcej osób twierdzi, że Kaczyński i Macierewicz to agenci Moskwy lub tzw pożyteczni idioci. Agentami nie są, natomiast z pewnością szkodzą Polsce tak, jak nikt inny. Są pożytecznymi idiotami Moskwy. Postaram się to wyjaśnić.

Ojciec Antoniego Macierewicza, Zdzisław był chemikiem. Po wojnie działał w antykomunistycznej konspiracji. W obliczu wpadki popełnił samobójstwo- otruł się w swoim laboratorium, w 1949 r. Antoś miał wtedy niewiele ponad roczek. To straszna tragedia i trudno się dziwić, że zaważyła na całym życiu przyszłego polskiego polityka. Zastanówmy się, co czuje dziecko, które nie pamięta swego ojca, bo zginął przez komunistów? Wychowywane przez wdowę, która z tego powodu śmiertelnie ich nienawidzi? Jeżeli taki człowiek nie jest duchowym olbrzymem klasy św. Franciszka, czy Dalajlamy, to wyrośnie na absolutnego antysowieckiego fanatyka. 99% z nas by się to przydarzyło. Stało się to też z Antonim. Tak więc pan Macierewicz na pewno nie jest ruskim agentem. Jego działania jednak szkodzą Polsce tak, że Rosja tylko zaciera ręce. Macierewicz jest pożytecznym idiotą.

O Kaczyńskim wiemy mniej. Znana jest oczywiście historia wujów Kaczyńskiego, Wilhelma i Henryka Świątkowskich, którzy byli zasłużonymi działaczami komunistycznymi po wojnie, dzięki czemu rodzice braci Kaczyńskich dostali od państwa piękną willę na Żoliborzu, jednak osobiście nie przykładałbym do tego zbytniej wagi. Dziadek Tuska w Wehrmachcie też nie świadczy o tym, że nasz premier jest hitlerowskim żołnierzem.

Skupmy się więc na tym, co obecnie robi PiS pod kierunkiem Kaczyńskiego i Macierewicza oraz jak ich poczynania oddziałują na sytuację w naszym kraju.
Otóż w najprostszych słowach po prostu sieją zamęt i niszczą polską scenę polityczną oraz demokrację. Wmawiają ludziom różne spiski, zamiast proponować programy gospodarcze. To nie jest opozycja, która może dyskutować z rządem na temat rozwiązań dzisiejszych problemów. Ich interesuje wyłącznie wrak samolotu, groby i krzyże. To też jest ważne ale na Boga, nikt nie włoży Tupolewa do garnka.
Kiedy PiS rządził w latach 2005-7 zupełnie nie interesował się gospodarką. Przez cały czas żarli się pomiędzy sobą, tworzyli egzotyczne koalicje by potem wysmażyć nieudaną prowokację wicepremiera z koalicyjnej partii. Czy wyobrażacie sobie Tuska używającego służb specjalnych w celu urządzenia prowokacji na Pawlaka???
PiS doprowadził do totalnego schamienia i zidiocenia polskich obyczajów politycznych. Spowodował, że w naszym Sejmie trwa ciągła awantura na temat aborcji, in vitro, trotylu i Tupolewa, zamiast merytorycznej dyskusji na temat zdrowia, oświaty, podatków czy emerytur. Nasz kraj nie jest dobrze rządzony. Rząd kradnie nam emerytury z OFE, jedyne nad jakimi mieliśmy jakąkolwiek kontrolę, podnosi wiek emerytalny, zamiast zainwestować w żłobki i ukrócić przywileje Kościoła, mundurowych, górników, czy rolników. Wszelkie zmiany w tej sferze są wyłącznie kosmetyczne. I rolą opozycji jest dyskusja na takie tematy a nie użeranie się o smoleńskie groby. Mamy teraz w Polsce faktycznie system jednopartyjny a Platforma wie, że nie musi dobrze rządzić, nie musi forsować niewygodnych zmian, narażając się na ataki górników ze sztachetami przed sejmem. Ludzie i tak na nich zagłosują, bo jaki mają wybór? Paranoików i czubków? Co więcej, PO tych zmian przeprowadzić nie może bo wie, że Kaczyński natychmiast poszczuje ludzi. A szczuć on potrafi jak nikt inny na Ziemi.
Jeśli tak to będzie trwało dalej, nasz kraj przestanie się rozwijać i stanie się zacofanym, kartoflanym zaściankiem. I właśnie takich sąsiadów- słabych, skłóconych, bez wpływów i znaczenia pragnie mieć Rosja, by móc im sprzedawać swój gaz i ropę dwa razy drożej niż pozostałym krajom.

Dlatego właśnie uważam, że PiS = Pożyteczni Idioci Sowietów

Awatar użytkownika
Wolfchen
(Busmann)

Post autor: Wolfchen » 16 lis 2012, 18:27

Ukrócić przywileje mundurowych? Które? Już zlikwidowali emerytury po 15 latach, szeregowych wywalają na bruk po 12 latach służby (obligatoryjnie!), zaś wojsko jest niedoinwestowane i bez jakiejkolwiek wizji przyszłości. ](*,)
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43

Awatar użytkownika
Szeregowy_Równoległy
Szeregowe Chamidło

Post autor: Szeregowy_Równoległy » 16 lis 2012, 18:34

Wolfchen pisze:wojsko jest niedoinwestowane i bez jakiejkolwiek wizji przyszłości. ](*,)
Pytania o wizję przyszłości naszej armii są niepożądane, bo może się okazać, że naprawdę poza funkcjami stricte reprezentacyjnymi i zobowiązaniami z powodu przynależności do NATO, jest ona praktycznie zbędna. Pożytku z tego nie ma, kasę to zżera... Ciekawi mnie jakich nakładów byś oczekiwał, żebyś uznał, że wojsko jest doinwestowane. I kosztem czego te nakłady miałyby być ponoszone, bo to nie jest tak, że ktoś odpali drukarki i dodrukuje peelenów dla armii, tylko komuś trzeba zabrać, żeby dać wojskowym rozpieprzyć na Gawrona, Rosomaki czy cholera wie co jeszcze.
129, 177, 178, 187, 194, 197, 207, 716, 401, 517, N35, N85, R1, R3, S1.

Nazywam się Major Bień

Awatar użytkownika
Wolfchen
(Busmann)

Post autor: Wolfchen » 16 lis 2012, 18:37

Szeregowy_Równoległy pisze:Pytania o wizję przyszłości naszej armii są niepożądane, bo może się okazać, że naprawdę poza funkcjami stricte reprezentacyjnymi i zobowiązaniami z powodu przynależności do NATO, jest ona praktycznie zbędna.
Ona nie jest w stanie nic innego wykonywać, oprócz funkcji reprezentacyjnych oraz misji lądowych lub powietrznych ograniczonych NATO.
Szeregowy_Równoległy pisze:Ciekawi mnie jakich nakładów byś oczekiwał, żebyś uznał, że wojsko jest doinwestowane.
A to w innym temacie ;)

Awatar użytkownika
Szeregowy_Równoległy
Szeregowe Chamidło

Post autor: Szeregowy_Równoległy » 16 lis 2012, 18:51

Wolfchen pisze:
Szeregowy_Równoległy pisze:Ciekawi mnie jakich nakładów byś oczekiwał, żebyś uznał, że wojsko jest doinwestowane.
A to w innym temacie ;)
Poruszyłem kwestię w odpowiednim temacie. Liczę, że oświecisz mnie, jakie powinny być nakłady na armię, skoro 7-9% budżetu (lata 2001-2011) to za mało.
129, 177, 178, 187, 194, 197, 207, 716, 401, 517, N35, N85, R1, R3, S1.

Nazywam się Major Bień

ODPOWIEDZ