Ciekawostka przyrodnicza...
Informacja w Swingach i Jazzach
Jak to jest, że ta sama Novamedia- w autobusach jest git, a w tramwajach nie za bardzo...
Linia 155: 1966-2011
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
Novamedia + Mitron jak juz tak. Generalnie systemy nie umieja ze soba rozmawiac. A na Novamedie w autobusach tez sie klnie w zywy kamien, wiec nie kreuj rzeczywistosci.mobil one pisze:Jak to jest, że ta sama Novamedia- w autobusach jest git, a w tramwajach nie za bardzo...
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Nie odkręcaj kota ogonem - mowa wyłącznie o zasadzie powiązania zapowiedzi z otwarciem drzwi / uruchomieniem ciepłego guzika. 3/4 powyższej dyskusji by nie było, gdyby nie zrezygnowano z tego rozwiązania.MisiekK pisze:Szczególnie informacja o trasie na BUSE jest wyczerpująca....Siecool pisze:System BUSE jest naprawdę bardzo dobry, koryguje choćby dwukrotne otwarcie drzwi na danym przystanku.
[ ... ::: Mądry głupiemu ustępuje... i dlatego ten świat tak wygląda ::: ... ]
BUSE to przeszłość i nie wróci. Wcale nie jest tak, że wszyscy piszczą do tego, żeby zapowiedź była razem z otwarciem drzwi, bo to jednak za późno. (Otwarcie drzwi powinno resetować liczenie odległości między przystankami.) Do tego brak całej trasy jaką ma pokonać pojazd i nie zawsze widoczne wyświetlacze. To rozwiązanie docelowo jest do wyrzucenia na śmietnik. A co do 120Na to generalnie SIL jest do modernizacji i ta nastąpi dość szybko.Siecool pisze:Nie odkręcaj kota ogonem - mowa wyłącznie o zasadzie powiązania zapowiedzi z otwarciem drzwi / uruchomieniem ciepłego guzika. 3/4 powyższej dyskusji by nie było, gdyby nie zrezygnowano z tego rozwiązania.
Buse nie oferuje podobnych wyświetlaczy? Bo sam system jak widać jest na prawdę niezły i nie wiem dlaczego podobnych wymagań nie postawiono systemowi w nowych pojazdach. Trzeba przyspieszyć zapowiedź? Nie mówcie, że przerasta to programistów...MisiekK pisze:Do tego brak całej trasy jaką ma pokonać pojazd i nie zawsze widoczne wyświetlacze
Jak do tej pory bronili się zaciekle.przewoz pisze:Buse nie oferuje podobnych wyświetlaczy?
Postawiono i są zamontowane. Zewnętrzne pomarańczki i pełna trasa na ekranie 'koralowym'.przewoz pisze:Bo sam system jak widać jest na prawdę niezły i nie wiem dlaczego podobnych wymagań nie postawiono systemowi w nowych pojazdach.
Zapytaj w BUSE.przewoz pisze:Trzeba przyspieszyć zapowiedź? Nie mówcie, że przerasta to programistów...
A zamawiający w ogóle dążył do uzyskania takiego efektu od początku, czy przyjęli wszystko jak leci i potem się dziwiąMisiekK pisze:przewoz napisał/a:
Trzeba przyspieszyć zapowiedź? Nie mówcie, że przerasta to programistów...
Zapytaj w BUSE.
Zamawiający przedstawił zalecenia organizatora komunikacji i to co było wymagane dostał od producenta. A producent nie widział potrzeby współpracy z BUSE i miał do tego pełne prawo.przewoz pisze:A zamawiający w ogóle dążył do uzyskania takiego efektu od początku, czy przyjęli wszystko jak leci i potem się dziwią
- marcin3001
Nie.marcin3001 pisze:Czy te zalecenia są jednakowe dla autobusów, tramwajów i skm?
Byłem u Pepików i nie zamierzam porównywać. W Warszawie mamy tak jak mamy i inaczej nie będzie. Generalnie to jest w jakiejś perspektywie czasowej do zaorania.Adam G. pisze:Gorzej rozwiązanego BUSE niż w Warszawie to jeszcze chyba nie widziałem.
- MeWa
- Cukiereczek
Jeszcze jedna zaleta BUSE i wszystkich innych systemów, tylko nie tych w Swingach: zapowiedzi wewnątrz o kursie skróconym / zjazdowym. Dlaczego takich komunikatów nie ma w Swingach?
Zgadzam się z opinią, że powiązanie zapowiedzi aktualnego przystanku z otwarciem drzwi jest słuszne - przecież po to jest na tyle wcześniej nadawana zapowiedź "Następny przystanek", żeby nie było zaskoczenia.MichalJ pisze:Nie wiem, skąd opinia, że za późno. W połączeniu z zapowiedzią "następny przystanek" wygłaszaną powiedzmy w połowie odległości między przystankami (albo w stałej odległości przed przystankiem) byłoby akurat.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
Bodaj rok temu czy coś przy okazji jakiegoś burdelu na mieście wracałem z roboty czymś co nazywało się 24 KOŁO KURS SKRÓCONY. Bodaj do Majakowskiego Knapik gadał normalnie, po czym zle z niego wstąpiło i ilekroć się odezwał wygłaszał formułkę w stylu "Uwaga! Kurs skrócony. Ostatni przystanek na trasie linii: Koło" (za wierność cytatu nie ręcze, to było już kawał czasu temu). W każdym razie clou sprawy było takie, że od tego Majakowskiego Knapik gadał właściwie bez ustanku "Następny przystanek: Magistracka. Uwaga! Kurs skrócony. Ostatni przystanek na trasie linii: Koło. Przystanek: Magistracka. Uwaga! Kurs skrócony. Ostatni przystanek na trasie linii: Koło. Następny przystanek..." itd. Można to uznać za przegięcie w drugą stronę, ale jak już dojechaliśmy do tego Koła zaręczam wam, że wszyscy karnie opuścili ten rozgadany tramwaj, odniosłem wrażenie, że nawet z dość dużym westchnieniem ulgi. No więc, jak to jest - zrezygnowano z tej opcji?MeWa pisze:Jeszcze jedna zaleta BUSE i wszystkich innych systemów, tylko nie tych w Swingach: zapowiedzi wewnątrz o kursie skróconym / zjazdowym. Dlaczego takich komunikatów nie ma w Swingach?
[ ... ::: Mądry głupiemu ustępuje... i dlatego ten świat tak wygląda ::: ... ]