A teraz o polityce... (tej krajowej)
Moderator: Szeregowy_Równoległy
- MeWa
- Cukiereczek
Jak mówię - nie da się ocenić historii w kategoriach czarno-białych.
Niektórym, i to nie aparatczykom władzy, faktycznie mogło się żyć lepiej w PRL-u. Po prostu trzeba to sobie przyjąć do świadomości.
PRL też miał różne strony, różne stopnie zamordyzmu, gorsze i lepsze okresy.
Niektórym, i to nie aparatczykom władzy, faktycznie mogło się żyć lepiej w PRL-u. Po prostu trzeba to sobie przyjąć do świadomości.
PRL też miał różne strony, różne stopnie zamordyzmu, gorsze i lepsze okresy.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
-
Stary Pingwin
I jeszcze nie złożyłeś wniosku o rentę za prześladowania?Wolfchen pisze:Stary Pingwin napisał/a:
czy napewno wtedy było gorzej?
Dla mojej rodziny - zdecydowanie (korzenie silnie związane z Kadrową i KOPem, ponadto większość to Kresowiacy).
.
Areszty wydobywcze,agent Tomek itp. czy choćby skuteczna głodówka pewnego Rumuna w Krakowskim areszcie.Ale te "inne służby" nie zajmują się mordami sądowymi, ścieżkami zdrowia czy wyrywaniem paznokci
Wybacz kolego ale bez przeszkód to może pieprzyć 23 letni kawaler.Można bez przeszkód wyjechać, mamy wymienialną walutę, gospodarkę rynkową, nie ma kolejek do sklepów, wiecznego niedostatku. Generalnie, jak masz pieniądze, to masz wszystko, jak nie masz pieniędzy, musisz kombinowac albo wyjeżdżać.
Operator Żurawia Wieżowego 
A to coś takiego jest dla x pokolenia od właściwych pokrzywdzonych? IPN wszystko w "mojej" kwestii skończył, bo ewentualni oskarżeni już dawno byli 3 metry pod ziemią... A odzyskanie kawałka pola ukradzionego w latach 40 na kresach raczej w grę nie wchodzi.bosman30 pisze:I jeszcze nie złożyłeś wniosku o rentę za prześladowania?
Nie ma sensu porównywać tego nawet do tłumienia protestów czy wyprowadzania wojska na ulicę, żeby tylko zamknąc mordy ludziom i utrzymać władze za wszelka cenę. O depeszach do Moskwy o "bratnią pomoc" (ja to nazywam po prostu zdradą) nie wspominając.bosman30 pisze:Areszty wydobywcze,agent Tomek itp. czy choćby skuteczna głodówka pewnego Rumuna w Krakowskim areszcie.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Przypomnij sobie zagrywki przeciwko Tymińskiemu (agent libijski), Cimoszewiczowi (przekręty finansowe) Lepperowi (seksafera) czy Blidzie (samobójstwo poprzez strzał skierowany od dołu brzucha do góry?).px33 pisze:Takie coś ma zniszczyć? Skutecznie może zniszczyć nieuzasadnione zajęcie majątku czy oskarżenie o pedofilię
Co zaś się tyczy zadłużenia powstałego za czasów Gierka, to ponad połowa została zainwestowana w przemysł, dzięki czemu przez ostatnie 20 lat było co prywatyzować.
http://www.youtube.com/user/esbek2
Filmy "tramwajowe" i nie tylko.
http://www.film.tramwaje.eu
Linki do filmów tramwajowych sortowane w/g krajów i miast
Filmy "tramwajowe" i nie tylko.
http://www.film.tramwaje.eu
Linki do filmów tramwajowych sortowane w/g krajów i miast
Z wątku historycznego:
Kwestia tego, że w sprawie € nie trzeba robić referendum, bo to już było.JacekM pisze:I raczej taka druga opcja wydaje mi się bardziej prawdopodobna w mało prawdopodobnym kontekście wprowadzania euro w PL.
Islandia czy Norwegia nie są w EWG.JacekM pisze:Dania, Szwecja, Islandia, Norwegia, Wielka Brytania i różne kraje też sobie robią krzywdę?
Koszty transferowe.JacekM pisze:Sami robimy sobie krzywdę bo?
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Jeśli chodzi o euro, to najważniejsze są stopy procentowe:
dla budżetu państwa, gdyż obniżenie oprocentowania obniży koszty obsługi długu. Obniżenie średniego oprocentowania z, powiedzmy, 4,5% do 3% mogłoby dać, ja wiem, z 10 mld zł rocznie oszczędności.
dla budżetów domowych, gdyż obniżenie oprocentowania kredytów zmniejszy ich obciążenie, czyli będzie więcej pieniędzy na konsumpcję, oszczędzanie, co chcemy. Oraz więcej osób będzie stać na kredyt na mieszkanie, czyli będzie się więcej budować itd.
dla budżetów firm, gdyż łatwiejszy kredyt to więcej inwestycji i rozwój.
Dodałbym jeszcze, że dzięki temu będziemy stabilniejsi finansowo, co będzie miało pozytywne skutki dla planowania biznesowego.
Z innej beczki: dotknęła mnie myśl, że dziś politykę ustalają ośrodki władzy wykonawczej, a nie ustawodawczej. Czy tak ma tylko PO, czy też widać to gdzie indziej (USA, UE)? Czy tak powinno być?
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
- Bastian
- Sułtan Maroka
Hm, Tramwaje to na przykład swoje kredyty spłacająRosa pisze:Łatwiejszy kredyt po to aby jeszcze bardziej sie zadłużać?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Najwyraźniej 18 czerwca w Radomiu odsłonią pomnik L. i M. Kaczyńskich
Cóż, będą jaja na cały kraj - mam nadzieję, że marszów z pochodniami oraz "dziesiątych dni miesiąca" robić nie będą.
Aczkolwiek pozytywnym aspektem w tym całym zamieszaniu jest to, że na ten pomnik nie idzie publiczna kasa.
Cóż, będą jaja na cały kraj - mam nadzieję, że marszów z pochodniami oraz "dziesiątych dni miesiąca" robić nie będą.
Czy Radomowi naprawdę tak gorąco zależy aby utwierdzić w Polsce swoją pozycję tego, czym dla USA jest New Jersey?