Ktoś by tu dożył wybudowania?Glonojad pisze:Trzeba było zamiast drugiej jezdni zrobić tramwaj (do Wilanowskiej by starczyło na tory).
Komunikacja na Łuku Siekierkowskim
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Wymagałoby to dokładnie takich samych procedur, jak budowa drugiej jezdni.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
O ile mi wiadomo nie. Nawet TW na sławetnej mapie z sierpnia 2005 roku nie przewidują budowy czegoś takiego. Jedyną trasą w okolicy jest ciąg Służewiec - Wałbrzyska - Dominikańska - al. Wilanowska - Dolina - św. Bonifacego - > Łuk Siekierkowski.
Niemniej, sądząc po napełnieniu i wymianach 117 (mam dane sprzed jakichś 2 lat, ale wątpię, żeby dużo się zmieniło) na odcinku (Nowy) Wilanów - Służewiec linia miałaby całkiem sporo sensu. Natomiast samodzielny kawałek do metra Wilanowska (i dalej na Puławską) mógłby nie uzyskać sensownego napełnienia.
EDIT: wiek mapy
Niemniej, sądząc po napełnieniu i wymianach 117 (mam dane sprzed jakichś 2 lat, ale wątpię, żeby dużo się zmieniło) na odcinku (Nowy) Wilanów - Służewiec linia miałaby całkiem sporo sensu. Natomiast samodzielny kawałek do metra Wilanowska (i dalej na Puławską) mógłby nie uzyskać sensownego napełnienia.
EDIT: wiek mapy
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
W nowszych planach za to tak, na ostatnim DTP widziałem mapę planów rozwoju sieci TW*, na której trasa po Wilanowskiej była zaznaczona jako jeden z wariantów poprowadzenia linii w tej części miasta.Poc Vocem pisze:O ile mi wiadomo nie. Nawet TW na sławetnej mapie z sierpnia 2005 roku nie przewidują budowy czegoś takiego.
* szkoda, że nie ma jej w Internecie…
czy autobusu 108 nie można by wycofać z bartyckiej i skierować od skrzyżowania bartycka/ czerniakowska prosto czerniakowska do skrzyżowania nehru/gagarina i puścić w ulice nehru następnie bluszczańska do przystanku siekierkowska i dalej swoją stara trasa.po drodze mijałby bazarek, pocztę i nowe osiedla na bluszczańskiej.może więcej byłoby chętnych na tą linie?
- R-9 Chełmska
A Bluszczańska już jest przejezdna dla autobusu na całej długości?! Ostatnio jak tam byłem, to za osiedlami nie było asfaltu, a i droga o połowę zwężona, do szerokości osobówki, przez budowę następnego osiedla...
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Nie przeglądałem całego tematu, ale:
107 + 108 Esperanto - ... - Czerniakowska - Bartycka - (po trasie 108) - Sadyba
163 Wilanów - ... - Powsińska - (po trasie 108) - M Wilanowska
163 i tak z wielu dyskusji przeprowadzonych wczesniej bylo omawiane do wilanowskiej, a 107 moze by cos ze soba konkretnego zrobilo w koncu.
107 + 108 Esperanto - ... - Czerniakowska - Bartycka - (po trasie 108) - Sadyba
163 Wilanów - ... - Powsińska - (po trasie 108) - M Wilanowska
163 i tak z wielu dyskusji przeprowadzonych wczesniej bylo omawiane do wilanowskiej, a 107 moze by cos ze soba konkretnego zrobilo w koncu.
The fire, baby. It'll burn us both. There's no place in this world for our kind of fire. My warrior woman. My Valkyrie. You'll always be mine.
Always
...and never.
Always
...and never.
- Bastian
- Sułtan Maroka
A trzeba było poczytać :
pawcio pisze:Biorąc pod uwagę fakt, że Siekierki jak niepodległości bronią 108 przed wydłużaniem z Pl. trzech Krzyży dla zachowania punktualności, to nie liczyłbym na specjalny entuzjazm potencjalnych klientów.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Co Wy żeście się tak tego 163 czepili? Dajcie tej linii spokój, jej przydałoby się co najwyżej jeździć częściej, na pewno nie dalej niż Sadyba.
To chyba jedyny w Warszawie przykład pasażerów, którzy nie muszą mieć bezpośredniego autobusu wszędzieBastian pisze:A trzeba było poczytać :
pawcio pisze:Biorąc pod uwagę fakt, że Siekierki jak niepodległości bronią 108 przed wydłużaniem z Pl. trzech Krzyży dla zachowania punktualności, to nie liczyłbym na specjalny entuzjazm potencjalnych klientów.