Okolicznościowe linie specjalne
Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam
Patrząc na korale linii XXI na stronie KMKM zastanawia mnie dlaczego Witolin zrobiono po lewej stronie Wisły.
BTW, trochę 405
BTW, trochę 405
Kwestia przypadku i takiego ułożenia.ZEA_R-0 pisze:Patrząc na korale linii XXI na stronie KMKM zastanawia mnie dlaczego Witolin zrobiono po lewej stronie Wisły.
Dodano rj W.
Informuję, że powyższa wypowiedź stanowi wyłącznie moje prywatne zdanie i nie jest dozwolonym ażeby była wiązana z nieoficjalnym lub oficjalnym stanowiskiem organizacji lub firmy, z którą byłem, jestem lub będę zawodowo lub prywatnie związany.
Niestety, ale z wozem wystąpiły problemy techniczne, które skutecznie uziemiły pojazd na zajezdni.ashir pisze:O, zauważyłem, że kanciaka zastąpi żaba. Dlaczego?
Informuję, że powyższa wypowiedź stanowi wyłącznie moje prywatne zdanie i nie jest dozwolonym ażeby była wiązana z nieoficjalnym lub oficjalnym stanowiskiem organizacji lub firmy, z którą byłem, jestem lub będę zawodowo lub prywatnie związany.
ashir pisze:Nawet punktualnie dziś kursują linie specjalne, tylko tymi organizowanymi przez KMKM niestety dosyć mało osób jeździło.
Jeszcze gorzej wyglądała sytuacja z tramwajami linii W. Problem (przynajmniej na brygadzie obsługiwanej przez pojedynczy wagon) polegał na tym, że nikt nie zachęcał pasażerów na przystankach do wsiadania do tego pojazdu. A jak ludzie nie są pewni, co to jest, to nie wsiadają. W wagonie był tylko jeden wolontariusz, który tylko raz na jakiś czas wstawał z miejsca i podchodził do wybranej osoby. A jak wsiadło kilka osób, to siedział i czekał, aż ktoś ewentualnie podejdzie i coś wrzuci do puszki. Cóż, każdy ma swoje metody kwestowania i nie ma co ich podważać, ale przypuszczam, że w ten sposób wyniki zbiórki KMKM mogą okazać się mniejsze niż w poprzednich latach.
Sytuację na pewno poprawiła licytacja gadżetów tramwajowych na placu Narutowicza, gdzie na przykład lampy z 13N kupowano za 100 złotych. Szkoda tylko, że od razu nie zlicytowano tam innych zapowiadanych rzeczy, na przykład kalendarzy. Obawiam się, że tam osiągnęłyby wyższe ceny niż w Internecie.
W dniach 24-26 stycznia 2013 roku kursuje specjalna linia dowozowa na Targi ITM Warsaw. Obsługę linii zapewnia PKS Grodzisk Mazowiecki, którą obsługuje 3 autobusami w godzinach 9:00 - 19:00 z częstotliwością 30 minut na trasie: Zachęta - Królewska - Krakowskie Przedmieście - Nowy Świat - (powrót: Marszałkowska) - Aleje Jerozolimskie - Grójecka - Bitwy Warszawskiej 1920 roku - Szczęśliwicka - Kopińska - Aleje Jerozolimskie - Aleja Prymasa Tysiąclecia - Kasprzaka - Bema - Prądzyńskiego - EXPO XXI.
Kursuje również linia, w której można się co nieco dowiedzieć o raku czegoś. Obsługiwane delfinem z R-1. Tramwaj wyrusza z Pl. Narutowicza w stronę Stadionu Narodowego.