Chyba niektórzy powinni się zastanowić czy czasem nie będą musieli się spotkać ze służbami
System Pobierania Opłat za Przejazdy ZTM
Moderator: JacekM
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Zamiotą pod dywan.
Młody Richard Feynman pracował przy super-duper-tajnym projekcie atomowym. Wszyscy mieli biurka z zamkami szyfrowymi. Feynman wykrył, że zamek w otwartej szufladzie można palcami obmacać i wykryć, jaki jest kod.
Zgłosił do dyrekcji, żeby wydała zarządzenie, żeby nie trzymać otwartych szuflad.
Wydano zarządzenie - pilnować, żeby p. Feynman nie zbliżał się do biurek.
Młody Richard Feynman pracował przy super-duper-tajnym projekcie atomowym. Wszyscy mieli biurka z zamkami szyfrowymi. Feynman wykrył, że zamek w otwartej szufladzie można palcami obmacać i wykryć, jaki jest kod.
Zgłosił do dyrekcji, żeby wydała zarządzenie, żeby nie trzymać otwartych szuflad.
Wydano zarządzenie - pilnować, żeby p. Feynman nie zbliżał się do biurek.
Przekonamy się. Zależy kto i ile jeszcze o tym napisze.MichalJ pisze:Zamiotą pod dywan.
Ja tez nie narzekam na spotkanie z miłym panem z Wydziału Przestępczości Gospodarczej KSP. Pokazaliśmy sobie legitymacje i było bardzo miło.KwZ pisze: Px33 już wypił z nimi herbatkęO czym zresztą też pisał tu na forum.
Natomiast osoby, które piszą, że znają takich co mają dostęp do 'lewego' kodowania będą musiały się z tych wiadomości wyspowiadać i już miło może nie być.
W przypadku przestępstwa? Niekoniecznie.MichalJ pisze:Dziennikarz swojego źródła zdradzić nie musi.
Nie trzeba się mocno domyślać o jakie forum chodzi i jak na nie trafić.
To niech sobie tam policja wpada bez zawracania głowy dziennikarzowi. Zwłaszcza, że:
Wyjątek od tego jest tylko dla explicite wymienionych najcięższych przestępstw.§3.Zwolnienie dziennikarza od obowiązku zachowania tajemnicy nie może dotyczyć danych umożliwiających identyfikację autora materiału prasowego, listu do redakcji lub innego materiału o tym charakterze, jak również identyfikację osób udzielających informacji opublikowanych lub przekazanych do opublikowania, jeżeli osoby te zastrzegły nieujawnianie powyższych danych.
zgłaszając podejrzenie popełnienia przestępstwa nie trzeba wskazywać sprawcy, niech się policjanci wykażą.
ja bym wskazał ztm jako współpodejrzanego, bo dopuszcza i toleruję lewiznę - artykuł pisze o tym że preceder trwa od lat, a oni łaskawie piszą teraz, że "będą ścigać". jakoś im słabo to ściganie idzie, skoro dotąd nie było słychać o tym, żeby podobna akcja została zapobieżona dzięki przedsiębiorczości ztm.
jest też trop, który mówi o tym, że sam ztm (jego pracownicy) się bawią w lewiznę:
ja bym wskazał ztm jako współpodejrzanego, bo dopuszcza i toleruję lewiznę - artykuł pisze o tym że preceder trwa od lat, a oni łaskawie piszą teraz, że "będą ścigać". jakoś im słabo to ściganie idzie, skoro dotąd nie było słychać o tym, żeby podobna akcja została zapobieżona dzięki przedsiębiorczości ztm.
jest też trop, który mówi o tym, że sam ztm (jego pracownicy) się bawią w lewiznę:
Mój mąż ma znajomego, który pracuje w ZTM. Nie wiem jak on doładowuje te karty, ale my za miesięczną taryfę płacimy 30 zł za osobę, zamiast 100 zł. I żaden kontroler jeszcze mi nie powiedział, żeby karta miała jakieś błędy.
No ja nie. Czy czasami forum nie ma jakiegoś błędu wyświetlania postów, że drugi raz mylą mnie z asq?KwZ pisze:
Px33 już wypił z nimi herbatkęO czym zresztą też pisał tu na forum.
A i tak nikt nic nie zrobi bo się nie opłaca, a zwłaszcza jak nawet ludzie z ZTM odwalają lewizny (najwyżej będą to robić na większą skalę)