Skreślenia ze stanu - kasacje, sprzedaż
On to odkąd pamiętam miał problemy z tą skrzynią biegów. Czasami rozłączał skrzynie i wyrzucenie na luz i ponowne wrzucenie biegu pomagało, czasami było trzeba go zgasić. Kilka razy też na N42 odmówił wrzucenia jakiegokolwiek biegu. 4290 zaś cierpiał na rozrusznik, kręcił kręcił i dopiero po dłuższej chwili zaskakiwał. 4298 do dzisiaj ma hamulce takie że przemilczmy, a 4435 jest najbardziej zamulonym z nich wszystkich, kwadrat kwadratowi nie równy. Ale podejrzewam że naprawa skrzyni to nie aż takie kolosalne pieniądze i nie skasują dobrego wozu po remoncie. Na to miejsce na kasacje czeka nie jeden 47xx który jest w sto razy gorszym stanie.Sadek pisze:Nie chcę być złym prorokiem , ale nie wiem czy 4348 nie pójdzie zaraz za bratem 4340 na żyletki. Dwa dni temu zjechałem w nocy na "krawacie" bo pogubił biegi. Dziś rano po 2-ch dniach naprawy wyjechał rano na dodatek i dojechał do rondka Krygiera (dla nie zorientowanych Redutowa x Olbrachta) i znów brak biegów. Mistrz już mnie pocieszył , że jak koszty będą za duże , to mogę szukać sobie nowego wozu.
- ZaciszaniN
- Kontakt:
Nic dziwnego, rok produkcji "gniotów" z serii #47xx - 1997, rok produkcji "kwadratów" - 2005/2006.
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.
- ZaciszaniN
- Kontakt:
Celowo napisałem: produkcji. Bo z modernizacją to ma niewiele wspólnego. Co najwyżej numer taborowy i nieliczne podzespoły.sprinter pisze:Chyba rok modernizacji.rok produkcji "kwadratów" - 2005/2006.
sprinter pisze:Chyba rok modernizacji.rok produkcji "kwadratów" - 2005/2006.
Cała buda jest rok. prod. 2005. To samo się tyczy zmodernizowanych M121M, ba nawet były zakusy by te modernizacje dostały równą linię okien ale nie wyszło.
Wszystkie 33 stare budy M121M i 4 120MM zezłomowano w Jelczu. Ze starych wozów pozostały tylnie mosty, przednie piasty i silniki oczywiście po generalnym remoncie.
Dobrze Ci się widziało. Stoi na hali OT2 i czeka na nową wiązkę elektryczną. Tylko tyłeczek mu marźnie , bo zaczeli okna wymieniaćPawel_ pisze:Cały czas sobie leniuchuje na hali czy mi się przewidziało?Sadek pisze:Na razie na Redutowej. Teraz może pojedzie na Włościańską. Wszystko rozbije się o koszty.
- ZaciszaniN
- Kontakt:
Czy wozy #5714 i #5799 kursują jeszcze czy są odstawione