Trasa tramwajowa na Tarchomin i Nowodwory

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 23 sty 2013, 8:03

Paweł D. pisze:
Jarek pisze:Program z priorytetem zostanie dopiero do IR złożony do zatwierdzenie.
A ten program (system) będzie potrafił wykryć jadący tramwaj czy dopiero stojący?
Jadący, OIDW.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
tarantula01
Kontakt:

Post autor: tarantula01 » 23 sty 2013, 10:07

Jarek pisze:Na to nakłada się efekt krótkiego pasa na Myśliborskiej, bo się Zmidowi nie chciało dobrze zbudować, a IR zapewne odpuścił projektantom zapewnienie akumulacji dla całej kolejki.
A teraz deliberują nad tym już ponad rok:
http://radny.com.pl/dok2kadencja/pisma2 ... ie-zal.pdf
http://radny.com.pl/dok2kadencja/pisma2 ... wanie-.pdf
http://radny.com.pl/dok2kadencja/pisma2 ... ir-zdm.jpg
bo zima i odbiory:
http://radny.com.pl/dok2kadencja/pisma2 ... ie_zdm.jpg
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl

Awatar użytkownika
Jarek

Post autor: Jarek » 23 sty 2013, 13:57

Jak będzie wszystko gotowe, to postaram się wrzucić symulację mikroskopową.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 23 sty 2013, 18:44

Nie warto. Jedni napiszą, że to i tak manipulacja, inni i bez tego będą wiedzieć, że może dobrze zadziałać, bo działa w wielu miejscach na świecie, ostatni i tak nie uwierzą, że uda się to wdrożyć w tym kształcie.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

paszym

Post autor: paszym » 23 sty 2013, 21:11

Glonojad pisze:O nie, pętla, to tam jest tylko jedna.
Ale na MMłociny obrotowy Swing robi dwa pełne kółka, z trzema postojami (nie licząc tego przed wjazdem). Nie wiem po co w ogóle tam postój, motorowy chyba i tak za bardzo nie odpoczywa. Nie wystarczyłby tylko na Świdrach?
Będę oryginalny i zostawię bez podpisu.

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 23 sty 2013, 21:15

Jak na Świdrach zrobisz przepisowe postoje, które na zmianie się motorniczemu należą, to zablokujesz całą trasę...
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

ashir

Post autor: ashir » 23 sty 2013, 21:17

paszym pisze:
Glonojad pisze:O nie, pętla, to tam jest tylko jedna.
Ale na MMłociny obrotowy Swing robi dwa pełne kółka, z trzema postojami (nie licząc tego przed wjazdem). Nie wiem po co w ogóle tam postój, motorowy chyba i tak za bardzo nie odpoczywa. Nie wystarczyłby tylko na Świdrach?
Tylko co ok. 30 min, a i nie można powiedzieć, że są to 2 pełne koła. W dodatku większość realizowana jest bez pasażerów. I myślę, że przez te 30 minut motorniczy odpocznie wystarczająco. ;-) Pozostałe Swingi przyjeżdżają na Metro Młociny 28 i od razu odjeżdżają na Tarchomin, więc koło wychodzi jedno.

paszym

Post autor: paszym » 23 sty 2013, 21:44

ashir pisze:Tylko co ok. 30 min
A to ok. Choć dam głowę, że tramwaj, którym jechałem, między wysadzeniem a zabraniem pasażerów zrobił 5 razy zakręt w lewo.
MeWa pisze:Jak na Świdrach zrobisz przepisowe postoje, które na zmianie się motorniczemu należą, to zablokujesz całą trasę...
Niekoniecznie, chyba że nie ma za przystankiem miejsca na dwa tramwaje.

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 23 sty 2013, 21:47

Poza tym na Młocinach jest ekspedycja, toaleta, można sobie herbatę zrobić.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

ashir

Post autor: ashir » 23 sty 2013, 21:50

paszym pisze:A to ok. Choć dam głowę, że tramwaj, którym jechałem, między wysadzeniem a zabraniem pasażerów zrobił 5 razy zakręt w lewo.
A w którą stronę jechałeś tym tramwajem, a w jeśli w kierunku Tarchomina to czy z przystanku Metro Mlociny 28 (przystanek tuż przy wyjściu z metra) czy może z technicznego Metro Młociny 11, obok przystanku 17?

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 23 sty 2013, 22:10

paszym pisze:
MeWa pisze:Jak na Świdrach zrobisz przepisowe postoje, które na zmianie się motorniczemu należą, to zablokujesz całą trasę...
Niekoniecznie, chyba że nie ma za przystankiem miejsca na dwa tramwaje.
Bez najmniejszego problemu wejdą dwa. Tor biegnie aż do płotu parkingu społecznego i do samego końca jest sieć trakcyjna. Tylko po co robić postoje w krzakach? Żeby wagony sprayami malowali?
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

paszym

Post autor: paszym » 23 sty 2013, 22:32

MisiekK pisze:Tylko po co robić postoje w krzakach? Żeby wagony sprayami malowali?
Tu brygadka, tam brygadka i 190mln się uzbiera :] A tak na serio raczej mi chodzi o kręcenie bezproduktywnych kółek po pętli na Młocinach. Jeśli ma gdzie stać na Młocinach to tam postój jest w porządku.
ashir pisze:
paszym pisze:A to ok. Choć dam głowę, że tramwaj, którym jechałem, między wysadzeniem a zabraniem pasażerów zrobił 5 razy zakręt w lewo.
A w którą stronę jechałeś tym tramwajem, a w jeśli w kierunku Tarchomina to czy z przystanku Metro Mlociny 28 (przystanek tuż przy wyjściu z metra) czy może z technicznego Metro Młociny 11, obok przystanku 17?
Tak, z 28 w stronę Tarchomina. Kręcił się bez pasażerów, ale się kręcił. Może jakiś jednorazowy przypadek.

MichalJ

Post autor: MichalJ » 23 sty 2013, 23:17

Powinno być tak:

Kurs 'zwykły' nie zatrzymuje się na przystanku dla wysiądajacych, tylko od razu jedzie na przystanek 28 (w tylnej części toru przy metrze), tam wymienia pasażerów i jedzie precz.

Raz na kilka kółek wóz wysadza ludzi na przystanku 09 i jedzie na postój na przystanek 11 (przy najbardziej wewnętrznym torze na pętli). Po odstaniu swojego robi rundkę na 28 i dalej jak wyżej.

Może motorkowy dopiero na 28 przypomniał sobie, że miał jechać na 11 - wtedy potrzebna jest dodatkowa rundka...

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 24 sty 2013, 10:03

paszym pisze:A tak na serio raczej mi chodzi o kręcenie bezproduktywnych kółek po pętli na Młocinach.
Gdybyś ty wiedział ile bezproduktywnych kółek się na zajezdni kręci....
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Awatar użytkownika
tarantula01
Kontakt:

Post autor: tarantula01 » 24 sty 2013, 10:51

Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl

ODPOWIEDZ