Jadący, OIDW.Paweł D. pisze:A ten program (system) będzie potrafił wykryć jadący tramwaj czy dopiero stojący?Jarek pisze:Program z priorytetem zostanie dopiero do IR złożony do zatwierdzenie.
Trasa tramwajowa na Tarchomin i Nowodwory
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- tarantula01
- Kontakt:
A teraz deliberują nad tym już ponad rok:Jarek pisze:Na to nakłada się efekt krótkiego pasa na Myśliborskiej, bo się Zmidowi nie chciało dobrze zbudować, a IR zapewne odpuścił projektantom zapewnienie akumulacji dla całej kolejki.
http://radny.com.pl/dok2kadencja/pisma2 ... ie-zal.pdf
http://radny.com.pl/dok2kadencja/pisma2 ... wanie-.pdf
http://radny.com.pl/dok2kadencja/pisma2 ... ir-zdm.jpg
bo zima i odbiory:
http://radny.com.pl/dok2kadencja/pisma2 ... ie_zdm.jpg
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie warto. Jedni napiszą, że to i tak manipulacja, inni i bez tego będą wiedzieć, że może dobrze zadziałać, bo działa w wielu miejscach na świecie, ostatni i tak nie uwierzą, że uda się to wdrożyć w tym kształcie.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Ale na MMłociny obrotowy Swing robi dwa pełne kółka, z trzema postojami (nie licząc tego przed wjazdem). Nie wiem po co w ogóle tam postój, motorowy chyba i tak za bardzo nie odpoczywa. Nie wystarczyłby tylko na Świdrach?Glonojad pisze:O nie, pętla, to tam jest tylko jedna.
Będę oryginalny i zostawię bez podpisu.
Tylko co ok. 30 min, a i nie można powiedzieć, że są to 2 pełne koła. W dodatku większość realizowana jest bez pasażerów. I myślę, że przez te 30 minut motorniczy odpocznie wystarczająco.paszym pisze:Ale na MMłociny obrotowy Swing robi dwa pełne kółka, z trzema postojami (nie licząc tego przed wjazdem). Nie wiem po co w ogóle tam postój, motorowy chyba i tak za bardzo nie odpoczywa. Nie wystarczyłby tylko na Świdrach?Glonojad pisze:O nie, pętla, to tam jest tylko jedna.
A to ok. Choć dam głowę, że tramwaj, którym jechałem, między wysadzeniem a zabraniem pasażerów zrobił 5 razy zakręt w lewo.ashir pisze:Tylko co ok. 30 min
Niekoniecznie, chyba że nie ma za przystankiem miejsca na dwa tramwaje.MeWa pisze:Jak na Świdrach zrobisz przepisowe postoje, które na zmianie się motorniczemu należą, to zablokujesz całą trasę...
A w którą stronę jechałeś tym tramwajem, a w jeśli w kierunku Tarchomina to czy z przystanku Metro Mlociny 28 (przystanek tuż przy wyjściu z metra) czy może z technicznego Metro Młociny 11, obok przystanku 17?paszym pisze:A to ok. Choć dam głowę, że tramwaj, którym jechałem, między wysadzeniem a zabraniem pasażerów zrobił 5 razy zakręt w lewo.
Bez najmniejszego problemu wejdą dwa. Tor biegnie aż do płotu parkingu społecznego i do samego końca jest sieć trakcyjna. Tylko po co robić postoje w krzakach? Żeby wagony sprayami malowali?paszym pisze:Niekoniecznie, chyba że nie ma za przystankiem miejsca na dwa tramwaje.MeWa pisze:Jak na Świdrach zrobisz przepisowe postoje, które na zmianie się motorniczemu należą, to zablokujesz całą trasę...
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Tu brygadka, tam brygadka i 190mln się uzbieraMisiekK pisze:Tylko po co robić postoje w krzakach? Żeby wagony sprayami malowali?
Tak, z 28 w stronę Tarchomina. Kręcił się bez pasażerów, ale się kręcił. Może jakiś jednorazowy przypadek.ashir pisze:A w którą stronę jechałeś tym tramwajem, a w jeśli w kierunku Tarchomina to czy z przystanku Metro Mlociny 28 (przystanek tuż przy wyjściu z metra) czy może z technicznego Metro Młociny 11, obok przystanku 17?paszym pisze:A to ok. Choć dam głowę, że tramwaj, którym jechałem, między wysadzeniem a zabraniem pasażerów zrobił 5 razy zakręt w lewo.
Powinno być tak:
Kurs 'zwykły' nie zatrzymuje się na przystanku dla wysiądajacych, tylko od razu jedzie na przystanek 28 (w tylnej części toru przy metrze), tam wymienia pasażerów i jedzie precz.
Raz na kilka kółek wóz wysadza ludzi na przystanku 09 i jedzie na postój na przystanek 11 (przy najbardziej wewnętrznym torze na pętli). Po odstaniu swojego robi rundkę na 28 i dalej jak wyżej.
Może motorkowy dopiero na 28 przypomniał sobie, że miał jechać na 11 - wtedy potrzebna jest dodatkowa rundka...
Kurs 'zwykły' nie zatrzymuje się na przystanku dla wysiądajacych, tylko od razu jedzie na przystanek 28 (w tylnej części toru przy metrze), tam wymienia pasażerów i jedzie precz.
Raz na kilka kółek wóz wysadza ludzi na przystanku 09 i jedzie na postój na przystanek 11 (przy najbardziej wewnętrznym torze na pętli). Po odstaniu swojego robi rundkę na 28 i dalej jak wyżej.
Może motorkowy dopiero na 28 przypomniał sobie, że miał jechać na 11 - wtedy potrzebna jest dodatkowa rundka...
Gdybyś ty wiedział ile bezproduktywnych kółek się na zajezdni kręci....paszym pisze:A tak na serio raczej mi chodzi o kręcenie bezproduktywnych kółek po pętli na Młocinach.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
- tarantula01
- Kontakt:
Tak na wszelki wypadek:tarantula01 pisze:...bo zima i odbiory:
http://radny.com.pl/dok2kadencja/pisma2 ... ie_zdm.jpg
http://radny.com.pl/dok2kadencja/pisma2 ... owanie.pdf
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl