(!) Tramwajem na Tarchomin
Moderator: Wiliam
I mamy NŻ-ta tramwajowego...
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
-
Stary Pingwin
-
Stary Pingwin
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Raczej "tak" mądrzy, a nie "na tyle" ...Stary Pingwin pisze:Nie wszyscy jesteśmy na tyle mądrzy, aby zrozumieć decyzje Organizatora
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Myślę, że tramwaj powinien zbierać każdego stojącego przy torze na szlaku.ashir pisze:Niedługo to 2 zaliczy wszystkie słupki na pętli (już w końcu ma MM 09, 11, 16, 28, to czemu nie następne?), a co? W końcu w trosce o pasażera, któremu jeszcze nic nie powie o tym fakcie.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A także zatrzymać się przy każdym leżącym i zapytać (motorowego ustami), czy nie chciałby wsiąść.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- tarantula01
- Kontakt:
516 wraca na starą trasę i mieszkańcy Nowodworów praktycznie już są zadowoleni. Ale o ile 516 na Odkrytej co 15 minut wraz z 214 co przynajmniej 10 minut, to jest więcej niż poprzednie 516 co 7-8 minut (wzrost z 8 kursów na godzinę do 10 kursów na godzinę), to okolice Ćmielowskiej i Milenijnej otrzymają łącznie 516 i 211 rzadziej niż poprzednio. Było 8 kursów 516 na godzinę w szczycie i 3 kursy 211 (a także dodatkowy, bonusowy kurs w godzinach porannych - dla dzieci dojeżdżających do szkół), a będą 4 kursy na godzinę 516 i 4 kursy 211, czyli tyle kursów co wcześniej samej linii 516. Nawet jak pojawią się ekstra kursy 211, to i tak nie będzie to ta sama oferta przewozowa, która była przed 21 stycznia 2013 r.
Zwiększenie częstotliwości kursowania linii 516, zwłaszcza na odcinku: Ćmielowska - Żerań FSO będzie konieczne.
Dodatkowo zmiany na linii 516 nie są korzystne w aspekcie skomunikowania tej linii z liniami tramwajowymi odjeżdżającymi z pętli Żerań FSO. Tramwaje linii 18 i 20 jeżdżą w takcie co 10 minut, ale najczęściej odjeżdżają razem jeden po drugim z Żerania FSO (wpływ na ten fakt ma niewątpliwie przedłużające się przywrócenie funkcjonowania pętli Żerań FSO spowodowane przebudową Trasy Toruńskiej) i pasażerowie linii 516 dojeżdżający co 15 minut na tę pętlę w praktyce przy co drugim kursie 516 muszą dłużej czekać po przesiadce na dalszą podróż. M.in. dlatego wielu z nich wybiera obecnie autobus linii 509 (np. już na przystanku Białołęka Ratusz), który mimo wysokiej częstotliwości kursowania jest przeciążony w szczycie.
Zwiększenie częstotliwości kursowania linii 516, zwłaszcza na odcinku: Ćmielowska - Żerań FSO będzie konieczne.
Dodatkowo zmiany na linii 516 nie są korzystne w aspekcie skomunikowania tej linii z liniami tramwajowymi odjeżdżającymi z pętli Żerań FSO. Tramwaje linii 18 i 20 jeżdżą w takcie co 10 minut, ale najczęściej odjeżdżają razem jeden po drugim z Żerania FSO (wpływ na ten fakt ma niewątpliwie przedłużające się przywrócenie funkcjonowania pętli Żerań FSO spowodowane przebudową Trasy Toruńskiej) i pasażerowie linii 516 dojeżdżający co 15 minut na tę pętlę w praktyce przy co drugim kursie 516 muszą dłużej czekać po przesiadce na dalszą podróż. M.in. dlatego wielu z nich wybiera obecnie autobus linii 509 (np. już na przystanku Białołęka Ratusz), który mimo wysokiej częstotliwości kursowania jest przeciążony w szczycie.
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Bez przesady. Zagęszczenie kursów w mikroszczycie wtyczkami starczy.tarantula01 pisze:Zwiększenie częstotliwości kursowania linii 516, zwłaszcza na odcinku: Ćmielowska - Żerań FSO będzie konieczne.
A to już szukanie dziury w całym moim zdaniemtarantula01 pisze:Dodatkowo zmiany na linii 516 nie są korzystne w aspekcie skomunikowania tej linii z liniami tramwajowymi odjeżdżającymi z pętli Żerań FSO. Tramwaje linii 18 i 20 jeżdżą w takcie co 10 minut, ale najczęściej odjeżdżają razem jeden po drugim z Żerania FSO (wpływ na ten fakt ma niewątpliwie przedłużające się przywrócenie funkcjonowania pętli Żerań FSO spowodowane przebudową Trasy Toruńskiej) i pasażerowie linii 516 dojeżdżający co 15 minut na tę pętlę w praktyce przy co drugim kursie 516 muszą dłużej czekać po przesiadce na dalszą podróż.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
- tarantula01
- Kontakt:
Nie da się ukryć, ze oferta przewozowa dla mieszkańców Milenijnej / Ćmielowskiej została znacznie pogorszona i drobne korekty nie przywracają stanu jaki był.
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl