Autobusy dla Warszawy-plany, przetargi, zamówienia, dyskusje
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Do nauki ruszania, hamowania, oceny odległości i potrzeb skrajni etc. chyba nie ma sensu.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Po co? OSK nie potrzebuje. Jak Solaris chciał przy dużych dostawach jednego specjalnie dla OSK zrobić to nie chcieli.Jachim pisze:Powinni kilka zwykłych autobusów w wersji szkoleniowej zrobić.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Myślałem, że jest przydatne, ale jak nie to nie.MisiekK pisze:Po co? OSK nie potrzebuje. Jak Solaris chciał przy dużych dostawach jednego specjalnie dla OSK zrobić to nie chcieli.Jachim pisze:Powinni kilka zwykłych autobusów w wersji szkoleniowej zrobić.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Jesteś pewien, że Ruta nie wpisał się w politykę programową Radia Zet i nie rzucił wysoce wysublimowanym i przezabawnym dowcipem, godnym poranka z Radiem Zet?Flash8222 pisze:Dzisiaj w radiu Zet był wywiad z dyrektorem Rutą i wypowiedział się, że lada dzień zostanie ogłoszony przetarg na prywatnego przewoźnika który przez 1,5 roku będzie jeździć po Warszawie używanym taborem...
O ile się to Flashowi nie przyśniło (
) to póki co zdecydowanie za mało wiemy, żeby cokolwiek ocenić. Nie znamy specyfikacji taboru, liczby brygad, wieku. Niewykluczone, że chodzi o zatrzymanie mobilisowych Urbinett albo MANów z ITSu w jakiejś pomniejszonej liczbie i w nowym, aktualnym wymiarze cenowym. Mało prawdopodobne, że jakiemukolwiek innemu operatorowi opłaci się taki kontrakt. Półtora roku to czas "na przetrwanie" przyciętego kryzysem budżetu oraz niepewnej daty otwarcia M2. Możemy się spodziewać stosunkowo krótkiej specyfikacji i szybkiego przeprowadzenia procedury.
15/12/2005-12/7/2019
http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34 ... dziej.html
Gazeta Warszawa pisze:Większe cięcia w rozkładach autobusowych ZTM planuje na czerwiec. Wtedy kończy się część kontraktów na obsługę linii przez prywatnych przewoźników. Pierwotnie zamierzano wycofać z ulic aż setkę autobusów. - To byłoby już dużo - przyznaje Andrzej Franków i zapowiada, że zapadła decyzja o przedłużeniu umów na 60 prywatnych używanych autobusów. Rada Warszawy ma wkrótce przegłosować zgodę na ogłoszenie dwóch-trzech przetargów dla przewoźników. Nowe kontrakty miałyby obowiązywać przez rok z możliwością przedłużenia do czasu uruchomienia II linii metra. Wtedy pasażerów czeka większa reorganizacja tras i ZTM będzie mógł wycofać autobusy z tych linii, które będą się pokrywać z metrem lub tramwajami.
Pytanie, czy ma sens dla ewentualnych "innych" oferentów. Zapewnienie zaplecza, rekrutacja pracowników, zakup lub dzierżawa autobusów o jednakowej kompletacji z jednej strony, a z drugiej przynajmniej amortyzacja poniesionych kosztów w ciągu półtora-dwóch lat.Wolfchen pisze:No, to jakiś sens już ma...
15/12/2005-12/7/2019