(!) Budżet miasta 2013 - komunikacja miejska
Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam
- R-9 Chełmska
- Bastian
- Sułtan Maroka
Proszę się tu ograniczyć do dyskusji o zasadności proponowanych zmian, natomiast oddzielnie (na UK) dyskutować o tych liniach lub rejonach , które mają już swoje tematy (175, 521, Dolny Mokotów itp.)
Mam wrażenie, że zmiany niektórych linii (138, 503) wynikają z potrzeby ich podbicia.
Mam wrażenie, że zmiany niektórych linii (138, 503) wynikają z potrzeby ich podbicia.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
222 mogli by już sobie na prawdę darować... Skrócenie 318 do Pola Mokotowskiego nie wiele da. Prawie 500 metrów oszczędności! Po za tym ciekawi mnie jak bardzo chcą ograniczyć tą częstotliwość... I rozumiem że jak linia będzie jeździła tylko w dni robocze (np.210) to dostanie numerek 310?
A ta likwidacja 175 to już szczyt...
A ta likwidacja 175 to już szczyt...
- Daniel_FCB
- (kaczofob)
ZTM wykorzystał okazję na powybijanie różnych potworków całkiem dobrze. W sumie jedyne do czego można się przyczepić to zabawa ze 175, 127 i 128 (mnie zabolało pogorszenie komunikacji do Hula Kula BUWu).
W propozycjach ZTMu zabrakło tylko jednego - podania częstotliwości.
W propozycjach ZTMu zabrakło tylko jednego - podania częstotliwości.
Wciąż się zastanawiał, jak nielogiczne może się stać logiczne rozumowanie, jeśli zajmuje się nim dostatecznie duży komitet - Pratchett, Świat finansjery
A mówili nauczyciele "z gminem nie zadajemy się nie z powodu ich niskiego urodzenia, ale dlatego, że nie ma po co" - Ziemiański, Achaja
FCBARCA.COM
A mówili nauczyciele "z gminem nie zadajemy się nie z powodu ich niskiego urodzenia, ale dlatego, że nie ma po co" - Ziemiański, Achaja
FCBARCA.COM
IMO bardzo dobry pomysł z rozdziałem 503 - na 503 i 518. Pytanie tylko z jaką częstotliwością będzie kursować nowe 518
No i ta trasa - dlaczego znowu ZTM forsuje przejazd przez Most Grota i Wisłostradę 
N64 DW.Centralny...-Płochocińska-Jana Kazimierza- PKP Nieporęt/Białobrzegi
526 BRÓDNO PODGRODZIE - SZCZĘŚLIWICE
Tak dla budowy parkingów Park & Ride
526 BRÓDNO PODGRODZIE - SZCZĘŚLIWICE
Tak dla budowy parkingów Park & Ride
- Colony
- Kontakt:
Jest parę zmian, które wydają mi się nietrafione.
Rozumiem ideę przeniesienia 238 na Lubelską, ale brakuje w tym momencie jednoperonowej przesiadki z 138. To na pewno trudno nazwać ułatwieniem.
Chcą na powrót uwalić 311, które dopiero co podbili... Wiadomo, że to linia uczniowsko-geriatryczna, ale jakoś nie zauważyłem żeby po podbiciu była pusta. Jest po prostu konieczna.
Czy na pewno zmiana 178 ma sens? Rozumiem jeszcze 129, które przy okazji powinno się skrócić do Cmentarza Wolskiego i przywrócić tam 197. Ale Skorosze i Czechowice chyba nie będą zachwycone oparciem całej ich komunikacji na jeżdżącym donikąd 177 i dowozówce na dostawczakach w postaci 207. Dodatkowo w północnej części Regulskiej znika komunikacja w weekendy mimo że w nocy jest tam co pół godziny... Ursus już i tak przy okazji Nowolazurowej szczerze dostał po tyłku.
Czy ktoś mi wytłumaczy sens skracania 140?
Czy 115 omijające teraz w całości centrum Marysina ma sens? Ja bym to widział raczej skrócone do PKP Gocławek od strony Aleksandrowa.
Zauważyłem, że nikt też nie poinformował o zmianie statusu 521 po skróceniu. Czy to oznacza, że czeka nas kolejna magia czerwonego numerka, omijająca 3 przystanki po drodze z czego 2 na żądąnie. Czy 157 zostanie wzmocnione?
I może przy okazji udałoby się zlikwidować tę farsę z ekspresowością E-2 i zamienić je po prostu w 402, w dodatku jeżdżące przez cały dzień.
Rozumiem ideę przeniesienia 238 na Lubelską, ale brakuje w tym momencie jednoperonowej przesiadki z 138. To na pewno trudno nazwać ułatwieniem.
Chcą na powrót uwalić 311, które dopiero co podbili... Wiadomo, że to linia uczniowsko-geriatryczna, ale jakoś nie zauważyłem żeby po podbiciu była pusta. Jest po prostu konieczna.
Czy na pewno zmiana 178 ma sens? Rozumiem jeszcze 129, które przy okazji powinno się skrócić do Cmentarza Wolskiego i przywrócić tam 197. Ale Skorosze i Czechowice chyba nie będą zachwycone oparciem całej ich komunikacji na jeżdżącym donikąd 177 i dowozówce na dostawczakach w postaci 207. Dodatkowo w północnej części Regulskiej znika komunikacja w weekendy mimo że w nocy jest tam co pół godziny... Ursus już i tak przy okazji Nowolazurowej szczerze dostał po tyłku.
Czy ktoś mi wytłumaczy sens skracania 140?
Czy 115 omijające teraz w całości centrum Marysina ma sens? Ja bym to widział raczej skrócone do PKP Gocławek od strony Aleksandrowa.
Zauważyłem, że nikt też nie poinformował o zmianie statusu 521 po skróceniu. Czy to oznacza, że czeka nas kolejna magia czerwonego numerka, omijająca 3 przystanki po drodze z czego 2 na żądąnie. Czy 157 zostanie wzmocnione?
I może przy okazji udałoby się zlikwidować tę farsę z ekspresowością E-2 i zamienić je po prostu w 402, w dodatku jeżdżące przez cały dzień.
(podpis tymczasowy zanim nie znajdę czegoś niebanalnego co was zbije z pantałyku)
- Bastian
- Sułtan Maroka
Odrębny temat o 175 został uruchomiony na podforum UK.
KIJOWSKA 51/52...
Chyba właśnie wręcz przeciwnie?Colony pisze:Rozumiem ideę przeniesienia 238 na Lubelską, ale brakuje w tym momencie jednoperonowej przesiadki z 138. To na pewno trudno nazwać ułatwieniem.
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- Bastian
- Sułtan Maroka
Fakt. No ale twoje rozwiązanie też nie daje efektu, chyba że dopiero na pętli. Albo chyba że nie jest istotny kierunek jazdy tym 238 
- Bastian
- Sułtan Maroka
A czy ja powiadam inaczej? Tyle że wtedy zamiast "dopiero" jest raczej "już".Colony pisze:W drugą stronę jest dokładnie to samo.