Kącik porad komputerowych
Moderatorzy: Tyrystor, Szeregowy_Równoległy
Skombinuj sobie jakieś tymczasowe miejsce, gdzie przerzucisz pliki, a potem sformatuj dysk.Pawel_ pisze:I wszystko to, co mam na dysku, poleci w kosmos?![]()
Inna opcja: spróbuj użyć narzędzia convert.exe
Uruchom linię poleceń i wpisz convert X: /fs:ntfs gdzie X to litera konkretnego dysku. Zmienisz system plików na NTFS bez formatowania dysku.
Wchodzisz w mój komputer, klikasz prawym na dysk i wybierasz formatuj. W ustawieniach zmień system plików na NTFS. Pamiętaj by wcześniej dane przenieść z dysku.Pawel_ pisze:A jak się jednak sformatuje?Maciek pisze:Uruchom linię poleceń i wpisz convert X: /fs:ntfs gdzie X to litera konkretnego dysku. Zmienisz system plików na NTFS bez formatowania dysku.
To wtedy będziemy udzielać Ci rad jak odzyskać dane.Pawel_ pisze:A jak się jednak sformatuje?Maciek pisze:Uruchom linię poleceń i wpisz convert X: /fs:ntfs gdzie X to litera konkretnego dysku. Zmienisz system plików na NTFS bez formatowania dysku.
http://www.youtube.com/user/esbek2
Filmy "tramwajowe" i nie tylko.
http://www.film.tramwaje.eu
Linki do filmów tramwajowych sortowane w/g krajów i miast
Filmy "tramwajowe" i nie tylko.
http://www.film.tramwaje.eu
Linki do filmów tramwajowych sortowane w/g krajów i miast
Mam problem z bezprzewodową myszą optyczną. Kiedy podłączam ją do komputera mysz normalnie działa ok. 30 sekund. Po tych 30 sekundach gdy na chwilę przestanę ruszać myszką, ta przestaje działać. Muszę np. wyłączyć i włączyć ponownie mysz ale wtedy działa już max 5-10 sekund. Bawiłem się też w odinstalowywanie sterowników w menedżerze urządzeń i po ponownym podłączeniu odbiornika/nadajnika (nie wiem jak to się fachowo zwie) myszy do komputera, pokazuje się okienko instalacji sterowników ale mysz znów działa nie więcej jak ~30 sekund 
Problem nie pojawił się od razu. Mysz przez pierwsze 2-3 tygodnie działała bez zarzutu. Myszkę sprawdzałem też na laptopie siostry oraz na komputerze stacjonarnym brata. Przez kilka dni mysz działała ok, a potem siadła tak samo ja u mnie
Spotkał się ktoś z takim problemem? Ma ktoś jakieś porady co z tym zrobić?
Problem nie pojawił się od razu. Mysz przez pierwsze 2-3 tygodnie działała bez zarzutu. Myszkę sprawdzałem też na laptopie siostry oraz na komputerze stacjonarnym brata. Przez kilka dni mysz działała ok, a potem siadła tak samo ja u mnie
Jeśli wymiana baterii nic nie dała, to myszka jest najpewniej uszkodzona. Kolega miał podobny problem. Dostał nową na szczęście miał jeszcze gwarancje.IndeX148 pisze:Mam problem z bezprzewodową myszą optyczną. Kiedy podłączam ją do komputera mysz normalnie działa ok. 30 sekund. Po tych 30 sekundach gdy na chwilę przestanę ruszać myszką, ta przestaje działać. Muszę np. wyłączyć i włączyć ponownie mysz ale wtedy działa już max 5-10 sekund. Bawiłem się też w odinstalowywanie sterowników w menedżerze urządzeń i po ponownym podłączeniu odbiornika/nadajnika (nie wiem jak to się fachowo zwie) myszy do komputera, pokazuje się okienko instalacji sterowników ale mysz znów działa nie więcej jak ~30 sekund
Ostatnia skonsumowana "PARÓWKA"
21.12.2012
366+218
013B/28
Przedostatnia:
7.12.2012
140+685
019B/33

21.12.2012
366+218
Przedostatnia:
7.12.2012
140+685
Baterie są nowe więc to nie to. Dziwne jest to że mysz działała na początku (na w sumie 3 komputerach) dobrze i nagle szlag ją trafił. Najgorsze jest to że kosztowała 110zł i wywaliłem pudełko z paragonem więc nici z gwarancji
Póki co muszę się męczyć ze starą myszą, choć ta jest uciążliwa bo nie działa scroll i zaczyna nie kontaktować 
- hafilip84
- Jego Gryząca Albumowość
Upewnij się, że odbiornik nie jest zasłonięty... Może warto spróbować umieścić go na kabelku gdzieś na wierzchu? Jeśli w pobliżu pracuje jakiś inny sprzęt elektroniczny inny niż ta myszka i komputer do którego jest podłączona, to wyłącz je, a może nawet spróbuj odsunąć - u mnie laptop ustawiony w pobliżu myszki radiowej podłączonej do komputera stacjonarnego powoduje jej bardzo słabe działanie.
Kupiłem komórkę, LG T385 Wifi. Ma toto pseudoandroida. Czy mógłbym skonfigurować appkę do pobierania e-maili tak, żeby ściągała tylko te nieprzeczytane z Gmaila? Bo tak trochę nie uśmiecha mi się ściągać 7000 mejli (i to od najstarszych) tylko po to, żeby je od razu wywalić...
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
- panzerloud
Zmień ustawienia POP3 na gmailu, na wariant od tego momentu(czy jak to się tam nazywało.KwZ pisze:Kupiłem komórkę, LG T385 Wifi. Ma toto pseudoandroida. Czy mógłbym skonfigurować appkę do pobierania e-maili tak, żeby ściągała tylko te nieprzeczytane z Gmaila? Bo tak trochę nie uśmiecha mi się ściągać 7000 mejli (i to od najstarszych) tylko po to, żeby je od razu wywalić...
EDIT: