Dla porządku: inne pociągi też wtedy odebrały radio-stop, dyżurna zgłosiła, że nic nie nadała - może znowu jakiś kretyn się bawi, widać 3 lata w zawieszeniu to za mało żeby odstraszyć.AAdamq pisze:Wyłaczenie radia nie zawsze przynosi oczekiwany skutek.... w "RADMOR`ach" najskuteczniejszym środkiem jest wymiana/zamiana maniupulatora a w innych modelach? trudno okreslić.przewoz pisze: Czyli raczej Radio Stop. Wyłączamy radio, popełniamy... powinno pójść. Ciekawe, co tam mogło zablokować przy takiej akcji w przekształtnikach trakcyjnych. Mały związek.
Jest jeszcze jedna mozliwośc zabezpieczenia przed powtarzajacą sie awarią.... ekranowanie przewodu antenowego na odcinku antena - odbiornik.
Awarie i wypadki kolejowe na Mazowszu
Moderator: JacekM
Na pewno na radiu jeden mechanik też zgłaszał odebranie sygnału - jak tylko zadziałało SHP od razu włączyłem skaner. Być może inne nie były w ruchu.Nxo pisze:Ja tam nie widziałem żeby inne składy się zatrzymałyWojtekE65 pisze:
Dla porządku: inne pociągi też wtedy odebrały radio-stop, dyżurna zgłosiła, że nic nie nadała - może znowu jakiś kretyn się bawi, widać 3 lata w zawieszeniu to za mało żeby odstraszyć.
Radmory są sukcesywnie wymieniane na nowsze radiotelefony (Koliber/F-747), które umożliwiają wzajemną identyfikację poprzez wysłanie i dekodowanie ramek FSK. Zgrywus, który na WWK bawi się radiostopem, też ma nagrany i zapętlony dźwięk alarmu z ramką FSK. Żartowniś ze swoją zabawą prawdopodobnie przeniusł sie w rejon Wawra i Antoninowa, bo przybycie i odejście na grochowie dalej jest paraliżowane alarmem.
Pyrylandia F-747m. Radionika Koliber to między innymi siedzi w 27WE.przewoz pisze:Tylko w 35We Radmora nie ma, tylko oidp Koliber, a w tym wszystko proste jak drut.AAdamq pisze:Wyłaczenie radia nie zawsze przynosi oczekiwany skutek.... w "RADMOR`ach"
Problemy z taborem.
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Ano...Na odcinku Legionowo - Warszawa Praga pociąg PKP Intercity nr 51104 rel. Olsztyn - Warszawa potrącił człowieka ze skutkiem śmiertelnym.
Z powodu wypadku pociągi na linii Warszawa - Działdowo oraz z Modlina na Lotnisko Chopina mogą być opóźnione około 20 - 30 minut.