Sąd nad 175
Moderator: Wiliam
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
Nie wiem, skąd niektórzy biorą te tłumy w 175 za Rakowcem. Ostatnio specjalnie wykonałem kilka podróży o przypadkowych porach na odcinku Sasanki - Rakowiec (liniami 175 i 504) i okazuje się, że lepszą frekwencję ma 504. W 175 znajduje się czasem parę osób z walizami, to fakt, ale na przystankach obsługiwanych przez 504 trafiają się takie cwaniaki, które 175 przepuszczają, jeśli wiedzą, że zaraz będzie 504. O dziwo, tyczy się to również Placu Zawiszy w kierunku południowym oraz Uniwersytetu Medycznego. Dodatkowo, jadąc Żwirkami 504 około 7:20 w kierunku Centrum, zauważyłem, że na przystankach przed Rakowcem stoi po 5-7 osób (175 jechało tuż za moim 504, więc nie było odpowiedzialne za niewielką liczbę oczekujących). To stanowczo za mało na linię przegubową co 10 minut, kiedy są inne możliwości. Jestem pewien, że uczernienie 504 rozwiązałoby problem w stopniu zadowalającym. Chociaż pewnie nie byłoby już miejsc leżących.
Zastanawiające jest to, że moje obserwacje dość znacząco różnią się od innych. Czekam, aż ktoś mi wytłumaczy, z jakiego powodu rzekomo miałbym kłamać i fantazjować
Zastanawiające jest to, że moje obserwacje dość znacząco różnią się od innych. Czekam, aż ktoś mi wytłumaczy, z jakiego powodu rzekomo miałbym kłamać i fantazjować
-
geograf_OSU
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
Również nie jest powalające, najwięcej osób jadących z Centrum, wysiada na Baleya, a więc dość blisko stacji PKP. Ale jakie by nie było. W drugą stronę jedzie również kilka linii, w tym 504 zwykle pustawe po przejeździe przez okolice WUMu. To są autobusy, które spokojnie można wykorzystać - proszę bardzo, ile kursów do wyboru i do koloru: http://ztm.waw.pl/rozklad_nowy.php?c=18 ... 0&o=01&k=A
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Też mam wrażenie, że kluczowy jest jednak Rakowiec - który jednakowoż ma i 128, i stację kolejową (w znaczeniu handlowym) ... myślę, że jednak potrzeba jakiejś marchewki. Zabić S3, wzmocnić S2!
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
...które wisi na S2 co pół godziny, bo z zasady pomijam pociągi jadące dalekobieżną średnicą. Do tego KMy regionalne, ale w nich nie ma pełnej taryfy ZTM, więc je też można odrzucić.emyl pisze:Również nie jest powalające, najwięcej osób jadących z Centrum, wysiada na Baleya, a więc dość blisko stacji PKP.
Tak więc ta cała kolej, to tam zwykła kreska na mapie...
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
To by tłumaczyło awersję do 150, 157, 504 i 521... Ale na poważnie, nie dam się przekonać, że pociągi na lotnisko przez obie średnice to dobre rozwiązanie. Ewentualnie częsta SKM przez podmiejską i KolMazy przez niemiejską.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
W tym przypadku pociąg jeździ znacznie szybciej od autobusu. W przypadku lotniska, nie wspominając o BALEYA - nie.emyl pisze:Taka sama to kreska w Rembertowie, Wesołej i w Wawrze, co?
Ponadto pozostaje dalsza część Żwirek...
Ehe, szczególnie, że trzeba gonić do pierwszych drzwi i kasować u kierownika...MichalJ pisze:W pociągach KML do Wschodniej jest pełna taryfa ZTM. Ale co tam, na złość babci nie wsiądę.
Porównaj sobie przystanki 175 i przystanki, na których stają pociągi jadące przez średnicę dalekobieżną. Acha, Zawiszak to ważny węzeł przesiadkowy, przy całym jego chorym układzie.fik pisze:A ja z zasady pomijam autobusy mające 5 w numerze.
Ja bym dał SKM co 15 minut przez podmiejską, a wszystkie inne przez dalekobieżną. Więcej na podmiejskiej się nie upchnie.JacekM pisze:Ewentualnie częsta SKM przez podmiejską i KolMazy przez niemiejską.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Jeżeli ten komunikat jest prawdziwy to pokazuje "mądrość" ZTM i jego wiedzę jak wygląda ruch jego autobusów na lotnisku Okęcie/im F.Chopina/Chopina/Szopena (niepotrzebne skreślić) - odloty są na górze a przyloty na dole - ale kto by się tam tym przejmowałashir pisze:Fanów pociągu powinien ucieszyć ten komunikat.
ZTM pisze:Utrudnienia dla linii 148, 175, 188 na Lotnisku Chopina
21:17 W związku z prowadzonymi działaniami operacyjnymi Policji na Lotnisku Chopina, wyłączono z ruchu autobusów dolny poziom (odloty).
Zawieszono przystanki: LOTNISKO-SEKTORY CDE 02 oraz LOTNISKO-SEKTORY AB 02.
Autobusy linii 148, 175, 188 w kierunku krańców WIATRACZNA/PL. PIŁSUDSKIEGO/GOCŁAWEK WSCHODNI realizują odjazdy z poziomu górnego (przyloty) - z przystanków: LOTNISKO-SEKTORY CDE 01 oraz LOTNISKO-SEKTORY AB 01.