Objazdy tramwajowe 2013

Moderator: Wiliam

reserved

Post autor: reserved » 13 kwie 2013, 14:08

To może po prostu zwiększmy częstotliwość 521 za tramwaje. :D

Awatar użytkownika
Wiliam

Post autor: Wiliam » 13 kwie 2013, 20:29

Wtyczki co dwie minuty od Wiatraka? :D
Obrazek

reserved

Post autor: reserved » 13 kwie 2013, 20:46

Zawsze można je skrócić...do Szczęśliwic. :P

EOT

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 14 kwie 2013, 11:12

MeWa pisze:Czyli Praga nie będzie pożyczać wozów na inne? Motorniczowie na urlop przymusowy pójdą? :P
Taboru nie. Co do obsługi przez motorniczych, to szczegóły będą dopiero dogrywane.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Kra

Post autor: Kra » 18 kwie 2013, 21:22

Zaskoczył mnie ten remont 6 maja - 30 czerwca na ks. Popiełuszki. Co takiego gigantycznego na torowisku będą tam robić przez prawie 2 miesiące ? I kto wymyślił te 17 na Piaski ? Już więcej przesiadek nie dało się zrobić ? Czy 17 nie mogła pojechać Stawkami i przez Słowackiego? A jeżeli nie to Z17 od Arkadii powinno jechać do Huty i nie robić tego dziwacznego 76.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 18 kwie 2013, 21:27

Kra pisze:Zaskoczył mnie ten remont 6 maja - 30 czerwca na ks. Popiełuszki. Co takiego gigantycznego na torowisku będą tam robić przez prawie 2 miesiące ?
Kompletnie wymieniać dwa kilometry torów?
I kto wymyślił te 17 na Piaski ?
Organizator? Sądzę jednak, że przede wszystkim chodziło o podaż miejsc w relacji Arkadia - Środmieście, plac Grunwaldzki zresztą też by się nie obraził (podobnie jak Stawki, które na wlocie wschodnim nie mają przystanku).
Już więcej przesiadek nie dało się zrobić ?
Od czasu sprowadzenia tramwajów dwukierunkowych zawsze da się zrobić więcej przesiadek :p
Czy 17 nie mogła pojechać Stawkami i przez Słowackiego?
Nie bez skasowania 35, co jeszcze by pogorszyło problem Arkadii (a dodatkowo dołożyło problem placu Grunwaldzkiego).
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Kra

Post autor: Kra » 18 kwie 2013, 21:38

Glonojad pisze:
Kra pisze:Zaskoczył mnie ten remont 6 maja - 30 czerwca na ks. Popiełuszki. Co takiego gigantycznego na torowisku będą tam robić przez prawie 2 miesiące ?
Kompletnie wymieniać dwa kilometry torów?
Dzięki za szybką odpowiedź. te 2 km torów to mnie średnio przekonują :-k bo to oznacza, iż remont na JPII będzie trwał 5 miesięcy #-o
A rzadkie 17 z rzadkim 35 szkoda, że nie mogły się pogodzić na Stawkach, bo z tego co napisałeś może wynikać, iż jeżeli jeździ 35 to nic więcej już nie może. Pzdr

Awatar użytkownika
Emyl
Podrzędne Chamidło
Kontakt:

Post autor: Emyl » 18 kwie 2013, 21:40

Tu pewnie chodzi o fazy sygnalizacji. Teraz mamy skręty w relacji Arkadia - Ratusz, a musiałoby być to + Pl. Wilsona - Femina.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 18 kwie 2013, 21:46

Otóż to.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Kra

Post autor: Kra » 18 kwie 2013, 21:50

emyl pisze:Tu pewnie chodzi o fazy sygnalizacji. Teraz mamy skręty w relacji Arkadia - Ratusz, a musiałoby być to + Pl. Wilsona - Femina.
I co z tego, głupio może pytam. Nie da się tego zrobić ? Pzdr, tyle na dziś.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 18 kwie 2013, 21:51

Kra pisze:
Glonojad pisze: Kompletnie wymieniać dwa kilometry torów?
Dzięki za szybką odpowiedź. te 2 km torów to mnie średnio przekonują :-k bo to oznacza, iż remont na JPII będzie trwał 5 miesięcy #-o
2 miesiące to w zasadzie czas minimalny wynikający z technologii przy budowie bezpodsypkowej (z etapowaniem robót na przejazdach) - budowa trzech czy dziesięciu kilometrów trwałaby podobnie, pod warunkiem zwiększenia liczby frontów robót.
Oczywiście dałoby się to zrobić krócej, jak wszystko, tylko to kosztuje - chemia do betonu, ludzie do roboty... a przecież mamy kryzys.

[ Dodano: Czw 18 Kwi, 2013 21:54 ]
Kra pisze:. Nie da się tego zrobić ? Pzdr, tyle na dziś.
Byłby kłopot z powpychaniem dodatkowych faz bez zapchania skrzyżowania do imentu. A nawet dwóch skrzyżowań.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Paweł D.

Post autor: Paweł D. » 19 kwie 2013, 0:48

A tak zapytam z ciekawości. Czy to torowisko jest w stanie wymagającym wymiany? Ani tam ograniczeń prędkości, ale jakiś widocznych uszkodzeń...

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 19 kwie 2013, 5:54

Odpowiedni moment na remont jest tuż przed wprowadzeniem ograniczenia prędkości, a nie - po. Wiem, że tradycje kolejowe są w Polsce inne :p

Tak czy siak podejrzewam, że w najsłabszym stanie były przejazdy drogowe, a jak już się zamyka trasę "na przejazdy", to dobrze zrobić całość między węzłami w miarę możliwości.

A tak, dla odmiany, w temacie - dlaczego nr 22 skoro jedna pętla zmieniona, ale już 74 zamiast 24?

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 19 kwie 2013, 7:14

Glonojad pisze:A tak, dla odmiany, w temacie - dlaczego nr 22 skoro jedna pętla zmieniona, ale już 74 zamiast 24?
Bo tak? :D

[ Dodano: Pią 19 Kwi, 2013 ]
Pan Piotr pisze:6 na dwuwagonowych?
W żadnym wypadku.
mkm101 pisze:71+73 = 2 linie znikąd donikąd (bo ani dojazd do metra z Woli, ani dojazd do centrum z Żoliborza),
Jedyne, co może obsłużyć Feminę i północną część JP2.
mkm101 pisze:Z-3 stojące w porannym korku na JPII to tylko pro-forma
Przecież to długi weekend, kiedy będą tylko dwa dni normalnie robocze.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 19 kwie 2013, 8:27

pawcio pisze:
mkm101 pisze:71+73 = 2 linie znikąd donikąd (bo ani dojazd do metra z Woli, ani dojazd do centrum z Żoliborza),
Jedyne, co może obsłużyć Feminę i północną część JP2.
A czy to wymaga aż takiej obsługi? Jak tam jest z wykorzystaniem? Bo generalnie tranzyt mocno przecież spada, skoro donikąd nie można tamtędy dojechać.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

ODPOWIEDZ