O co chodziColony pisze:To akurat nie jest także jak wspólny przystanek w Centrum.
Komunikacja miejska na Gocławiu i Saskiej Kępie
Moderator: Wiliam
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
O wspólny przystanek linii gocławskich pod Hotelem Forumbambi pisze:O co chodziColony pisze:To akurat nie jest także jak wspólny przystanek w Centrum.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Widziałem dzisiaj bardzo dobrą frekwencję w 507. Wydaje mi się, że 507 zrobi furorę, i to nie tylko na Gocławiu. Kto z Górczewskiej będzie chciał jechać do Centrum 171, mając uzgodnioną parę 501-507? I jeszcze jedna refleksja - długo słychać było głosy, że Gocław jest blisko Centrum i nie potrzebuje pięćsetki, bo 117 i 151 wystarczały. Okazuje się jednak, że chyba nie wystarczały, skoro 507 z miejsca zyskało taką popularność. Moim zdaniem, teraz jest to najważniejsza, obok 111, linia dla Gocławia.
Jamais deux sans trois.
A moim zdaniem, jak ludzie się zorientują, że nie muszą pod MUZEUM NARODOWYM czy RONDZIE WASZYNGTONA wsiadać w wolne 111, to linia ta dla Gocławia straci w ogóle znaczenie i ją ostro potną.Messi pisze:Moim zdaniem, teraz jest to najważniejsza, obok 111, linia dla Gocławia.
Po prostu do tej pory jedyną alternatywą na w/w obleganych przystankach było okresowe i niepunktualne E-5 i jeszcze bardziej nietrzymające się rozkładu 117 (o 303 przez grzeczność nie wspomnę).
Świetnie, ale pól Goclawia musi jeszcze czymś podjechać do tego 507 więc ostrożnie z tym cięciem 111 bo 509 co 20 średnio jako dojazdówka sie nadaje. (a raczej nadaje się raz na godzinę bo wsiadam w 509 13 po i na Bora przesiadam się w 507 które jest 18 po)bambi pisze:A moim zdaniem, jak ludzie się zorientują, że nie muszą pod MUZEUM NARODOWYM czy RONDZIE WASZYNGTONA wsiadać w wolne 111, to linia ta dla Gocławia straci w ogóle znaczenie i ją ostro potną.Messi pisze:Moim zdaniem, teraz jest to najważniejsza, obok 111, linia dla Gocławia.
Po prostu do tej pory jedyną alternatywą na w/w obleganych przystankach było okresowe i niepunktualne E-5 i jeszcze bardziej nietrzymające się rozkładu 117 (o 303 przez grzeczność nie wspomnę).
Zapełnienie 507 przebiega w śmieszny sposob. Mianowicie
1. Gocław - Centrum - Autobus jest zapełniony
2. Centrum - Dworzec Centralny - autobus jest zapełniony w 10 %
3. Dworzec Centralny - Bemowo - autobus zapełniony w 70 %
Proboszcz powinien iść liczyć swoje owieczki.
Liczą się tylko marzenia i wysiłek, jaki się włoży by je zrealizować.
Liczą się tylko marzenia i wysiłek, jaki się włoży by je zrealizować.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Ale ta linia i tak dalej będzie zapewniała dość wazne połaczenie Uniwersytetu z Pragąbambi pisze:A moim zdaniem, jak ludzie się zorientują, że nie muszą pod MUZEUM NARODOWYM czy RONDZIE WASZYNGTONA wsiadać w wolne 111, to linia ta dla Gocławia straci w ogóle znaczenie i ją ostro potną.Messi pisze:Moim zdaniem, teraz jest to najważniejsza, obok 111, linia dla Gocławia.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- Colony
- Kontakt:
Nie wiem co w tym zabawnego wynika to z podaży miejsc i tyle.Marcinos pisze:Zapełnienie 507 przebiega w śmieszny sposob. Mianowicie
(podpis tymczasowy zanim nie znajdę czegoś niebanalnego co was zbije z pantałyku)
- Ikarusomaniak
507 - zaj... autobus.
Właśnie wróciłem z wieczornej rundki do Śródmieścia i jestem zachwycony czasami przejazdu. Co prawda w obydwie strony autobus miał obsuwę i kierowca nadrabiał opóźnienie szybką jazdą i z racji wieczorowej pory było pusto na ulicach, ale niecałe 25 minut z Ronda ONZ (mimo objazdu na Saskiej Kepie) na pętlę, to naprawdę nieźle. 
Chociaż trasa przez Emilii Plater jest wciąż do dyskusji.
Chociaż wiem, że akutat Ty masz daleko.
[ Dodano: 2006-09-03, 00:48 ]
Jak tak sobie pomyślałem, to wcześniej czy póżniej, z tych 6 linii jadących z Gocławia do Śródmieścia, to powinny zostać 3-4 ale silniejsze. Likwidacje i zmiany na 303, 151, a może i nawet E-5, pewnie będą konieczne. I wtedy będę musiał sobie zmienić podpis
.
I tak jak mówi Rosa, przydała by się szybka i silna linia z OS. WILGA do Centrum. Na razie nie mam siły myśleć i kieruję się w stronę łóżka.
Nie powiedziałbym. Poza tym jak bemowiacy się "ogarną", to już z CENTRUM będzie lepsza frekwencja.Marcinos pisze:Centrum - Dworzec Centralny - autobus jest zapełniony w 10 %
Chociaż trasa przez Emilii Plater jest wciąż do dyskusji.
Kto będzie jeździł z pętli czy os. Wilga na Uniwerek (przez Meissnera i pętelkę na Międzynarodowej), jeżeli będzie miał szybkie połączenie z przesiadką na Rondzie de Gaulle'a? Chociaż zmęczeni studenci UW wracający na osiedle pewnie 111 nie pogardząR-11 Kleszczowa pisze:Ale ta linia i tak dalej będzie zapewniała dość wazne połaczenie Uniwersytetu z Pragą
Nie bój. Chodziło mi o to, że 111 straci rację bytu, jako dogodne połączenie ze Śródmieściem. Poza tym 80% Gocławia może do Bora-Bora i 507 dojść.Rosa pisze:Świetnie, ale pól Goclawia musi jeszcze czymś podjechać do tego 507 więc ostrożnie z tym cięciem 111 (...).
[ Dodano: 2006-09-03, 00:48 ]
Jak tak sobie pomyślałem, to wcześniej czy póżniej, z tych 6 linii jadących z Gocławia do Śródmieścia, to powinny zostać 3-4 ale silniejsze. Likwidacje i zmiany na 303, 151, a może i nawet E-5, pewnie będą konieczne. I wtedy będę musiał sobie zmienić podpis
I tak jak mówi Rosa, przydała by się szybka i silna linia z OS. WILGA do Centrum. Na razie nie mam siły myśleć i kieruję się w stronę łóżka.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
O właśnie. Rano niekoniecznie, ale popołudniu. Zresztą rano, przesiadka przy Palmie wcale nie jest fajna, bo trzeba zasuwać z alej aż do ulicy Foksal.bambi pisze:Kto będzie jeździł z pętli czy os. Wilga na Uniwerek (przez Meissnera i pętelkę na Międzynarodowej), jeżeli będzie miał szybkie połączenie z przesiadką na Rondzie de Gaulle'a? Chociaż zmęczeni studenci UW wracający na osiedle pewnie 111 nie pogardząR-11 Kleszczowa pisze:Ale ta linia i tak dalej będzie zapewniała dość wazne połaczenie Uniwersytetu z Pragą
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
Dokładnie.R-11 Kleszczowa pisze:O właśnie. Rano niekoniecznie, ale popołudniu. Zresztą rano, przesiadka przy Palmie wcale nie jest fajna, bo trzeba zasuwać z alej aż do ulicy Foksal.
Może 507 skręcające w Nowy Świat i dalej w Świętokrzyską rozwiązałoby problem?
Coprawda do Uniwerku zostaje jeszcze kawałek ale zawsze to lepiej niż przy Foksal.
djmc100 pisze:Dokładnie.R-11 Kleszczowa pisze:O właśnie. Rano niekoniecznie, ale popołudniu. Zresztą rano, przesiadka przy Palmie wcale nie jest fajna, bo trzeba zasuwać z alej aż do ulicy Foksal.
Może 507 skręcające w Nowy Świat i dalej w Świętokrzyską rozwiązałoby problem?
Coprawda do Uniwerku zostaje jeszcze kawałek ale zawsze to lepiej niż przy Foksal.
O kurczę, to jest naprawdę straszliwy problem, szczególnie dla studentów. Aż sprawdziłem na planie - całe 200 metrówR-11 Kleszczowa pisze:Zresztą rano, przesiadka przy Palmie wcale nie jest fajna, bo trzeba zasuwać z alej aż do ulicy Foksal.
Jeżeli już, to bardziej niekorzystna jest przesiadka FOKSAL > MUZEUM NARODOWE w stronę Gocławia. A w Śródmieściu znalazł bym mnóstwo zespołów przystankowych, których poszczególne przystanki są od siebie dalej oddalone (CENTRUM, DW. CENTRALNY, RONDO ONZ, METRO POLITECHNIKA, METRO RATUSZ...).