Linie nocne po reformie
Moderator: Wiliam
Jak to jest z Nieporętem, Zegrzem i Białobrzegami, oni nie chcą mieć linii nocnej?
http://www.gazetaecho.pl/wladze-niepore ... nego_60860Jak to jest z Nieporętem, Zegrzem i Białobrzegami, oni nie chcą mieć linii nocnej?
126: Nowodwory - Mehoffera - Modlińska - Klasyków - Czołowa - Marywilska!
Jak dla mnie południowy odcinek N02 to wywalanie kasy w błoto, zwłaszcza po wydłużeniu do Marysina. N02 Powinno jeździć na trasie Młociny - Dw. Wschodni. Z Marysina sobie można dojechać N71, a z Gocławia N03.
Odcinek do Marysina do połączenie Gocław-R10 dla kierowców. Dawno temu były koncepcje, by poprzekładać trochę wawerskie nocniki, może ona jeszcze dokumentnie nie umarła.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
N22/72 nie wystarczy? Przecież ten N02 jest tak naprawdę dla dwóch przystanków: Bora-Komorowskiego i Hobraczewskiego. Czy wszystkie przystanki na Gocławiu muszą mieć połączenie z R-10? Dojście z buta do N22/72 z ww. przystanków chyba nie jest aż takim problemem?pawcio pisze:Odcinek do Marysina do połączenie Gocław-R10 dla kierowców.
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
Uogólniając - nie przeszkadza mi absolutnie węzeł na Centralnym, neutralnie do niego podchodzę, ale dogmat o podziale na linie promieniste, obwodowe i peryferyjne nie do końca mi się podoba. Trochę ogranicza modelowanie układu, co widoczne jest w przypadku Pragi. Tam potrzebne są połączenia lokalne, których linie promieniste nie realizują najlepiej, a w każdym razie obecny kształt układu nie pozwala na równomiernie i optymalne wykorzystanie taboru.
Może jednak warto by było, żeby w nocy również funkcjonowało coś w rodzaju linii szkieletowych, nie wypuszczających się daleko w las, obsługiwanych przegubowcami, uzupełnianych przez linie lokalne. Czy istnieje jakiś całościowy projekt zakładający coś takiego?
Może jednak warto by było, żeby w nocy również funkcjonowało coś w rodzaju linii szkieletowych, nie wypuszczających się daleko w las, obsługiwanych przegubowcami, uzupełnianych przez linie lokalne. Czy istnieje jakiś całościowy projekt zakładający coś takiego?