Patrząc na skalę porannych przesiadek w ZP Al. Witosa w relacji E->S(ok. 30% zapełnienia na moście) mam poważne wątpliwości. Aczkolwiek inna może tu być optyka prawego brzegu, inna Dolnego Mokotowa.snooker pisze:Można oczywiście puścić 148, zamiast Sobieskiego, przez Powsińską, ale IMO jest to gorsza trasa.
401 - dzielić, czy nie?
Moderator: Wiliam
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Ja patrzę głównie z perspektywy Sadyby/Stegien, od praskiej strony faktycznie lepsza może być trasa przez Powsińską.
BTW Co prawda nie jestem tego zwolennikiem, ale 148 przez Sobieskiego dawałoby w przyszłości mocny argument przy scalaniu 501 z 422/519 i usuwaniu tego pierwszego z krańca na Stegnach.
BTW Co prawda nie jestem tego zwolennikiem, ale 148 przez Sobieskiego dawałoby w przyszłości mocny argument przy scalaniu 501 z 422/519 i usuwaniu tego pierwszego z krańca na Stegnach.
Ale czy a pewno usuwanie 501 to jest najlepsze wyjście? Jak rozumiem miałoby służyć marszrutyzacji i uporządkowaniu układu. Ale to jest dobra linia, kończąca wraz ze zmniejszaniem się potoków (najpierw przerzedzenia w ZP Dolna, no i Stegny same w sobie odbierają znaczną część potoku). Nie wiem w imię czego miałoby nastąpić zabranie 501 ze Stegien.
-
Stary Pingwin
Cóż, ja kiedyś myślałem o 148 co 10/15/15 między Marysinem a Ursynowem, 168 jadącym do Wiatracznej z częstotliwością 10/10/10, ucałodniowionym 331 przekierowanym z M Wilanowska do Ursynowa (7,5/15/15), oraz paroma zmianami na Gocławiu mającymi na cel wywalenie 123, ale to służyło raczej zlikwidowaniu/przekształceniu linii jeżdżących z dziadowską częstotliwością co 20 minut, i nie rozwiązywałoby paru problemów wykazanych w tym wątku.emyl pisze:Dobrze wiesz, że najchętniej zaproponowałbym wywalenie do piachu w zamian za odcinkowe chociaż wzmocnienie jakiegoś 148
I tak większość przystanków, które tam omija, to są NŻ-y na których rzadko się inne autobusy zatrzymują, więc czy ja wiem czy takie uzwyklenie robiłoby jakąś większą szkodę…?grzegorz pisze:3. 401 na wschodnim odcinku robi za szybką linię obwodową.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Ósmej się nie spieszyło, a piąta walczyła. Na 401 to nic specjalnego.
-
Krzysiek_S
Pewnie od 1 września [ do 31 lipca urzędy dzielnicy mają czas na opinie ] linia 401 zostanie podzielona na dwie linie 401 i 402 .
Trasy:
401 Ursus - Niedźwiadek - dotychczasowa trasa linii 401 - Wałbrzyska - Nowoursynowska - Ciszewskiego - Ursynów PŁD.
402* Marysin - dotychczasowa trasa linii 401 - Rzymowskiego - zawrotka przy PKP Służewiec - Rzymowskiego - Postępu - Cybernetyki - Służewiec [ ulica Wynalazek] - Rzymowskiego - dotychczasowa trasa linii 401 - Marysin.
* pod warunkiem zgody IR, brak zgody oznacza wyznaczenie innej trasy.
Trasy:
401 Ursus - Niedźwiadek - dotychczasowa trasa linii 401 - Wałbrzyska - Nowoursynowska - Ciszewskiego - Ursynów PŁD.
402* Marysin - dotychczasowa trasa linii 401 - Rzymowskiego - zawrotka przy PKP Służewiec - Rzymowskiego - Postępu - Cybernetyki - Służewiec [ ulica Wynalazek] - Rzymowskiego - dotychczasowa trasa linii 401 - Marysin.
* pod warunkiem zgody IR, brak zgody oznacza wyznaczenie innej trasy.
Albo projekt trasy 402 zakłada teleportację albo zamiast Rzymowskiego winna być Marynarska.
A zgoda IR na co jest potrzebna? Na postój na Wynazlazku? W sumie to nie wiem czy ten zawijas jest potrzebny.