Autobusy dla Warszawy-plany, przetargi, zamówienia, dyskusje
Bardzo się cieszę z Solbusa.
Jeżeli oficjalnie wygrają, to będzie to małe święto polskiej motoryzacji.
A jak jeszcze wygrają przetrag na gazowce, to będzie prawdziwy sukces.
Ważne że Mercedes ze swoich złomowatym Conecto odpadł z rywalizacji
[ Dodano: Czw 18 Lip, 2013 15:02 ]
Jeżeli oficjalnie wygrają, to będzie to małe święto polskiej motoryzacji.
A jak jeszcze wygrają przetrag na gazowce, to będzie prawdziwy sukces.
Ważne że Mercedes ze swoich złomowatym Conecto odpadł z rywalizacji
[ Dodano: Czw 18 Lip, 2013 15:02 ]
Testowy SM18 już jeżdzi kilka lat bez problemów. Teraz jest na stanie MZA jako autobus szkoleniowy.grzegorz pisze:Solbus - ok...urwa. Mam nadzieję, że w Solcu czegoś juz się nauczyli i bycie poligonem doświadczalnym aż tak nie zaboli. Teraz tylko mozna zgadywać: komu dostaną się te możliwe kukułcze jaja...
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą
Żeby tylko nie było takiego poligonu, jak w Lublinie z Autosanem...
[ Dodano: Czw 18 Lip, 2013 15:20 ]
[ Dodano: Czw 18 Lip, 2013 15:20 ]
A Solaris to nie jest polska motoryzacja?Frencher pisze:Jeżeli oficjalnie wygrają, to będzie to małe święto polskiej motoryzacji.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Zobacz na te Solbusy co teraz jeżdżą - to są naprawdę dobre autobusy.Wolfchen pisze:Żeby tylko nie było takiego poligonu, jak w Lublinie z Autosanem...
[ Dodano: Czw 18 Lip, 2013 15:20 ]A Solaris to nie jest polska motoryzacja?Frencher pisze:Jeżeli oficjalnie wygrają, to będzie to małe święto polskiej motoryzacji.
Szkoleniowy, techniczny... Popraw mnie, ale ikary-lewary na takim ~łatwym odcinku, to i po 30 lat potrafiły służyć. Co do polskiej motoryzacji, to co niepolskiego jest w Solarisie (jako firmie)?
[ Dodano: Czw 18 Lip, 2013 15:30 ]
[ Dodano: Czw 18 Lip, 2013 15:30 ]
Postaram się uwierzyć na słowo, ale tych ślepych tylnych ścian zwyczajnie nie lubię. Pod względem światła SU15 rządzą (tak, wiem, to se ne vrati).Lukasz436 pisze: Zobacz na te Solbusy co teraz jeżdżą - to są naprawdę dobre autobusy.
Właścicielem jest osoba o niemieckim obywatelstwie (choć polskiej narodowości), ale to raczej czepianie się. Solaris to polska firma i tyle.grzegorz pisze: Co do polskiej motoryzacji, to co niepolskiego jest w Solarisie (jako firmie)?
A co do Solbusa, to nadal zarządza nim syndyk?
Polecam: http://www.zm.org.pl
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.