Tolerancja i mniejszości

Moderator: Szeregowy_Równoległy

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 24 lip 2013, 15:40

grzegorz pisze:Zwykle służą do kanalizowania frustracji i pryszczatej tfu_rczości.
Co znacząco się różni od wpisów na TVNie. Tyle, że nie.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 24 lip 2013, 15:55

Rosa pisze:Bo tak mi się obecnie tęcza kojarzy
Ja, widząc tęczę, myślę o słońcu po deszczu. Ty o męskim członku. Być może rzeczywiście różni nas podejście do kwestii męskich zbliżeń...

W głowę zachodzę, kiedy spłynie na ciebie (i nie tylko na ciebie) oświecenie, że epatowanie innych własnymi homoerotycznymi skojarzeniami to nie tylko brak klasy (co jest, a co nie jest w dobrym smaku, co jest, a co nie jest prywatne), ale i brak instynktu samozachowawczego (utrwalające się skojarzenie Rosa <-> geje)? Myśl sobie co chcesz, nie wnikam w twoje kosmate myśli, ale oszczędź ich otoczeniu, to po prostu nie wypada!
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
Wiliam

Post autor: Wiliam » 24 lip 2013, 16:07

A ja słyszałem że Tęcza to generalnie w chrześcijaństwie symbol zbawienia. To gdzie ma stać jeśli nie na Pl.Zbawiciela? ;-)
Obrazek

Rosa

Post autor: Rosa » 24 lip 2013, 16:38

Bastian pisze:
Rosa pisze:Bo tak mi się obecnie tęcza kojarzy
Ja, widząc tęczę, myślę o słońcu po deszczu. Ty o męskim członku. Być może rzeczywiście różni nas podejście do kwestii męskich zbliżeń...

W głowę zachodzę, kiedy spłynie na ciebie (i nie tylko na ciebie) oświecenie, że epatowanie innych własnymi homoerotycznymi skojarzeniami to nie tylko brak klasy (co jest, a co nie jest w dobrym smaku, co jest, a co nie jest prywatne), ale i brak instynktu samozachowawczego (utrwalające się skojarzenie Rosa <-> geje)? Myśl sobie co chcesz, nie wnikam w twoje kosmate myśli, ale oszczędź ich otoczeniu, to po prostu nie wypada!
Aż się zaczerwieniłem ;) Ale nicka nie zmienię :)
Widzisz mi tez się kojarzyło z deszczem ale nieustająca propaganda pewnych środowisk i epatowanie tym symbolem robi swoje no i skojarzenie sie zmieniło.
I znowu, nic nigdy nie pisałem o tęczach ktore wisialy na Ursynowie czy tych na paradach bo te aż takich kontrowersji NIE wzbudziały, ale ta wisi na pl Zbawiciela naprzeciwko kościoła a nie np na rondzie de Palma. Czy zresztą plac dzięki niej wyglada lepiej?

blinski

Post autor: blinski » 24 lip 2013, 17:11

Rosa pisze:Czy zresztą plac dzięki niej wyglada lepiej?
No to jeśli o to chodzi, to w ten sposób to przedstawiaj. Np. że mogłaby być wykonana z lepszych, bardziej estetycznych materiałów. Dopatrywanie się we wszystkim przejawów prowokacji to obsesja, należy to leczyć.

Rosa

Post autor: Rosa » 24 lip 2013, 17:13

Ale to jest dla mnie wkurzające. Wiekszośc z was pewnie też by się chętnie tej tęczy stamtąd pozbyła ale z czystej przekory mowicie "nie, dobrze jest jak jest i fajnie że to cudo tam staneło".

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 24 lip 2013, 17:32

Rosa pisze:Ale to jest dla mnie wkurzające.
Bo obsesje zazwyczaj są wkurzające. Choćby dlatego warto je leczyć :)
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 24 lip 2013, 17:47

Lepiej, w szczególności w osi Nowowiejska-al. Wyzwolenia. Widać, że nie jeździsz tramwajami w tamtej okolicy.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

blinski

Post autor: blinski » 24 lip 2013, 17:47

Rosa pisze:Ale to jest dla mnie wkurzające.
Widzisz, o to chodzi w pytaniach 'z twarzą' które zadałem wcześniej - trzeba sobie odpowiedzieć, ile to wkurzenie jest warte? Czy ono ma sens? Czy ktokolwiek powinien je brać pod uwagę? Jeśli tak, to dlaczego? Czy idzie za tym coś więcej niż 'bo ja mówię nie, a moja prawda jest przenajmojsza'?
Wiekszośc z was pewnie też by się chętnie tej tęczy stamtąd pozbyła ale z czystej przekory mowicie "nie, dobrze jest jak jest i fajnie że to cudo tam staneło".
Ja bym zamienił materiały na lepsze, przede wszystkim niepalne. Życzyłbym sobie na środku ronda czegoś bardziej stylowego ale wolę tęczę niż nic. Miasta potrzebują zorganizowanych kompozycji przestrzennych ubarwiających szczególnie punkty komunikacyjne i rekreacyjne.

Awatar użytkownika
Wiliam

Post autor: Wiliam » 24 lip 2013, 18:00

pawcio pisze:
Lepiej, w szczególności w osi Nowowiejska-al. Wyzwolenia. Widać, że nie jeździsz tramwajami w tamtej okolicy.
O! O właśnie!

Awatar użytkownika
KwZ

Post autor: KwZ » 24 lip 2013, 18:08

Rosa pisze:Nie wiem zresztą jaki mógłby byc inny cel jej postawienia. Przeciez nie dla walorów estetycznych?
Dlaczego nie? Przecież plac staje się dzięki temu trochę bardziej kolorowy, zamiast szary. Zwłaszcza na osi Nowowiejskiej.

I serio, dopatrywanie się w tym propagandy(?!) środowiska LGBT (?!) to przesada. A podpieranie się przy tym komentarzami z onetu/tvnu to już :-#
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!

grzegorz

Post autor: grzegorz » 24 lip 2013, 19:47

Wyglądała lepiej, jak nie była nadpalona...

A w ogóle, to nie zamierzam ,,oddać'' tęczy czy to środowisku LGBT, czy jakiejś partii, czy kościołowi. Tęcza jest nasza! ;-) W sumie im się nie dziwię, atrakcyjne logo. Spoko, taki orzeł wystarczył i na godło i dla Orlenu i dla PiS-u.

A, że się komuś jednoznacznie kojarzy... Rosa, uległeś propagandzie! :dance:

Awatar użytkownika
Sindbad

Post autor: Sindbad » 24 lip 2013, 21:26

Pamiętacie jakie kontrowersje wzbudzała palma ?????
Nie daj się zepchnąć z twojej drogi nawet przez ludzi idących w tym samym kierunku.
S.J.Lec

JacekM
Śnieżynka

Post autor: JacekM » 24 lip 2013, 23:16

I jelonki nad Wisłą, i pegazy na pl. Krasińskich, i cokolwiek innego kolorowego w tym smutnym jak p... mieście #-o
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 07 sie 2013, 0:07

Przyznam, że początkowo tęczę uznawałem za wieśniacką, ale potem stwierdziłem, że jednak pasuje w tym miejscu - ładnie z Nowowiejską się kombinuje, coś innego, ciekawego, kolorowego w tym mieście.
A w sumie gdzie tęcza miałaby być, jak nie na placu Hipstera?

Swoją drogą - czy moralności miejsca bardziej niż tęcza nie skażają hipsterskie klubokawiarnie, gdzie wieczorem strumieniami leją się wysokoprocentowe trunki? :)

blinski pisze:a bym zamienił materiały na lepsze, przede wszystkim niepalne
Mają zmienić na lepsze.
Rosa pisze:Nie wiem zresztą jaki mógłby byc inny cel jej postawienia. Przeciez nie dla walorów estetycznych?
Jak nie wiesz, to po co się wypowiadasz? Zresztą nie wydaje mi się, żeby trudne było znalezienie motywacji autorki.
Rosa pisze:Mamy zresztą podobno demokrację, zróbmy sondaż czy to jest dobre miejsce dle tego potworka
Przy takim podejściu Paryż nie miałby wieży Eiffela.

Tak swoją drogą - turysta chętniej zobaczy tęczę (pokusiłbym się o stwierdzenie, że podpalona zyskuje na walorach, bo dodaje jej kontekstu) niż kolejny krzyż. Zgodzę się, że tęcza jest prowokacją - ale ideologiczne znaczenie nadali jej ci, którzy ją podpalili.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

ODPOWIEDZ