I dać tramwaj na JPII co 15 minut? Normalnie są tam 17 i 37 co 7,5 - i 33, też co 7,5. Teraz będzie 70, 73 i Z-1 i ilość kursów będzie się zgadzała. Ciekawe czemu w listopadzie 2012 nie przeszkadzało Ci 71 i 73 przy silnym 26, tylko dopiero teraz?Georg pisze:Mam pytanie do objazdów w najbliższy weekend al. JP2. Jaki jest cel uruchomienia linii 73? 10 i 17 zastępuje linia 70 (tradycyjnie już podczas robót na JP); 37 od Babki do Ratuszowej jeździ raczej pustawe. A dodatkowa linia na Woli przy mocnym 26 nie jest w DS potrzebna.
Objazdy tramwajowe 2013
Moderator: Wiliam
-
bartoni722
I już nie stały pasażer świetnej linii 527. 
Na południe od Feminy ma wystarczyć samo Z-3, to na północ od Feminy Z-3 plus 70 będzie aż nadto.bartoni722 pisze:I dać tramwaj na JPII co 15 minut? Normalnie są tam 17 i 37 co 7,5 - i 33, też co 7,5. Teraz będzie 70, 73 i Z-1 i ilość kursów będzie się zgadzała.Georg pisze:Mam pytanie do objazdów w najbliższy weekend al. JP2. Jaki jest cel uruchomienia linii 73? 10 i 17 zastępuje linia 70 (tradycyjnie już podczas robót na JP); 37 od Babki do Ratuszowej jeździ raczej pustawe. A dodatkowa linia na Woli przy mocnym 26 nie jest w DS potrzebna.
-
bartoni722
-
bartoni722
Ciekawe czemu w listopadzie 2012 nie przeszkadzało Ci 71 i 73 przy silnym 26, tylko dopiero teraz?
Wtedy to była grubsza sprawa bo zamykano skrzyżowanie przy Centralnym. Jedna linia zastępowała 8, a druga 10. Obie jeździły na Górczewską. Popyt tylko do Cm. Wolskiego jest dużo mniejszy niż dalej. Na JP jest Z-3. Jeśli już dać dwie linie zastępcze, to z sensem:
70 - jadąca do Młocin po trasie 17
73 - jadąca np. na Koło z Cm. Wolskiego. Trochę na około, ale przy okazji można zawiesić 78.
Wtedy to była grubsza sprawa bo zamykano skrzyżowanie przy Centralnym. Jedna linia zastępowała 8, a druga 10. Obie jeździły na Górczewską. Popyt tylko do Cm. Wolskiego jest dużo mniejszy niż dalej. Na JP jest Z-3. Jeśli już dać dwie linie zastępcze, to z sensem:
70 - jadąca do Młocin po trasie 17
73 - jadąca np. na Koło z Cm. Wolskiego. Trochę na około, ale przy okazji można zawiesić 78.
Według rozkładów w weekend będzie wyłączony ruch tramwajowy od Cm. Wolskiego do Os. Górczewska. Linia 8 pojedzie od Okopowej prosto do Metra Marymont, a 10 i 26 zostanie skrócone do Cm. Wolskiego. Uruchomiona zostanie linia zastępcza Z-6 z częstotliwością 7,5 minuty na trasie: Os. Górczewska - Cm. Wolski.
- Thompson04
"Z powodu prac torowych na pętli Osiedle Górczewska,"
To przy okazji rozumiem? Jeśli tak to co?
Swoją drogą tymczasowe rozwiązanie prezentuje się dość osobliwie jak na okolicę
Swoją drogą tymczasowe rozwiązanie prezentuje się dość osobliwie jak na okolicę
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Foto?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Jeżeli słup będą robić to przy okazji. Podstawa to wspomniane prace.Thompson04 pisze:"Z powodu prac torowych na pętli Osiedle Górczewska,"
Informuję, że powyższa wypowiedź stanowi wyłącznie moje prywatne zdanie i nie jest dozwolonym ażeby była wiązana z nieoficjalnym lub oficjalnym stanowiskiem organizacji lub firmy, z którą byłem, jestem lub będę zawodowo lub prywatnie związany.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Przyczyna zamknięcia to słup. Gdyby go nie było, to roboty by spadły.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Solaris U10