Może to tylko moje subiektywne odczucie, ale te nowe SU18 co trafiły na Stalową wydają się jakoś lepiej wykonane. Mam tu na myśli zarówno zmontowanie wnętrza (choćby na nierównościach autobus zachowuje się dla mnie bardziej stabilnie, nie trzeszczy), jak i nowy sufit, który zupełnie odmienił już tak dobrze i powszechnie znane wnętrze pojazdów Solarisa.5556 pisze:Dziś kierowca 8588 już wozu nie oszczędzał, więc miałem okazję się przekonać co nam dostarczono. Wóz bardzo ładnie się zbierał, łatwo osiągał większą prędkość a do tego cichszy silnik niewpadający w wibrację... - na pierwszy rzut oka seria lepsza niż wcześniejsze 85xx. Skrzynia ZF tak wiele od razu zmienia?
Autobusy dla Warszawy-plany, przetargi, zamówienia, dyskusje
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą
Nowy przegubowy solaris prawie nie różni się od tych nowszych, tylko na pierwszy rzut oka oswietlenie wnętrza ma LED, w tylnej rzeźni znów namieszali bo odwrócili drugą parę siedzeń do środka i z dodatkowym rzędem tak jak w poprzednich tylko z siedzeniami na przeciwko siebie. No i są zewnętrzne światła LED na zderzakach do jazdy dziennej.
Solbus się ucieszy. Będzie mógł spokojnie zająć się produkcją tradycyjnych przegubówMichal pisze:Jeśli kogoś to interesuje, MZA po raz czwarty przesunęły termin otwarcia ofert na gazowe przegubowce, tym razem na 24 września.
Ponadto idzie już powoli zima, a w zimę to raczej nie ma możliwości budowy stacji tankowania.
Jak by nie policzył to idealnie wychodzi iż 35 sztuk jest na Ostrej Desek w ruchu więc Gazowce za nie niby by pasowało. Ale raz już zabrali deski i wróciły więc ja bym nie przekreślał ich długowieczności. A plany to zawsze można zmienić, przykładem Redutowa. Jak już przyjadą nówki i będzie już stała ta stacja tankowania wtedy będzie można się zastanawiać co się stanie z deskami z Ostrej a jak na razie bez zmian.
Każdy z nas sam sobie wystawia wobec innych wizytówkę. Każdy dzień to próba..Chcesz coś zmienić zacznij od siebie.
Moje Hobby komunikacja ale szynowa w skali 1:87
Zapraszam
http://www.youtube.com/channel/UClpbPw3NAFyb183te5XHwYg
Moje Hobby komunikacja ale szynowa w skali 1:87
Zapraszam
http://www.youtube.com/channel/UClpbPw3NAFyb183te5XHwYg
Myślę że spokojnie z otwarciem ofert poczekamy do nowego roku. Bo ten październikowy termin też pewnie nie będzie ostatnim.Pawel_ pisze:Nowy termin na gazowce - 14.10.2013!
A jak już jesteśmy przy nowych autobusach, to orientuje się ktoś, co z podpisaniem umowy na przegubowe Solbusy
-
Autobus Czerwon
- Kontakt: