Węszę NP. Wiki też.
Moderatorzy: Tyrystor, Szeregowy_Równoległy
No przecież dał ci linkJacekM pisze:NP?
Non-polynomial, nie dające się rozwiązać w czasie wielomianowym względem wielkości danych. To ma się na myśli mówiąc o zadaniach "trudnych" w informatyce.JacekM pisze:NP?![]()
Nexus:JacekM pisze:Zastanawiam się nad kupnem tabletu... W związku z tym, parę pytań dla kumatych:
1. Jak zrobićale przemyśl czy nie lepiej wziąć notebooka. to najtaniej? Szukać po allegro/ceneo, czy jednak u operatora?
2. Czy ipad jest wart swojej ceny? (Tzn. czy jest o tyle samo lepszy, jak ipod od innych odtwarzaczy)
3. Jakieś inne modele są warte uwagi?
4. Dlaczego operatorzy mają tak sztywne oferty abonamentowe? To znaczy, że trudno sobie dostosować - np. jestem skłonny wyłożyć ileś stówek na początek i potem płacić niższy abonament, jednak np. w playu czy t-mobile nie mam takiej możliwości.
5. Czy jest możliwe, że tablety wkrótce stanieją? Np. po świętach?
Przyzwoity notebook (jak się dobrze szuka) to koszt co najmniej 3 tysięcy, a i tak trzeba iść na kompromisy. Tym bardziej teraz - z oporami wchodzi nowa generacja procesorów i IMO nie ma sensu kupować starszej, chyba że komuś zależy tylko na wydajności (bo ta pomiędzy 3. a 4. generacją się nie zmieniła)panzerloud pisze: Nie to żebym chciał Cię zniechęcać, ale przemyśl czy nie lepiej byłoby kupić przyzwoitego notebooka.
Chodziło mi o netbook, tyle że SwiftKey poprawił, a ja nie zauważyłem. Rozsądny netbook to taki który jest oparty conajmniej na i3 z hd5000, 2 slotami na ram, i matrycą Led. Z doświadczenia wiem że taki klapek wytrzyma do 7 godzin, a w odróżnieniu od tabletu umożliwia dość komfortową pracę, i ma szerszy wachlarz zastosowań. W kwocie 1500zł spokojnie można taki wyrwać, nowy oczywiście.px33 pisze:Przyzwoity notebook (jak się dobrze szuka) to koszt co najmniej 3 tysięcy, a i tak trzeba iść na kompromisy. Tym bardziej teraz - z oporami wchodzi nowa generacja procesorów i IMO nie ma sensu kupować starszej, chyba że komuś zależy tylko na wydajności (bo ta pomiędzy 3. a 4. generacją się nie zmieniła)panzerloud pisze: Nie to żebym chciał Cię zniechęcać, ale przemyśl czy nie lepiej byłoby kupić przyzwoitego notebooka.
Tablet to właściwie przerośnięty smartfon (a smartfony są dużo tańsze od przyzwoitych laptopów) i to raczej tu szukałbym alternatywy.