Aha. Budowa ronda na Sytej to jest administrowanie.Glonojad pisze:ZDM wykonuje zadania z budżetu remontowego, nie inwestycyjnego. Admnistruje mówiąc wprost.
ZTM od kulis
Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Co do zasady w każdym razie.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
Krzysiek_S
Tak zwane wydatki majątkowe , a ZDM głównie wydatki bieżące [ wyjątek np. Trakt Lubelski , który jest w wydatkach majątkowych - ale to umowa z MPWIK i to rondo na Zawadach] . To co zauważam jeszcze to inwestycje ZMID wymagają ZRiD co wiąże się głównie z pozyskaniem nieruchomości pod inwestycje , a ZDM chyba nie.JotPeCet pisze:ZMID realizuje jedynie zadania zapisane w budżecie.
^^ Przetarg będzie ogłaszany właśnie przez Tramwaje Warszawskie, a nie ZTM.
(o ile wynegocjowane porozumienie pomiędzy ZTM a TW zostanie w końcu podpisane; po rezygnacji dyrektora naczelnego nie jest to chyba takie proste i oczywiste)
Niezależnie od tego, pion inwestycji w ZTM zostanie prędzej czy później rozwiązany.
pozdrawiam, tomek
(o ile wynegocjowane porozumienie pomiędzy ZTM a TW zostanie w końcu podpisane; po rezygnacji dyrektora naczelnego nie jest to chyba takie proste i oczywiste)
Niezależnie od tego, pion inwestycji w ZTM zostanie prędzej czy później rozwiązany.
pozdrawiam, tomek
http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34 ... LokWarsTxtJan Jakiel, który właśnie zaczął pracę w ZTM
Na stanowisku ...?
Stanowisko ds. tworzenia infrastruktury rowerowej
http://ztm.bip.um.warszawa.pl/NR/rdonly ... naboru.pdf
http://ztm.bip.um.warszawa.pl/NR/rdonly ... naboru.pdf
Przy okazji na temat artykułu - zgadzam się z nim nieco, HGW "obiecuje, ale nie buduje" nowych tras tramwajowych. Przyszły rząd, mam nadzieję, będzie lepszy 
Tramwaj opłaca się, gdyż całej II i III linii metra nie zbuduje się u nas prędko...
Poza tym jest to bardzo kosztowne oraz i tak prawie zawsze tram będzie obsługiwał większy obszar niż 
Tramwaj opłaca się, gdyż całej II i III linii metra nie zbuduje się u nas prędko...
- MeWa
- Cukiereczek
Ale stawianie tramwajów przeciwko metru (i na odwrót) to fałszywa alternatywa. Inne potoki, inna charakterstyka itp.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
Ale ta sama kasa i w tym jest problem
- MeWa
- Cukiereczek
No tak, ale kasa na metro się skończy. I w tym problem.
A tak na marginesie - to nie do końca ta sama kasa, metro korzysta z innej puli środków unijnych
A tak na marginesie - to nie do końca ta sama kasa, metro korzysta z innej puli środków unijnych
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
Ale tej samej puli w budżecie miasta na wkład własny.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem