(!) Tramwajem na Tarchomin
Moderator: Wiliam
W przeciwpotoku to i tak dobrze, że ktoś jeździ na tej trasie. 
Primo mowa jest o przeciwpotoku, secundo nie ekscytujmy się pełną pojemnością wagonu, bo nie powinno nam zależeć na podróżowaniu w takich warunkach.sprinter pisze:No to faktycznie doskonała frekwencja przyjmując, że tramwaj może zabrać circa 200 osób.
http://www.youtube.com/user/esbek2
Filmy "tramwajowe" i nie tylko.
http://www.film.tramwaje.eu
Linki do filmów tramwajowych sortowane w/g krajów i miast
Filmy "tramwajowe" i nie tylko.
http://www.film.tramwaje.eu
Linki do filmów tramwajowych sortowane w/g krajów i miast
Lepiej więc ekscytować się 10 osobami na linii, która już dawno powinna być gotowa? Niedługo minie rok tego marnotrawstwa z wożeniem powietrza nad Wisłą, a pewnie jeszcze drugie tyle przed nami.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
W przeciwpotoku nawet przy trasie na Nowodwory niewykluczone sa wolne siedzace. Tata specyfika osiedla niestety.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Tak jakby w E-6 nie było wolnych siedzących w przeciwpotoku. A może nie ma? 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Trudno, żeby nie było wolnych miejsc jak przejazdy odbywają się bez pasażerów.Bastian pisze:Tak jakby w E-6 nie było wolnych siedzących w przeciwpotoku. A może nie ma?
- R-9 Chełmska
Trudno mówić o przeciwpotoku na linii jednokierunkowej 
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
- Bastian
- Sułtan Maroka
Brak kursowania w drugą stronę jest jeszcze lepszym dowodem na małe zapotrzebowanie w przeciwpotoku 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Ja naprawdę poprosiłbym o więcej obiektywizmu. W potoku głównym od startu remontu Mostu Grota linia pracuje przyzwoicie. W przeciwpotoku wiele linii w Warszawie nawet do 10 osób na pokładzie nie dobija i aj waj nikt z tego nie robi.osa pisze:Lepiej więc ekscytować się 10 osobami na linii, która już dawno powinna być gotowa? Niedługo minie rok tego marnotrawstwa z wożeniem powietrza nad Wisłą.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
- tarantula01
- Kontakt:
Linia 2 zostanie wydłużona do pętli Mehoffera, która ma otrzymać nazwę Nowe Świdry (4/7,5/7,5). Pojedzie tam też siedemnastka, obecnie kończąca na Młocinach (5/7,5/7,5)
http://www.transport-publiczny.pl/wiado ... -2169.html
Nowe Świdry
Nie można dać nazwy Tarchomin Północny (taką nazwę miał przystanek Mehoffera jeszcze 2 lata temu) lub Nowodwory Południowe? Ostatnia nazwa jest lepsza, bo pętla Nowodwory będzie zlikwidowana
zastąpi ją pętla Winnica.
Nowe Świdry
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Tarchodwory.
Nazwa podana przez ZTM jest po prostu bez sensu (moje argumenty można przeczytać tutaj), ale twoje propozycje też nie są lepsze - Tarchomin Płn. i Nowodwory Płd. są zwyczajnie mylące, a przecież mimo zlikwidowania pętli Nowodwory wciąż będzie funkcjonował zespół o tej nazwie. Niech zostawią Mehoffera w spokoju.tarantula01 pisze:Linia 2 zostanie wydłużona do pętli Mehoffera, która ma otrzymać nazwę Nowe Świdry (4/7,5/7,5). Pojedzie tam też siedemnastka, obecnie kończąca na Młocinach (5/7,5/7,5)
Nowe ŚwidryNie można dać nazwy Tarchomin Północny (taką nazwę miał przystanek Mehoffera jeszcze 2 lata temu) lub Nowodwory Południowe? Ostatnia nazwa jest lepsza, bo pętla Nowodwory będzie zlikwidowana
zastąpi ją pętla Winnica.
126: Nowodwory - Mehoffera - Modlińska - Klasyków - Czołowa - Marywilska!
- tarantula01
- Kontakt:
Jest stacja metra Ursynów i pętla Ursynów Południowy. Nowodwory Południowe są właśnie tam, gdzie ta pętla przy Mehoffera. Nazwę zaczerpnąłem z nazwy mpzp tego rejonu... i nie będą się myliły moim zdaniem z Nowodworami będącymi 2 przystanki dalej.
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A na mapce na TP sa Nowe Swirdy 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
A co stoi na przeszkodzie żeby dalej było Mehoffera?tarantula01 pisze:Jest stacja metra Ursynów i pętla Ursynów Południowy. Nowodwory Południowe są właśnie tam, gdzie ta pętla przy Mehoffera. Nazwę zaczerpnąłem z nazwy mpzp tego rejonu... i nie będą się myliły moim zdaniem z Nowodworami będącymi 2 przystanki dalej.
A bo to nowość? Po ogłoszeniach ze strony ZTMu już nic mnie nie zdziwi.Glonojad pisze:A na mapce na TP sa Nowe Swirdy
126: Nowodwory - Mehoffera - Modlińska - Klasyków - Czołowa - Marywilska!