(!) Dyskusje o sieci linii tramwajowych
Moderator: Wiliam
Dzisiaj jechałem gdzieś ok. 17:00 solówką w stronę Żerania, to wszystkie miejsca + kilka osób stojących było 
Moje zdjęcia: Phototrans - WGKM
To jakieś kursy mogą się wbijać z Ratuszowej.pawcio pisze:Brakuje 5 brygad tak na oko.
ŁK
Tylko trzeba mieć wozy na te wbicia.Łukasz pisze:To jakieś kursy mogą się wbijać z Ratuszowej.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
- R-9 Chełmska
Bardzo przyzwoicie, ludzie wolą jeździć tym do metra, niż 18/20 (choć zyskują w sumie 2 minuty).Półtorak pisze:To teraz merytorycznie: jak się spisuje 28 na FSO?
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
A co myślicie o takim rozwiązaniu?:
Przywrócić 12 jako częste na trasie Żerań - Most Gdański - Al. JP2 - Służewiec
17 bez zmian
Skrócenie 20 na Czynszową (uprzedzam, że to słaby aczkolwiek przyszłościowy punkt pomysłu)
28 out
37 out
41 Żerań Wsch. - Most Gdański - Al. JP2 - Metro Marymont (ew. Piaski, Nowe Bemowo, Koło jak starczy wozów)
A teraz wróżenie z fusów, czyli jak ponadto widzę układ linii po otwarciu M2C:
3: Gocławek - Annopol
6: wydłużone do Wiatracznej (z drugiej strony do Górczewskiej po otwarciu trasy na Powstańców Śląskich)
7: Pralka - Towarowa - Kasprzaka - Wolska - Górczewska (jedyna linia zabrana z Jerozolimskich, przewiduję wzrost zainteresowania dojazdami z Ochoty i Okęcia do Metra)
8: skrócenie wszystkich kursów do Cm. Wolskiego (w zamian na Górczewską 7)
10: Wyścigi - Górczewska (wydłużenie do Metra Marymont po otwarciu trasy na Powstańców Śląskich)
22: Piaski - Kawęczyńska
23: Nowe Bemowo - Kawęczyńska (zmiana na linię słabą)
Zastanawiam się, czy potrzebne byłoby dołożenie 21 na trasie Żerań - Dw. Wschodni
Przywrócić 12 jako częste na trasie Żerań - Most Gdański - Al. JP2 - Służewiec
17 bez zmian
Skrócenie 20 na Czynszową (uprzedzam, że to słaby aczkolwiek przyszłościowy punkt pomysłu)
28 out
37 out
41 Żerań Wsch. - Most Gdański - Al. JP2 - Metro Marymont (ew. Piaski, Nowe Bemowo, Koło jak starczy wozów)
A teraz wróżenie z fusów, czyli jak ponadto widzę układ linii po otwarciu M2C:
3: Gocławek - Annopol
6: wydłużone do Wiatracznej (z drugiej strony do Górczewskiej po otwarciu trasy na Powstańców Śląskich)
7: Pralka - Towarowa - Kasprzaka - Wolska - Górczewska (jedyna linia zabrana z Jerozolimskich, przewiduję wzrost zainteresowania dojazdami z Ochoty i Okęcia do Metra)
8: skrócenie wszystkich kursów do Cm. Wolskiego (w zamian na Górczewską 7)
10: Wyścigi - Górczewska (wydłużenie do Metra Marymont po otwarciu trasy na Powstańców Śląskich)
22: Piaski - Kawęczyńska
23: Nowe Bemowo - Kawęczyńska (zmiana na linię słabą)
Zastanawiam się, czy potrzebne byłoby dołożenie 21 na trasie Żerań - Dw. Wschodni
Aż szkoda komentować 7 czy 10.
1 9 15 128 136 154 157 172 186 208 414 N01 N38 N88
Przydałoby się uporządkowanie niektórych tramwajów, tzn. skrócenie godzin ich kursowania (chodzi mi o linie 6, 8 i 27 - 6-21 w DP; 7-19 w SB i 11-20 w Ndz). Kursy skrócone na 8 powodują dezinformację i przynajmniej na Wolskiej mają kiepskie zapełnienie. A z kolei wtedy kiedy jeździ, linia na PŚ i Połczyńskiej cieszy się dużym wzięciem. Całą zmianę blokuje Grochów (czyt. przejazd Al. Zieleniecką), który podobno musi być przez cały dzień.
Jeśli chodzi o 23 to mogłoby jeździć na wspólnym odcinku na przemian z 20 co 5/7,5/10. Tylko nie wiem, czy wtedy Czynszowa by dała radę.
Jeśli chodzi o 23 to mogłoby jeździć na wspólnym odcinku na przemian z 20 co 5/7,5/10. Tylko nie wiem, czy wtedy Czynszowa by dała radę.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Doskonały pomysł - obciąć połączenie tramwajowe z (Nowego/Lotniska) Bemowa na W-Z. 171 i E-2 już się cieszą, tylko czy to o to chodzi? 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Czemu linia 25 w wybranych kursach jedzie z P+R Al. Krakowska i jest to wpisane w rozkład?
BWL-ki z 9.reserved pisze:Czemu linia 25 w wybranych kursach jedzie z P+R Al. Krakowska i jest to wpisane w rozkład?
Teoretycznie zwiększa na południe od Bitwy podaż do centrum. Pytanie tylko, czy to jest potrzebne.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Jest tak jak są potrzebne dodatkowe kursy z Wiatracznej.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Dziwie się, że do tego celu nową linię się daje z osobnymi rozkładami. Jeśli to jest tylko po to, żeby nie jechało jako "9" aż na Gocławek to chyba łatwiej dać po prostu kurs skrócony "9".
To de facto jest kurs skrócony. Tylko dla pasażerów łatwiejsze do przyswojenia, że mamy jakieś 25 ekstra niż nagle wysiadać z 9, bo się nie zauważyło napisu "Kurs skrócony".
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Pamiętasz jak było z kursami skróconymi do Potockiej na 17?reserved pisze:Jeśli to jest tylko po to, żeby nie jechało jako "9" aż na Gocławek to chyba łatwiej dać po prostu kurs skrócony "9".