Tarchomin i Nowodwory (II)
Moderator: Wiliam
Co ZTM zyska w ten sposób to nie wiem.
Zresztą SIWZ jasno twierdzi, że linia ma być bezpłatna. 
Ale to chyba nie z przetargu teraz? Za to numer od czapy...
Zbieraczka rozkładów jazdy.
W nowym przetargu też jest taki zapis (punkt VI. Przedmiot zamówienia). To nie wpływa jakoś na warunki umowy?MichalJ pisze:Ale to chyba nie z przetargu teraz? Za to numer od czapy...
Ale czy nowy przetarg został zakończony podpisaniem umowy?
Zbieraczka rozkładów jazdy.
Być może, a jak nie to umowa zostanie i tak podpisana w tym tygodniu. Dlatego też kursowanie linii 900 zostało zawieszone.MichalJ pisze:Ale czy nowy przetarg został zakończony podpisaniem umowy?
Ale wiesz czy zgadujesz?
Bo ja zgaduję, że nikt się nie zgłosił, zatem linia nie będzie uruchomiona wg zasad tego przetargu, tylko zwyczajnie na zlecenie dla MZA (albo ajenta, jeśli któryś ma w umowie coś pasującego). No nic, zobaczymy we wtorek, co tam pojedzie... I czy się zmieści.
Bo ja zgaduję, że nikt się nie zgłosił, zatem linia nie będzie uruchomiona wg zasad tego przetargu, tylko zwyczajnie na zlecenie dla MZA (albo ajenta, jeśli któryś ma w umowie coś pasującego). No nic, zobaczymy we wtorek, co tam pojedzie... I czy się zmieści.
I jaki to by miało wpływ na to czy linia będzie nadal darmowa czy też nie? Ajenci i MZA wielokrotnie jeździli na darmowych liniach.MichalJ pisze:Bo ja zgaduję, że nikt się nie zgłosił, zatem linia nie będzie uruchomiona wg zasad tego przetargu, tylko zwyczajnie na zlecenie dla MZA (albo ajenta, jeśli któryś ma w umowie coś pasującego). No nic, zobaczymy we wtorek, co tam pojedzie...
Nie wiem, czy miałoby wpływ, ale MZA można kazać jeździć z kasownikiem, a ewentualnemu zwycięzcy tego przetargu - nie. Stąd wnoszę, że przewozy nie będą w ramach tego przetargu.
Zwycięzcy przetargu (jak się w nim uprzednio zapisze) też można nakazać zamontowanie kasownika ZTM. MZA po tamtej nawierzchni raczej nie pojedzie, zresztą busik pod bramą sobie zwinnie zawracał i wcale chyba nie musiał na teren Domu Samotnej Matki wjeżdżać.MichalJ pisze:Nie wiem, czy miałoby wpływ, ale MZA można kazać jeździć z kasownikiem, a ewentualnemu zwycięzcy tego przetargu - nie. Stąd wnoszę, że przewozy nie będą w ramach tego przetargu.
No ale właśnie się nie zapisało.Zwycięzcy przetargu (jak się w nim uprzednio zapisze) też można nakazać zamontowanie kasownika ZTM.
Opublikowany rozkład nadal podaje przystanek dla matek jako techniczny i nie zawiera okrojonej wersji na niedzielę.
Z robionymi poprawkami na szybko, bo ktoś uciął nie to co trzeba. Może na Wigilię do domu się spieszył.MichalJ pisze:Opublikowany rozkład nadal podaje przystanek dla matek jako techniczny i nie zawiera okrojonej wersji na niedzielę.
Czy brygada obsługująca tę linię obsługuje jeszcze coś? Bo chyba można umrzeć pracując na tej linii...
ŁK
Bo przewoźnik swojego dostawczaka przerzucił na L-8 a drugiego wozu jak widać nie ma. Zresztą komunikat o zawieszeniu linii 900 pojawił się dziś po godzinie 10:00 tak więc obstawiam, że ZTM został postawiony przed faktem dokonanym...ashir pisze: Swoją drogą poprzednia umowa pozwalała na wydłużenie świadczenia usług o 30 dni, czemu ZTM z tego nie skorzystał?
Możliwe, że znów stawki w przetargu przewyższają kwotę zarezerwowaną przez ZTM. A na 900 stawiam, że się pojawi Mobilis z jakąś rozklekotaną Soliną
Nie.Łukasz pisze:Czy brygada obsługująca tę linię obsługuje jeszcze coś? Bo chyba można umrzeć pracując na tej linii...
Na L-8 to akurat 2 wozy jeżdżą, a trzeci musi być w rezerwie, więc pole manewru zawsze jakieś jest.SławekM pisze:Bo przewoźnik swojego dostawczaka przerzucił na L-8 a drugiego wozu jak widać nie ma.
Za większą stawkę niż przewoźnicy oferowali w przetargu?SławekM pisze:Możliwe, że znów stawki w przetargu przewyższają kwotę zarezerwowaną przez ZTM. A na 900 stawiam, że się pojawi Mobilis z jakąś rozklekotaną Soliną
Teraz zgadujcie z jakich linii zostaną zabrane brygady dla hrabiów z Tarchomina i Nowodworów.
http://www.rmf24.pl/news-bedzie-wiecej- ... Id,1102343
http://www.rmf24.pl/news-bedzie-wiecej- ... Id,1102343