Tablica z dopiskiem była od kwietnia do początku wakacji. Ja przynajmniej zwykłej przedniej tablicy przez ten okres nie widziałem.ashir pisze:No, ale myślałem, że mówimy o elektronicznych tablicach. Na 742 gdzieś po 1,5 miesiącu widziałem tablicę z dopiskiem o nowej trasie, co znaczyło jedynie tyle, że akurat taką tablicę znalazł na zakładzie, bo w innych przypadkach była już bez dopisku.
Informacja pasażerska
- vernalisadonis
Warszawa, 08.07.2014r., 8505/4A/519
Wrocław, 04.02.2016r., 4630/010A/146
Bydgoszcz, 05.01.2022 M202/3/55
Kraków, 19.10.2024 mc339/4A/178
Komunikacja miejska oraz kolej
Wrocław, 04.02.2016r., 4630/010A/146
Bydgoszcz, 05.01.2022 M202/3/55
Kraków, 19.10.2024 mc339/4A/178
Komunikacja miejska oraz kolej
Ja jednego dnia widziałem wszystkie trzy opcje 
Zgłoszę do moderatora!Szeregowy_Równoległy pisze:Borze nieistniejący... Drodzy tablicowo-wyświelaczowi onaniści: To był ŻART. Może i gówniany, ale jednak żart.
112 120 190 240 256 412 527 E-9 L43 L45 N11
Yeah, sure.Pytania: Dlaczego przez sześć godzin nie można zorganizować porządnej informacji dla pasażerów?
Dlaczego na wyświetlaczach w tramwajach linii 26 widniało "Annopol", a nie napis "Trasa skrócona"?
Odpowiedzi: Motorniczowie nie mają możliwości w trakcie jazdy wprowadzenia zmian na tablicach elektronicznych.
Część motorniczych udzielała informacji pasażerom. Jednocześnie prosimy o wyrozumiałość w stosunku do tych motorniczych, którzy nie informowali osób chcących skorzystać z tramwajów jadących na Bródno. Sytuacja była bardzo dynamiczna, pracowali pod dużą presją i często będąc już na trasie, dowiadywali się konieczności jej zmiany.
Na elektrokoralach N36 al. Niepodległości wchłonęła Chałubińskiego bo wyświetla się od
Wierzbno aż do Dw. Centralnego ("jezdnie północną dworca centralnego" też wchłonęła
). Zaobserwowane w 1079 w kierunku DWC.
Przecież da się zmienić w trakcie jazdy kierunek i dać dopisek "Trasa zmieniona" tylko trzeba odrobinę chęci. Ostatnio testowałem tą funkcjonalność w sobotę na 23 jak było wykolejenie na 11 listopada. Podszedł pan z NR poinformował i w ciągu kilkunastu sekund pasażerowie przez podręczny zestaw audio zostali poinformowani a wyświetlacze pokazały 23 ŻERAŃ FSO TRASA ZMIENIONA. Fakt, nie ma nic na koralach ale wyświetlacze zewnętrzne pokazują kierunek. Trzeba tylko odrobinę chęci i przede wszystkim wiedzieć jak to zrobić.Pytania: Dlaczego przez sześć godzin nie można zorganizować porządnej informacji dla pasażerów?
Dlaczego na wyświetlaczach w tramwajach linii 26 widniało "Annopol", a nie napis "Trasa skrócona"?
Odpowiedzi: Motorniczowie nie mają możliwości w trakcie jazdy wprowadzenia zmian na tablicach elektronicznych.
Część motorniczych udzielała informacji pasażerom. Jednocześnie prosimy o wyrozumiałość w stosunku do tych motorniczych, którzy nie informowali osób chcących skorzystać z tramwajów jadących na Bródno. Sytuacja była bardzo dynamiczna, pracowali pod dużą presją i często będąc już na trasie, dowiadywali się konieczności jej zmiany.
Tylko co wpisać na 26? Rondo Żaba ma swój kod? Bo pamiętam, że zdecydowana większość delfinów przed NG miała na roletach całą litanię numerów i krańców, ale mam wrażenie, że były one predefiniowane i nie można na mieście wyświetlić dowolnej nazwy przystanku.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
To po grzyba te wyświetlacze elektroniczne? Żeby się ładnie świeciło? Mozna podświetlić zwykła dechę kolorową żarówką. Na jedno wyjdzie, a mniej kosztuje.
Popatrz, jaka franca!
BUSE to dość stara technologia. Swingi na 26 wyświetlały informację w miarę poprawnie (Bródnowska/Dw. Wileński/Rondo Żaba kurs skrócony).
Po Namysłowskiej oczywiście następny przystanek to był Bródnowska? 
Żeby się ładnie.
Bez końca też nie można? Samo "26 zmiana trasy/trasa skrócona/whatever"?
Nie wiem. Ja na 26 i 1 widziałem zawsze wersję z jakimś przystankiem pośrednim.
No a jak inaczej?ashir pisze:Po Namysłowskiej oczywiście następny przystanek to był Bródnowska?
Samego numeru i trasy zmienionej w Swingach nie da się ustawić ale jako końcowy można zaprogramować każdy przystanek tramwajowy jaki jest w Warszawie.MichalJ pisze:Żeby się ładnie.
Ty się lepiej zapytaj dlaczego nie ma nowych dech (a ciekawostki są), ale jest podwieszka, która informuje, jakimi ulicami po Ursusie linia kursuje. BTW. O ile Kleszczowa dała radę z czołowym wyświetlaczem, to Ostrobramska już nie. Dalej jest tak, jak napisał Szeregowy_Równoległy.Szeregowy_Równoległy pisze:"187 URSUS\NIEDŹWIADEK". Na kilku U15 widziałem. To tak ma być?