Więc tak, tak brzmi aksjomat
Układ linii tramwajowych z M2C
Moderator: Wiliam
Jak tylko pojawią się głosy nawołujące do zaorania torów na którejkolwiek z tych pętli, jestem pewien, że coś zacznie tam kończyć. Z 6 tak było - pojawiły się głosy, żeby zaorać tory na Słowackiego, więc gdy odbudowano wiadukt na Mickiewicza coś musiało zacząć tam jeździć. W innym wypadku mielibyśmy pewnie drugie Wierzbno.
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
Pomyślałem, że ostateczności (likwidując 6) można skierować słabą 37 na trasę SŁUŻEWIEC/KIELECKA - ... - JPII - Stawki - Mickiewicza - Słowackiego -
Marymont
. Chociaż
wydłużona 2 na trasie Tarchomin - Młociny - Bemowo - Jelonki - Cm. Wolski (w przyszłości może dalej - na Zachodni/Banacha). Taka obwodowa linia przydałaby się poza tą jedną z Daszyniaka. Oczywiście trzeba uruchomić wtedy silne wzmocnienie (42) z
Młociny na Tarchomin.
KwZ pisze:Jest 116 oraz zjazdy.
KwZ pisze:postulat linii przejeżdżającej przez pętlę na Młocinach.
Wydłużanie dowozówki z Tarchodworów do metra na lewym brzegu nie powinno być nawet rozpatrywane. Acha, wzmocnienie szczytowe z Tarchomina i tak będzie nieodzowne.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Nie byłoby popytu na tą linie dalej niż za Stawki. Kto by chciał jeździć na Marymont z JP2 przez Mickiewicza i Słowackiego?michj pisze:Pomyślałem, że ostateczności (likwidując 6) można skierować słabą 37 na trasę SŁUŻEWIEC/KIELECKA - ... - JPII - Stawki - Mickiewicza - Słowackiego -Marymont
.
Aczkolwiek taka linia rozwiązałaby potrzebę istnienia 157 dalej niż za Stawkami.
Podkreślę, że długa, obwodowa 2 miałaby być linią słabą, a wzmocnienie (32/42?) silne.Wolfchen pisze:Wydłużanie dowozówki z Tarchodworów do metra na lewym brzegu nie powinno być nawet rozpatrywane. Acha, wzmocnienie szczytowe z Tarchomina i tak będzie nieodzowne.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Dzięki czemu będą jeździć w stadzie. Nonsens.
Nie jestem wielkim miłośnikiem tramwajowych dowozówek, ale jeśli już taką robimy, to bez żadnych "wariantów przedłużonych".Linia taka musi być silna (=częsta, także wtedy gdy nie ma takiej potrzeby czysto liczbowo), regularna, punktualna, szybka. Bez żadnych udziwnień.
Poza tym - na początku 2 ma być co 5, o ile wiem, więc skierowanie połowy jej kursów dalej oznacza ograniczenie wahadła (Twoje 42) do linii słabej, a nie żadnej silnej.
No i wreszcie - na Cm. Wolski nie da się wjechać od zachodu póki co.
Nie jestem wielkim miłośnikiem tramwajowych dowozówek, ale jeśli już taką robimy, to bez żadnych "wariantów przedłużonych".Linia taka musi być silna (=częsta, także wtedy gdy nie ma takiej potrzeby czysto liczbowo), regularna, punktualna, szybka. Bez żadnych udziwnień.
Poza tym - na początku 2 ma być co 5, o ile wiem, więc skierowanie połowy jej kursów dalej oznacza ograniczenie wahadła (Twoje 42) do linii słabej, a nie żadnej silnej.
No i wreszcie - na Cm. Wolski nie da się wjechać od zachodu póki co.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Prędzej można by myśleć o przedłużeniu 11. Ja się nad tym zastanawiałem już dawno, bo studium wskazało na pokaźny potok na wprost przez pętlę Młociny. Czemu nie Huta, gRr!. Ale wtedy na pewno trzeba wybierać - 11 albo 17 na Tarchodworach (albo nic z tego).
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Gdzie jest ten potok teraz?KwZ pisze: studium wskazało na pokaźny potok na wprost przez pętlę Młociny.
Może na Grocie w 186?
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Nie wiem, nie odpowiadam za studium 
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Nie.michj pisze:Pomyślałem, że ostateczności (likwidując 6) można skierować słabą 37 na trasę SŁUŻEWIEC/KIELECKA - ... - JPII - Stawki - Mickiewicza - Słowackiego -Marymont
.
Zmianom na dla zmian - nie.
Poza tym nie można, zdaje się, że przy Stawkach nie mogą funkcjonować równolegle dwie relacje skrętne, a 35 szkoda kasować dla takiej bzdurnej linii.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
- R-9 Chełmska
A w kwestii dojazdów na FSO rzut kostką, na której stacji metra wysiąść?
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Podmiana 18 i 4 i tak da taki efekt.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
A jakie będzie zapotrzebowanie na tramwaj na Żeraniu FSO po otwarciu metra? Dalej 3 słabe linie?